مشاوره رایگان

02128111107

کشور آلمان

کشور آلمان

کشور آلمان

آلمان به دلیل اقتصاد خوب، سیستم آموزشی و فرصت‌های شغلی مناسب به‌عنوان پنجمین کشور مطلوب برای مهاجرت در نظر گرفته‌شده است. مردم از سرتاسر جهان تمایل دارند شانسی برای مهاجرت به کشور آلمان داشته باشند. در این مقاله اطلاعاتی مربوط به مزایای زندگی در آلمان، مهاجرت و شرایط آن شرح داده‌شده است. برای مهاجرت به این کشور باید دلیل موجهی داشته باشید.

مزایای زندگی در کشور آلمان

مزایای زندگی دز کشور آلمان

آلمان یکی از بانفوذترین کشورهای توسعه‌یافته در سراسر جهان بوده و یکی از بزرگ‌ترین اقتصادهای جهان را دارد. به همین دلیل بسیاری از مهاجران دوست دارند به این کشور بروند، اما مشکل بزرگ آن‌ها یادگیری زبان آلمانی است. این کشور ، برخلاف سایر کشورهای اروپایی، به‌ویژه در محل کار، در مورد زبان بسیار سختگیر است.

در سال 2005 ، این کشور قانون جدید مهاجرت را تصویب کرد که به‌واسطه آن از کارگران ماهر از سراسر جهان حمایت می‌کند.

این بدین معنی است که مهاجران متخصص و باتجربه در این کشور می‌توانند طیف وسیعی از فرصت‌ها را برای رشد حرفه‌ای و اشتغال پیدا کنند. با این اوصاف باید بگوییم که بزرگ‌ترین مزیت مهاجرت شغلی به آلمان این است که اخیراً اقتصاد این کشور 3.9٪ رشد کرده و نرخ بیکاری در آنجا پایین‌تر از (7٪) است.

یکی دیگر از مزایای مهاجرت به این کشور این است که این کشور نرخ پیری بالایی دارد. طبق گفته رئیس انستیتوی اقتصاد ، با توجه به افزایش پیری از سال 2015 در این كشور، آلمان هر ساله حدود 250 هزار كارگر خود را از دست می‌دهد و بنابراین استخدام نیروهای ماهر و واجد شرایط از سایر كشورها ضروری است.

قابل ذکر است برخلاف آمریکای لاتین که مردمی خونگرم و مهربان دارد، مردم کشور آلمان بسیار سخت هستند. علاوه بر این، این کشور با مهاجرانی که درگیر تحصیل هستند، بسیار مدارا می‌کند. در آخر باید بگوییم که دولت آلمان موافق دسترسی هزاران مهاجر جوان به آموزش با کیفیت بالاست که این کشور ارائه می‌دهد. این امر برای متخصصان خارجی جهت مهاجرت به آلمان و غیره بسیار سودمند است.

درباره  آلمان بیشتر بدانیم ——-> مهاجرت به آلمان

شرایط عمومی برای مهاجرت به کشور آلمان

شرایط عمومی برای مهاجرت به کشور آلمان

اگرچه راه‌های زیادی برای مهاجرت به کشور آلمان وجود دارد و هر کدام از این راه‌ها مقررات مختص به خود را دارد، هنوز هم شباهت‌هایی در میان آن‌ها دیده می‌شود. به‌منظور واجد شرایط بودن برای رفتن به این کشور ، باید معیارهای زیر را داشته باشید:

1- داشتن ثبات مالی

هر هدف مهاجرتی یک آستانه مالی دارد که متقاضیان باید آن را برآورده کنند، اما صرف‌نظر از هدف مهاجرتی، متقاضیان باید ثابت کنند که می‌توانند هزینه‌های خود را در آلمان تأمین کنند. حتی اگر شما در این کشور مشغول به کار باشید، باید یک سرمایه اولیه‌ای داشته باشید که تا زمان دریافت حقوق، قادر به تأمین مخارج خود باشید.

2- داشتن بیمه سلامت

اگر شما تحت پوشش بیمه سلامت معتبر نباشید، قادر به مهاجرت به کشور آلمان نخواهید بود. توصیه پیشنهادی این است که تحت پوشش بیمه سلامت این کشور قرار بگیرید؛ زیرا نمی‌توانید مطمئن باشید که آیا مقامات آلمانی بیمه درمانی خارجی را قبول می‌کنند یا خیر. اطلاعات بیشتری در مورد بیمه سلامت برای افراد شاغل، مستقل و اتباع خارجی کسب کنید.

3- داشتن حداقل مهارت زبانی

برای اینکه بتوانید در کشور آلمان زندگی کنید، شما باید زبان آلمانی بلد باشید. چارچوب مرجع مشترک اروپا برای مهارت زبانی سه سطح A، B و C را در نظر گرفته است که هر کدام شامل دو بخش می‌شود. به‌عنوان‌مثال مهارت زبانی به شش گروه A1 و A2 یا سطح مبتدی، B1 و B2 یا سطح متوسط و C1 و C2 یا سطح پیشرفته تقسیم می‌شود. برای مهاجرت به این کشور باید در امتحان شرکت کنید و حداقل نمره A1  یا B1  را کسب کنید و اگر قصد دارید اقامت دائم داشته باشید باید سطح بالاتری از مهارت زبانی، یعنی C1 و C2 را کسب کنید.

دریافت ویزای کشور آلمان

دریافت ویزای کشور آلمان

تباع کشورهایی همچون افغانستان، پاکستان، هند، ایران، عراق، کویت، آذربایجان، بحرین، بنگلادش، کلمبیا، کامرون، چین، مصر و غیره باید قبل از ورود به این کشور درخواست ویزا داده و آن را دریافت کنند. دیگر ملیت‌ها برای ورود به آلمان احتیاج به ویزا ندارند و می‌توانند بدون ویزا وارد شوند و مجوز اقامت درخواست کنند.

ویزاهای کشور آلمان شامل موارد زیر می‌شود:

  1. ویزای تجاری
  2. ویزای تحصیلی
  3. ویزای جویای کار
  4. ویزای کار
  5. ویزا دانشمند مهمان
  6. ویزای آموزش/ کارآموزی
  7. ویزای پیوستن به خانواده

مهاجرت شغلی

در کشور آلمان کمبود نیروی متخصص و افراد حرفه‌ای گزارش‌شده است. آن‌ها معمولاً از  مهندسان، متخصصان IT ، نیروهای بهداشت و درمان و سایر متخصصان واجد شرایط استقبال می‌کنند. برای تشویق افراد متخصص به مهاجرت به این کشور ، مقامات مهاجرت خارجی مقررات سختگیرانه را برای رفتن به این کشور و اشتغال در آنجا کاهش داده‌اند. بنابراین، یکی از روش‌های محبوب برای مهاجرت به کشور این کشور ، پیدا کردن کار در آن کشور می‌باشد.

مراحل مهاجرت شغلی به شرح زیر است: 

  1. شغلی را در آلمان پیدا کنید که اتباع خارجی را در آن بپذیرند.
  2. درخواست ویزای کار (اشتغال) بدهید.
  3. به آلمان بروید و مجوز اقامت شغلی دریافت کنید. 

در کنار این مراحل برای دریافت مجوز اقامت شغلی در آلمان، کارفرما و کارمند باید ثابت کنند که:  

  1. کمبود کارمندانی که از آلمان یا اتحادیه اروپا هستند وجود داشت، بنابراین آن‌ها نمی‌توانستند موقعیت شغلی موردنظر را پر کنند.
  2. این کارمند ازلحاظ حقوق و محیط کار، شرایط یکسانی با دیگر کارمندان آلمانی دارد.
  3. اینکه کارمند کلیه مدارک تحصیلی و سابقه کار مربوط به موقعیت شغلی موردنظر را داشته باشد.
  4. اینکه شرکتی که کارمند را استخدام می‌کند، کلیه الزامات مقامات آلمان، مانند اسناد و مدارک ثبت‌نام و گواهینامه‌ها را برآورده کند.

به‌عنوان یک کارمند در آلمان، تا زمانی که مجوز اقامت به شما اجازه می‌دهد، فرصت کار کردن دارید. اگر کارفرمای شما مایل به ادامه رابطه کاری باشد، حتی پس از منقضی شدن مجوز اشتغال، شما می‌توانید درخواست تمدید مجوز داده و همچنین پس از یک دوره مشخصی می‌توانید درخواست اقامت دائم بدهید. درحالی‌که اگر شما یک فرد غیرمتخصص باشید، مهاجرت به این کشور از طریق اشتغال بسیار سخت خواهد بود.

مهاجرت تحصیلی

مهاجرت تحصیلی کشور آلمان

بسیاری از مردم از این موضوع اطلاع ندارند، اما کشور آلمان تحصیل رایگان ارائه می‌دهد. برخلاف کشورهایی مانند ایالات‌متحده آمریکا که شهریه‌های بسیار زیادی دریافت می‌کنند، دانشگاه‌های آلمان یا هزینه‌های بسیار کمی دارند یا اصلاً هزینه‌ای دریافت نمی‌کنند. به همین دلیل این کشور بهترین مقصد برای مهاجرت تحصیلی است. به‌منظور مهاجرت به این کشور برای دریافت مدرک دانشگاهی، شما باید ویزای تحصیل در المان را دریافت کنید. اگر شما ویزای تحصیلی دریافت کردید و در دانشگاه‌های این کشور دوره تحصیل خود را گذراندید، می‌توانید برای مدت‌زمانی محدود در این کشور بمانید و دنبال کار باشید. اگر در آن مدت‌زمان موفق به پیدا کردن کار شدید، شما اجازه ماندن در این کشور را دارید. گزارش‌ها نشان می‌دهد که ۵۴٪ از دانش آموزان که در آلمان تحصیل‌کرده‌اند، آنجا می‌مانند و مشغول به کار می‌شوند.

مهاجرت کارآفرینی

اگر شما یک سرمایه‌گذار علاقه‌مند به کشور آلمان هستید، باید بدانید که کارآفرینان و سرمایه‌گذارانی که فرصت‌های اقتصادی در این کشور ایجاد می‌کنند، مجاز به مهاجرت به آنجا هستند. اگرچه، شما باید در یک محدوده مشخص (به‌عنوان‌مثال تا سقف 250 هزار یورو) سرمایه‌گذاری کنید. علاوه بر این، شما باید ویزای خوداشتغالی بگیرید که از زیرمجموعه‌های ویزای اشتغال است.

برای دریافت ویزای خوداشتغالی شما باید دارای شرایط زیر باشید:

  1. بودجه موردنظر برای سرمایه‌گذاری را داشته باشید.
  2. سرمایه‌گذاری شما به نفع اقتصاد آلمان باشد.
  3. سرمایه‌گذاری شما در کشور آلمان مطالبه شود.

اگر از طریق کارآفرینی و سرمایه‌گذاری مهاجرت می‌کنید پس از سه سال، اقامت موقت شما تبدیل به اقامت دائم خواهد شد. بنابراین این بهترین فرصت را برای کارآفرینان از سراسر جهان ایجاد می‌کند تا ایده‌های خود را به بازار سودآور آلمان برسانند. اگرچه، توصیه می‌شود که کارآفرینان با وکلای تجاری مهاجرت که می‌توانند بر کارها و برنامه‌های تجاری نظارت کنند، مشورت نمایند.

مهاجرت به‌واسطه روابط خانوادگی

افراد به دلایل مختلف مهاجرت می‌کنند، اما مجبورند خانواده خود را در کشورهای خود ترک کنند. کلیه همسران و فرزندان زیر 16 سال، به‌واسطه مهاجرت همسر یا والدین خود، برای مهاجرت به این کشور واجد شرایط هستند. برای مهاجرت به‌واسطه روابط خانوادگی، زوجین باید ازدواج خود را ثابت کرده و فرزندان باید گواهی تولد داشته باشند. برای کودکان زیر 16 سال داشتن مهارت زبان آلمانی لازم نیست؛ زیرا تصور می‌شود که آن‌ها می‌توانند به‌سرعت زبان آلمانی را یاد بگیرند. اما کودکان بالای 16 سال و همسران، باید مهارت کافی در زبان آلمانی و توانایی سازگاری و ادغام آن‌ها داشته باشند. اگر یکی از زوجین شرایط اشتغال در این کشور را داشته باشد، دیگری هم می‌تواند به تابعیت از همسر مشغول به کار شود. شرایط دریافت ویزای زوجین به شرایط دریافت ویزای همسر بستگی دارد.

مجوز اقامت در آلمان

مجوز اقامت در آلمان

هنگامی‌که یکی از ویزاهای مهاجرت را دریافت کردید، مجوز اقامت نیز دریافت خواهید کرد. مجوز اقامت می‌تواند موقت یا دائم باشد. مجوز اقامت موقت به اتباع خارجی اجازه می‌دهد تا مدت مشخصی در این کشور بمانند و سپس به کشورهای خود بازگردند. مجوز اقامت دائم بدین معناست که اتباع خارجی تا هرزمانی که بخواهند می‌توانند در آلمان بمانند و هر موقع که بخواهند ترک کنند و دوباره به آنجا بازگردند. بااین‌حال، مجوز اقامت دائم به معنای گرفتن تابعیت نیست زیرا دریافت تابعیت یک فرآیند جداگانه است. به‌طورکلی، کشور آلمان دو مجوز اقامت موقت و یک مجوز اقامت دائم دارد.تا این بخش از مطلب به نکات مهاجرتی آلمان اشاره کردیم، از این بخش به بعد به شرح اطلاعات عمومی‌تر در خصوص این کشور می‌پردازیم.

انواع روش های مهاجرت به کشور آلمان

موقعیت جغرافیایی کشور آلمان

واضح است که چنانچه آلمان یا هر کشور دیگری را به‌عنوان مقصدی برای مهاجرت و زندگی انتخاب کرده باشید، باید تا حدی اطلاعات عمومی خود از آن کشور را بالا برده و مقصد موردنظر را بهتر بشناسید. از همین رو این بخش را به اطلاعات عمومی در خصوص کشور آلمان اختصاص داده‌ایم. آلمان به‌عنوان یکی از بزرگ‌ترین قطب‌های اقتصادی قاره اروپا با نام رسمی جمهوری فدرال آلمان شناخته می‌شود.

این کشور از لحاظ جغرافیایی در قسمت غربی اروپا واقع شده و با کشورهایی نظیر فرانسه، سوئیس، اتریش، لهستان و جمهوری چک هم‌مرز و همسایه است. حکومت رسمی این کشور جمهوری فدرال دموکراتیک پارلمانی است. همچنین معروف‌ترین رودخانه‌های اروپایی مانند راین، دانوب و الب از این کشور نیز گذر می‌کنند.

اطلاعات عمومی کشور آلمان

پایتخت آلمان شهر برلین بوده و یکی از مدرن‌ترین و توریستی‌ترین شهرهای این کشور به شمار می‌رود که هرساله و حتی در هر فصل مسافران زیادی به این شهر سفر می‌کنند. علاوه بر این برلین به‌عنوان بزرگ‌ترین و پرجمعیت‌ترین شهر آلمان نیز شناخته می‌شود. آلمان با مساحتی به میزان 357.031 کیلومترمربع جمعیتی حدود 83 میلیون نفر دارد که 7٪ این جمعیت را مهاجران تشکیل می‌دهند.

زبان رسمی این کشور زبان آلمانی است که با دو گویش مختلف Hochdeutsch و Niederdeutsch صحبت می‌شود. در بخش شمالی این کشور بیشتر با گویش Niederdeutsch یا آلمانی پایین و در قسمت جنوبی کشور با گویش آلمانی بالا یا همان Hochdeutsch صحبت می‌شود. مذهب رسمی این کشور نیز مسیحیت پروتستان است.

البته لازم به ذکر است که آلمان به‌عنوان کشوری دموکراتیک هیچ محدودیتی در انتخاب دین افراد قائل نیست و پیروان مذاهب دیگر نیز در کشور آلمان حضور دارند. علاوه بر این قوانین مربوط به حجاب هم در این کشور سخت‌گیرانه نبوده و افراد می‌توانند نوع پوشش خود را انتخاب کنند. از همین رو اگر شما به حجاب علاقه دارید، به‌راحتی و با آزادی کامل می‌توانید حجاب خود را حفظ نمایید.

ایالت‌های کشور آلمان

به‌طورکلی آلمان دارای 16 ایالت است که قوانین هر ایالت توسط شهرداری آن ایالت تنظیم، سنجش و اعمال می‌شود. این قوانین می‌توانند با یکدیگر تفاوت‌های زیادی داشته باشند، بر همین اساس چنانچه قصد مهاجرت به هر ایالت را دارید، اطلاع از قوانین عمومی آن شهر بسیار مهم است. علاوه بر این، مرور این قوانین برای دانشجوهایی که قصد تغییر دانشگاه و منتقل شدن به ایالتی دیگر را دارند، بسیار ضروری است تا در روند تمدید ویزای این عزیزان هیچ مشکلی پیش نیاید. 16 ایالت آلمان عبارت‌اند از:

  • بادن – وورتمبرگ
  • بایرن
  • برلین
  • براندنبورگ
  • برمن
  • هامبورگ
  • هسن
  • مکلنبورگ – فورپومرن
  • نوردراین – وستفالن
  • راینلاند – فالتز
  • زارلاند
  • زاکسن
  • زاکسن – آنهالت
  • شلسویگ – هولشتاین
  • نیدرزاکسن
  • تورینگن

 

فرهنگ عمومی و آداب‌ورسوم کشور آلمان

فرهنگ واژه‌ای است که بخش عمده‌ای از تعاملات، دستاوردها، طرز تفکر و آداب‌ورسوم خاص یک کشور را در خود جای می‌دهد. کشور آلمان زادگاه مشاهیر و هنرمندان زیادی مثل گوته، باخ، موتزارت، بتهوون و… است که شهرتی جهانی دارند. جالب است بدانید که آلمانی‌ها برای وقت‌شناسی، حریم خصوصی و قانون ارزش زیادی قائل هستند.

آلمانی به جدیت در کار و خونسردی شهرت دارند، اما این مردم به‌عنوان یکی از یاری‌دهنده‌ترین مردمان کشورهای اروپایی نیز شناخته می‌شوند. علاوه بر این جشن‌های منحصربه‌فرد این کشور مانند روز بزرگداشت آلمان، مراسم عید پاک و جشن سال نو نیز در این کشور بسیار باشکوه برگزار می‌شود و یکی از علایق این مردم نوشیدن آبجو در تمامی این جشن‌ها است.

نتیجه گیری

کشور آلمان به دلیل داشتن اقتصاد خوب، سیستم آموزشی و فرصت شغلی مناسب پنجمین مقصد محبوب برای مهاجرت در نظر گرفته‌شده است. مهاجرت به این کشور از طریق مهاجرت شغلی، مهاجرت تحصیلی، مهاجرت کارآفرینی و مهاجرت به‌واسطه رابطه خانوادگی امکان‌پذیر است. شرایط عمومی برای مهاجرت به آلمان شامل داشتن توانایی مالی، داشتن بیمه سلامت، و داشتن مهارت زبانی کافی می‌باشد. از مزایای زندگی در آلمان توسعه اقتصادی این کشور، نرخ بیکاری پایین، نرخ پیری بالا و سیستم آموزشی باکیفیت است.

درخواست ارزیابی

برای کسب اطلاعات بیشتر درباره این دوره درخواست ارزیابی خود را ارسال کنید و یا با ما در تماس باشید.

ارتباط با ما

اگر درباره ی این مقاله سوالی داشتید که به پاسخش نرسیدید، متخصصان ما آماده پاسخگویی به شما هستند.

2 پاسخ

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

انواع ویزا

رایگان مشاوره بگیر!

اگر میخوای با کمترین هزینه در سریع ترین زمان ممکن با هر شرایطی مهاجرت کنی فرم زیر را پرکن