مشاوره رایگان

02128111107

فرق اقامت دائم و شهروندی

فرق اقامت دائم و شهروندی

فرق اقامت دائم و شهروندی

فرق اقامت دائم و شهروندی مطلبی است که در این مقاله به آن خواهیم پرداخت. هدف تمام افرادی که به خارج از کشور مهاجرت می‌کنند، اخذ اقامت دائم و در نهایت دریافت شهروندی کشور مقصد است. بسیاری از افراد بر این باور هستند که اقامت دائم و شهروندی دو مفهوم یکسان هستند؛ اما باید بدانید که با وجود شباهت‌های مختلف، این دو مفهوم کاملا با یکدیگر تفاوت دارند. در واقع شهروند یک کشور بودن و داشتن اقامت دائم آن دو مفهوم مستقل از یکدیگر به شمار می‌روند. هر یک از این دو مفهوم، ویژگی‌ها و شرایط خاصی مانند بهره‌مندی از حقوق شهروندی دارند که آن‌ها را از هم متمایز می‌کنند. با ما همراه باشید تا به بررسی فرق اقامت دائم و شهروندی در زمینه مهاجرت بپردازیم.

آنچه در این مقاله میخوانید :

مبدا تاریخی مفاهیم اقامت دائم و شهروندی

مبدا تاریخی مفاهیم اقامت دائم و شهروندی

اقامت دائم و شهروندی هر کشور به حضور دائمی و بهره‌مندی از مزایای شهروندی آن کشور مربوط می‌شود. قبل از بررسی فرق اقامت دائم و شهروندی لازم است که با مبدا تاریخی این دو مفهوم در زمینه مهاجرت آشنا شویم. این دو مفهوم در ابتدا معانی یکسانی داشتند؛ اما به مرور زمان به دو مفهوم مستقل تبدیل شدند. باید بدانید که برای اولین بار در قرن 14 میلادی و در کشور انگلیس اصطلاح شهروندی ابداع شد. در ابتدا افرادی شهروند به شمار می‌رفتند که در یک شهر یا موقعیت مکانی سکونت داشتند. به‌مرور این افراد حقوق شهروندی بیشتری پیدا کردند و به افرادی تبدیل شدند که دارای حقوق شهروندی در آن شهر بودند.

مفهوم اقامت (Residency) برای اولین در قرن 15 میلادی به لغت‌نامه زبان انگلیسی اضافه شد. این واژه برای افرادی استفاده می‌شد که در یک موقعیت مکانی خاص ساکن بودند. در واقع مفهوم اقامت و شهروندی مترادف یکدیگر بودند. به عبارتی دیگر، یک فرد هم شهروند و هم مقیم یک شهر به شمار می‌رفت. اما به‌مرور این دو مفهوم از هم متمایز شده و به دو مفهوم متفاوت و مستقل تبدیل شدند. در حال حاضر شهروند یک کشور فردی است که تابعیت قانونی آن کشور را دارد و ملزم به رعایت تمام قوانین آن کشور است. در مقابل مفهوم اقامت به حضور در یک کشور با اهدافی خاص مانند کار و تحصیل اشاره دارد. به عبارتی دیگر فردی که مقیم یک کشور است، تبعه آن کشور به شمار نمی‌آید.

مقاله پیشنهادی ——-> فرق اقامت دائم و شهروندی کانادا

اقامت موقت؛ کلید دریافت اقامت دائم یک کشور

اقامت موقت در نتیجه اخذ ویزای یک کشور به دست می‌آید. در واقع وقتی یک متقاضی مهاجرت به هر روشی ویزای یک کشور را دریافت می‌کند، بین یک تا پنج سال اقامت موقت آن کشور را دریافت خواهد کرد. به این معنی که اجازه حضور در کشور مقصد برای انجام هدف خود از مهاجرت را دارد. با اخذ اقامت موقت، فرد متقاضی تنها از برخی مزایای شهروندی برخوردار می‌شود. این مزایا شامل استفاده از خدمات بهداشتی و درمانی کشور مقصد، سیستم حمل‌ونقل عمومی و موارد دیگر می‌شوند.

دریافت اقامت موقت هر کشوری روش‌های مختلفی دارد که رایج‌ترین آن‌ها ویزای تحصیلی، ویزای کاری و ویزای سرمایه‌گذاری هستند. دلیل رایج بودن این سه ویزا، امکان اخذ اقامت دائم پس از دریافت اقامت موقت است. البته باید اشاره کرد که ویزای تحصیلی روش غیر مستقیم اخذ اقامت دائم است. در واقع مهم‌ترین فرق اقامت دائم و شهروندی این است که اخذ اقامت دائم نیازمند اقامت موقت و دریافت شهروندی نیازمند اقامت دائم خواهد بود. به عبارتی دیگر، در واقع اقامت دائم پیش‌نیاز اخذ شهروندی است.

مدت‌زمان اقامت موقت در هر روش مهاجرتی متفاوت است که البته این مدت‌زمان به کشور مقصد متقاضی بستگی دارد. یعنی در هر کشوری مدت اقامت موقت متفاوت خواهد بود. برای مثال مدت اقامت موقت در روش تحصیلی به اندازه یک سال تحصیلی است و در پایان هر سال متقاضی باید آن را تمدید کند. در ویزای کاری مدت‌زمان اقامت موقت با توجه به قرارداد کاری تعیین می‌شود. یعنی اعتبار اقامت موقت متقاضی کار تا پایان قرارداد کاری است. در روش سرمایه‌گذاری، اقامت موقت معمولا بین یک تا سه سال خواهد بود. البته در برخی کشورها، متقاضی با سرمایه‌گذاری، بلافاصله اقامت دائم آن کشورها را به دست می‌آورد. به طور کلی نیاز به تمدید اقامت موقت فرق اصلی این نوع اقامت با اقامت دائم و شهروندی به شمار می‌رود.

مقاله پیشنهادی ——-> اقامت کاری

اقامت دائم؛ مجوز حضور مداوم در یک کشور

اقامت دائم با داشتن اقامت موقت به مدت خاص در یک کشور به دست می‌آید. افراد با دریافت اقامت دائم یک کشور اجازه اقامت قانونی زندگی در آن کشور را خواهند داشت. در واقع فرد دارای اقامت دائم یک کشور همچنان شهروند آن کشور به شمار نمی‌رود، اما امکان استفاده از بیشتر مزایای شهروندی را دارد. باید اشاره کرد که فرد با دریافت اقامت دائم دیگر نیازی به تمدید اقامت خود نداشته و به مدت نامحدود می‌تواند در کشور مقصد حضور داشته باشد. مدت‌زمان اقامت موقت برای اخذ اقامت دائم در هر کشوری متفاوت است، اما در بیشتر کشورها برای اخذ اقامت دائم، متقاضی باید بین پنج تا هفت سال اقامت موقت داشته باشد.

افرادی که ویزای تحصیل اقامت موقت دریافت می‌کنند به صورت مستقیم نمی‌توانند اقامت دائم کشور مقصد را به دست آورند. این افراد برای دریافت اقامت دائم باید پس از پایان تحصیلات خود، ویزای تحصیلی را به ویزای کاری تبدیل کنند. با اخذ اقامت دائم هر کشوری، متقاضی یک کارت اقامت دائم دریافت می‌کند که یک تاریخ انقضا دارد. بنابراین لازم است که در پایان انقضای کارت اقامت دائم، متقاضی نسبت به تمدید آن اقدام کند. باید بدانید که فرق اقامت دائم و شهروندی در این زمینه عدم نیاز به تمدید شهروندی است. با دریافت اقامت دائم، حق‌وحقوق افراد مانند شهروندان ایالتی بوده و امکان زندگی، و کار و فعالیت اقتصادی در کشور مقصد را دارند.

شهروندی؛ دریافت پاسپورت و تابعیت کشور مورد نظر

متقاضیان اخذ شهروندی یک کشور باید اقامت دائم آن کشور را داشته باشند. در واقع از لحظه صدور اقامت دائم باید به مدت حداقل یک سال از اقامت دائم متقاضی بگذرد تا امکان اخذ شهروندی فراهم شود. شهروندی در واقع به معنی تابعیت کشور مقصد است؛ زمانی که متقاضی تابعیت کشور مقصد را به دست آورد، پاسپورت آن کشور را دریافت خواهد کرد. به طور کلی، افرادی که تابعیت و شهروندی یک کشور را به دست می‌آورند، از تمام حقوق و مزایای شهروندی آن کشور برخوردار می‌شوند. در واقع این موضوع مهم‌ترین فرق اقامت دائم و شهروندی به شمار می‌رود.

روش‌های اخذ تابعیت هر کشور متعدد است که در برخی روش‌ها متقاضی باید ابتدا اقامت موقت و سپس اقامت دائم کشور مقصد را دریافت کند. این روش‌ها شامل مواردی مانند تحصیل، کار و سرمایه‌گذاری می‌شوند. اما بعضی از روش‌های دریافت تابعیت و شهروندی نیازی به اخذ اقامت موقت یا دائم ندارند. به عنوان مثال یکی از روش‌های اخذ تابعیت و شهروندی بدون نیاز به اقامت دائم، تولد در کشور مقصد است. البته قانون تولد در هر کشوری قوانین متفاوتی دارد. به طور کلی همه کشورها از دو قانون خاک و خون برای اعطای تابعیت و شهروندی به فرد متولد شده پیروی می‌کنند.

طبق قانون خاک، فرد باید در خاک کشور مقصد متولد شود تا بتواند تابعیت و شهروندی آن کشور را به دست آورد. اما بر اساس قانون خون یک یا هر دو والدین فرزند متولد شده باید تابعیت کشور مقصد را داشته باشند تا فرد متولد شده بتواند تابعیت آن کشور را دریافت کند. لازم به ذکر است که برخی از کشورها از هر دو قانون پیروی کرده و به افراد متولد شده تابعیت و شهروندی می‌دهند. باید اشاره کرد که برخی از افراد به روش ازدواج با تبعه کشور مقصد اقامت دائم و شهروندی آن کشور را دریافت می‌کنند.

اخذ شهروندی یک کشور چه مزایایی دارد؟

بالاترین وضعیت در مهاجرت به یک کشور، شهروندی و تابعیت آن کشور است. از همین رو به طور طبیعی مزایای بسیار زیادی را برای متقاضیان به همراه خواهد داشت. به طور کلی بزرگ‌ترین فرق اقامت دائم و شهروندی، مزایای بیشتر شهروندی نسبت به اقامت دائم است.

از جمله برخی از مزایای شهروندی و تابعیت یک کشور می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

  • امکان اخذ پاسپورت کشور مقصد
  • امکان ورود و خروج آزاد در کشور مقصد
  • داشتن حق رای در انواع انتخابات
  • اجازه اشتغال در مشاغل دولتی خاص
  • اجازه حضور در هیئت منصفه
  • امکان درخواست برای مهاجرت برخی از اقوام به کشور مقصد
  • عدم اخراج از کشور مقصد مگر در صورت اثبات کلاهبرداری در اخذ اقامت دائم و شهروندی

فرق اقامت دائم و شهروندی یک کشور در چیست؟

اکنون که با اقامت موقت، اقامت دائم و شهروندی آشنا شدیم، باید به بررسی فرق اقامت دائم و شهروندی بپردازیم. به طور کلی افراد دارای شهروندی امتیازات بسیار بیشتری نسبت به افراد دارای اقامت دائم دارند. باید اشاره کرد که طبق مراحل مهاجرت، اقامت دائم مرحله ماقبل آخر و شهروندی مرحله آخر این فرایند به شمار می‌روند.

مهم‌ترین مواردی که اقامت دائم و شهروندی را از هم متمایز می‌کنند، شامل موارد زیر می‌شوند:

  • امکان مهاجرت خانوادگی
  • امکان اخذ پاسپورت
  • حق رای و اشتغال در منصب‌های دولتی
  • امکان لغو اقامت و شهروندی

فرق اقامت دائم و شهروندی در امکان مهاجرت خانوادگی

بسیاری از افراد بر این باور هستند که اقامت دائم و شهروندی به یک معنی هستند. شاید این باور به دلیل امکان کمک به برخی از اقوام برای مهاجرت به کشور مقصد باشد. اما اگر جزئیات قوانین این امتیاز مهاجرتی را برسی کنید، متوجه فرق اقامت دائم و شهروندی در این زمینه خواهید شد. افراد دارای اقامت دائم تنها امکان کمک به مهاجرت همسر و فرزندان مجرد و زیر 18 سال خود را دارند. به عبارتی دیگر افراد دارای اقامت دائم امکان بردن فرزندان متاهل و بالای 18 سال، خواهر، برادر و والدین خود را نخواهند داشت.

در مقابل، افراد دارای تابعیت و شهروندی یک کشور، می‌توانند تمام اقوام خود از جمله همسر، فرزندان، خواهر، برادر و والدین خود را به کشور مقصد ببرند. باید اشاره کرد که فرزندان افراد دارای اقامت دائم تنها با داشتن شرایط و صلاحیت لازم امکان دریافت اقامت دائم دارند. اما فرزندان افرادی که دارای تابعیت و شهروند هستند، بدون هیچ شرطی شهروندی و تابعیت کشور مقصد را دریافت می‌کنند. این موضوع می‌تواند یک فرق مهم اقامت دائم و شهروندی باشد.

امکان اخذ پاسپورت و حق رای؛ از تفاوت‌های مهم اقامت دائم و شهروندی

امکان اخذ پاسپورت کشور مقصد یک فرق دیگر اقامت دائم و شهروندی است. باید بدانید که افراد دارای اقامت دائم اجازه دریافت پاسپورت کشور محل سکونت خود را ندارند. اما افراد دارای تابعیت و شهروندی یک کشور امکان دریافت پاسپورت آن کشور را خواهند داشت. یک فرق بسیار مهم اقامت دائم و شهروندی یک کشور، داشتن حق رای است. افرادی که اقامت دائم یک کشور را دارند، از حق رای در آن کشور برخوردار نیستند. اما افراد دارای تابعیت و شهروندی یک کشور، حق رای داشته و می‌توانند در منصب‌های دولتی مشغول به کار شوند.

تفاوت شرایط اشتغال و میزان درآمد افراد دارای اقامت دائم با شهروندان یک کشور

یکی از مواردی که فرق اقامت دائم و شهروندی را نشان می‌دهد، شرایط اشتغال و میزان درآمد در کشور مقصد است. باید بدانید که افراد دارای شهروندی نسبت به افراد دارای اقامت دائم شرایط شغلی بهتر و میزان درآمد بالاتری دارند. به عبارتی دیگر افرادی که شهروندی یک کشور را دریافت می‌کنند، امکان اشتغال در مشاغل سطح بالاتری را نسبت به افراد دارای اقامت دائم دارند. باید اشاره کرد که افراد داری شهروندی معمولا بین 50 تا 70 درصد بیشتر از افراد دارای اقامت دائم درآمد خواهند داشت. لازم به ذکر است که افراد دارای شهروندی یک کشور در اولویت استخدامی آن کشور قرار دارند.

نتیجه گیری

مراحل مهاجرت در هر روشی از اخذ ویزا و اقامت موقت کشور مقصد آغاز شده و به اقامت دائم و نهایتا شهروندی آن کشور منتهی می‌شود. برخلاف باور بسیاری از افراد، اقامت دائم و شهروندی هر کشور با یکدیگر متفاوت هستند. هر یک از این مفاهیم امتیازات خود را داشته و مزایایی را برای متقاضیان خواهند داشت. برای کسب اطلاعات بیشتر درباره فرق اقامت دائم و شهروندی کشور مورد نظر خود بهتر است از یک موسسه مهاجرتی معتبر کمک بگیرید. مجموعه مهاجرت با ما در ارائه خدمات مشاوره در زمینه مهاجرت فعالیت داشته و سابقه درخشانی دارد. شما می‌توانید با مراجعه به موسسه ما از خدمات مشاوره بهترین کارشناسان مهاجرتی در زمینه اخذ اقامت دائم و شهروندی کشور مورد نظرتان مشاوره بگیرید.

سوالات متداول

خیر. افراد تنها در صورت دریافت شهروندی و تابعیت اجازه رای دادن در کشور مقصد را دارند.

خیر. این امتیاز تنها با اخذ شهروندی به افراد داده می‌شود.

شما تنها زمانی می‌توانید درخواست اخذ پاسپورت کشور مقصد را بدهید که شهروندی و تابعیت آن کشور را داشته باشید.

درخواست ارزیابی

برای کسب اطلاعات بیشتر درباره این دوره درخواست ارزیابی خود را ارسال کنید و یا با ما در تماس باشید.

ارتباط با ما

اگر درباره ی این مقاله سوالی داشتید که به پاسخش نرسیدید، متخصصان ما آماده پاسخگویی به شما هستند.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

انواع ویزا

رایگان مشاوره بگیر!

اگر میخوای با کمترین هزینه در سریع ترین زمان ممکن با هر شرایطی مهاجرت کنی فرم زیر را پرکن