تحصیل در مدارس آمریکا مطلبی است که در این مقاله به آن خواهیم پرداخت. بسیاری از والدین برای اینکه آینده درخشانی برای فرزندان خود رقم بزنند، در تلاش برای مهاجرت به کشورهایی هستند که فرزندان آنها بتوانند در بهترین شرایط تحصیل کنند. مهاجرت تحصیلی به آمریکا یکی از بهترین کشورها برای این افراد به شمار میرود. چرا که این کشور دارای یکی از برترین سیستمهای آموزشی جهان بههمراه باکیفیتترین امکانات آموزشی است. دانشآموزان بینالمللی به دو روش میتوانند در مدارس آمریکا ثبت نام کنند. روش اول اخذ ویزای دانشآموزی و روش دوم مهاجرت والدین و اخذ اقامت آمریکا از سوی آنها است. با ما همراه باشید تا با شرایط تحصیل در مدارس آمریکا آشنا شویم.
تحصیل در مدارس آمریکا چه مزایایی دارد؟
به طور کلی تحصیل در آمریکا مزایای زیادی برای دانشآموزان و دانشجویان خواهد داشت که مهمترین آنها وجود بهترین امکانات آموزشی در این کشور است. باید بدانید که ایالات متحده آمریکا بهترین سیستم آموزشی دنیا را دارد. از همین رو دانشآموزانی که از مدارس ایالات متحده امریکا مدرک دیپلم میگیرند، میتوانند در تمام دانشگاههای برتر دنیا تحصیل کنند. در مدارس آمریکا، به دانشآموزان میآموزند که به خود و تواناییهایی که دارند متکی باشند و مستقل بودن را فرا بگیرند. همچنین تمام دانشآموزانی که در مدارس آمریکا تحصیل کرده و فارغالتحصیل میشوند، به راحتی میتوانند در کالجهای این کشور تحصیل کنند. به این ترتیب میتوانند مستقیم وارد بازار کار شده یا وارد دانشگاه شوند.
سیستم آموزشی ایالات متحده آمریکا
سیستم آموزشی در مدارس ایالات متحده آمریکا با سایر کشورها تفاوت دارد. دولت فدرال تنها حدود 10 درصد از بودجه آموزش ملی را پوشش میدهد؛ چرا که بیشتر هزینههای آموزش ملی توسط دولتهای محلی در این کشور تامین میشوند. باید اشاره کرد هر ایالت در آمریکا قوانین خود را در زمینه تحصیل در مدارس آمریکا، امور مالی مدارس، ثبت نام دانشآموزان و موارد دیگر دارد. لازم به ذکر است که تعداد سالهای تحصیل اجباری در هر ایالت تفاوت دارد. اما عموما تحصیل اجباری در مدارس آمریکا از سن پنج یا ششسالگی تا سن 18 سالگی است.
به طور کلی هر ایالت مسئول قانونگذاری درباره تحصیل در مدارس همان ایالت خواهد بود. باید بدانید که سیستم آموزش در بیشتر ایالتها عمومی است و توسط یک هیئتمدیره با نمایندگانی از تمام مدارس هر ایالات اداره میشود. لازم به ذکر است که تحصیل در مدارس دولتی آمریکا برای تمام دانشآموزان رایگان خواهد بود. اما تحصیل در مدارس خصوصی آمریکا نیازمند پرداخت شهریه است.
تحصیل در مدارس آمریکا از مقطع دبستان شروع میشود که یک دوره پنجساله بوده و پس از آن دانشآموزان وارد دبیرستان میشوند. باید بدانید که در آمریکا مدارس شبانهروزی و بینالمللی نیز وجود دارند که دانشآموزان بینالمللی میتوانند در آنها تحصیل کنند. میانگین هزینه تحصیل در این مدارس چیزی در حدود 22 هزار تا 60 هزار دلار است. دانشآموزان برای اخذ پذیرش و ثبت نام در این مدارس باید مهارت بالایی در زبان انگلیسی داشته باشند.
مقاله پیشنهادی ——-> مهاجرت تحصیلی
انواع مدارس در ایالات متحده آمریکا بشناسید
اگر قصد دارید که فرزندان شما به تحصیل در مدارس آمریکا بپردازند، باید بدانید که در این کشور پنج نوع مدرسه مختلف وجود دارد. دو دسته اصلی مدارس در آمریکا در واقع مدارس دولتی و خصوصی هستند. دولت ایالات متحده آمریکا، مدارس دولتی این کشور را از نظر مالی تامین میکند. اما مدارس خصوصی به خود متکی بوده و در تعیین شهریه برای دانشآموزان آزاد هستند. باید اشاره کرد که سه نوع دیگر مدارس در ایالات متحده آمریکا شامل مدارس شبانهروزی یا بینالمللی، مدارس ایرانی و آموزش خانگی (Home Schooling) میشوند.
مدارس دولتی و خصوصی خود به چندین دسته تقسیم میشوند که برخی از آنها عبارتند از:
- مدرسه دولتی سنتی: این مدارس از سوی دولت آمریکا تامین مالی میشوند و تحصیل در آنها رایگان است
- مدارس دولتی چارتری: تحصیل در این مدارس نیز رایگان است؛ اما توسط دولت اداره نمیشوند
- مدارس دولتی مگنت: در این نوع مدارس تنها برخی از رشتههای خاص مانند هنر، علم و فناوری ارائه میشوند
- مدارس دولتی آنلاین یا مجازی: این مدارس دقیقا مانند مدارس سنتی دولتی هستند؛ اما تحصیل در آنها به صورت مجازی انجام میشود
- مدارس عمومی رجیو امیلیا: مدارس رجیو امیلیا در آمریکا به دورههای پیشدبستانی و دبستانی مربوط میشوند
- مدارس خصوصی سنتی: نقطه مقابل مدارس دولتی سنتی هستند؛ چرا که از سوی دولت تامین مالی نمیشوند
- مدارس خصوصی شبانهروزی: این مدارس به دانشآموزان خود خدماتی رفاهی مانند غذا و اسکان ارائه میدهند
- مدارس خصوصی دوزبانه: در این مدارس معلمان دوزبانه مطالب درسی را به زبان دوم خود در سطحهای مختلف تدریس میکنند
- مدارس خصوصی مونتهسوری: این مدارس روی شخصیت و علایق کودکان تمرکز داشته و بر اساس تجارب واقعی کودکان را آموزش میدهند
- مدارس خصوصی والدورف: مدارس والدورف درست مانند مونتهسوری هستند، با این تفاوت که آموزش در این مدارس بر اساس تخیلات کودکان است.
برنامه درسی و مطالب آموزشی ارائه شده در مدارس آمریکا
به دلیل سیستم آموزشی باکیفیت ایالات متحده آمریکا بسیاری از افراد به این کشور مهاجرت میکنند تا فرزندانشان بتوانند به تحصیل در مدارس آمریکا بپردازند. هر ایالت قوانین خاصی در زمینه ارائه مطالب آموزشی به دانشآموزان دارد؛ از همین رو افرادی که به آمریکا مهاجرت میکنند باید با قوانین هر ایالت آشنا باشند تا بتوانند مدرسه مناسبی را برای فرزندان خود انتخاب کنند. برای این کار والدین باید به بررسی برنامههای درسی ارائه شده برای تحصیل در مدارس آمریکا بپردازند.
از جمله کتابهای درسی ارائه شده در دبیرستانهای آمریکا میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
- زیستشناسی
- فیزیک
- آمار
- انگلیسی و زبانهای محاورهای
- ادبیات
- تاریخ
- اقتصاد
- شیمی
- ریاضیات
- هندسه و حساب
- علوم انسانی
- علوم اجتماعی
- جغرافیا
در بیشتر ایالتهای آمریکا گذراندن دورههای بهداشتی برای دانشآموزان اجباری است. به این صورت که دانشآموزان باید مطالبی مانند کمکهای اولیه، فیزیک بدن، تغذیه و آگاهی از داروها را فرا بگیرند. جالب است بدانید که در برخی از مدارس آمریکا دانشآموزان مجبور هستند که دروسی مانند زبانهای خارجی، هنر و تربیتبدنی را بگذرانند.
شرایط تحصیل در مدارس شبانهروزی آمریکا
مدارس شبانهروزی در آمریکا مراکز آموزشی بینالمللی هستند که دانشآموزان سراسر دنیا برای تحصیل در مدارس آمریکا میتوانند در این مراکز آموزشی ثبت نام کنند. این مدارس سطح استانداردهای تحصیلی بالایی دارند و خدمات آموزشی باکیفیتی را به دانشآموزان ارائه میدهند. از جمله این خدمات میتوان به خوابگاه، سالنهای ورزشی، کافه، رستوران و موارد دیگر اشاره کرد. باید اشاره کرد که در این مدارس تجهیزات مدرن و باکیفیت برای آموزش به دانشآموزان فراهم شده است. این تجهیزات شامل پروژکتور، آزمایشگاههای مدرن و موارد دیگر میشوند.
در مدارس شبانهروزی به غیر از برنامههای تحصیلی، چندین برنامه ورزشی، هنری و فعالیتهای غیر درسی دیگر ایجاد شدهاند. این مدارس با هدف ایجاد یک جامعه آکادمیک برای دانشآموزان برنامههای تحصیلی خود را ارائه میدهند. به همین دلیل از روشهای تدریس و سیستمهای آموزشی مدرن در این مدرسه استفاده میشود.
بورسیههای تحصیلی مدارس آمریکا را بشناسید
سالانه مهاجران زیادی از سراسر دنیا با زبانها و فرهنگهای مختلف به آمریکا مهاجرت میکنند. طبیعتا این مهاجران در تلاش برای ثبت فرزندان خود به منظور تحصیل در مدارس آمریکا خواهند بود. به دلیل وجود هزینههای بالا برای تحصیل در آمریکا، این کشور بورسیههای تحصیلی مختلفی را در مقطع دبیرستان ارائه میدهد. دانشآموزان میتوانند با اخذ بورسیه تحصیلی با هزینه بسیار پایین یا حتی رایگان به تحصیل در مدارس آمریکا بپردازند. باید بدانید برخی از بورسیهها تمام هزینههای تحصیل دانشآموزان را تامین میکنند و برخی از بورسیههای تحصیلی تنها بخشی از این هزینهها را پوشش میدهند.
اخذ بورسیه تحصیلی در آمریکا شرایط ویژهای دارد. برای تحصیل در مقطع دبستان به سختی میتوان بورسیه دریافت کرد، اما در مقطع دبیرستان بورسیههای متنوعی در آمریکا وجود دارد. برای اخذ این بورسیهها متقاضی باید بین 13 تا 18 سال سن داشته و میانگین نمرات او در طول سه سال تحصیلی گذشته +B باشد.
از جمله بورسیههای ارائه شده در آمریکا میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
- بورسیه تحصیل بنیاد اولشن
- بورسیه تحصیلی Baer Reintegration
- بورسیه تحصیلی و کمکهای مالی دانشگاه بریگام
- بورسیه لوسمی
- بورسیه تحصیلی Cancer Survivor
- بورسیه تحصیلی Lulus
مقاله پیشنهادی ——-> اسکالرشیپ یا بورسیه تحصیلی آمریکا
بهترین مدارس ایالات متحده آمریکا برای تحصیل کداماند؟
به طور کلی فرزندان مهاجران برای تحصیل در مدارس آمریکا گزینههای متنوعی دارند. بیشتر این افراد در مدارس شبانهروزی بینالمللی ثبت نام میکنند که معمولا خصوصی هستند. باید اشاره کرد که مدرسههای آمریکا درست مانند دانشگاههای آن سطح علمی بالایی دارند. اما مسالهای که وجود دارد این است که برترین مدارس ایالات متحده آمریکا کداماند؟ انتخاب مدرسه برای والدین دانشآموزان اهمیت بسیار زیادی دارد، بنابراین پاسخ به این سوال برای آنها ضروری است.
از جمله بهترین مدارس آمریکا برای تحصیل میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
- مدرسه علم و فناوری توماس جفرسون در شهر الکساندریا
- مدرسه آکادمیک مگنت در نیو چارلزتون
- مدرسه مگنت مرول هاید در هندرسونویل
- مدرسه مطالعات پیشرفته (SAS) در شهر میامی
- مدرسه تاونسند هریس در شهر فلاشینگ
- مدرسه استعدادهای درخشان (TAG) در شهر دالاس
- مدرسه BASIS چندلر در شهر چندلر ایالت آریزونا
مراحل و شرایط اخذ ویزای دانشآموزی آمریکا
به غیر از فرزندان مهاجران، بسیاری از دانشآموزان بهمنظور تحصیل در مدارس آمریکا، به این کشور مهاجرت میکنند. اولین قدم برای اخذ ویزای دانشآموزی در واقع اخذ پذیرش از یک مدرسه در آمریکا است. کل فرایند مهاجرت تحصیلی به آمریکا برای دانشآموزان 10 مرحله دارد که باید به ترتیب طی شوند.
مراحل اخذ ویزای دانشآموزی آمریکا به ترتیب زیر هستند:
- انتخاب مدرسه مورد نظر و ارسال درخواست پذیرش: مهلت ارائه درخواست پذیرش هر سال در ماههای مارس و آوریل است. باید بدانید که مدرسه مورد نظر شما باید مورد تایید SEVP باشد
- دریافت فرم I-20 یا DS2019: دانشآموزان برای اخذ ویزای F1 یا M1 آمریکا فرم I-20 و برای اخذ ویزای J1 باید فرم DS-2019 را دریافت میکنند
- پرداخت هزینه I-901 SEVIS: برای اخذ ویزای F1 و M1 دانشآموزان باید حدود 350 دلار و برای ویزای J-1 حدود 220 دلار بپردازند
- مراجعه به سفارت: با توجه به اینکه کشور آمریکا در این سفارتخانه ندارد، برای درخواست ویزای این کشور باید به سفارت امریکا در کشورهای همسایه ایران مراجعه کنید
- تکمیل فرم DS-160 به صورت آنلاین: این فرم را باید کاملا به زبان انگلیسی تکمیل کنید. ممکن است که در زمان تکمیل فرم از شما خواسته شود تا نام کامل خود را با الفبای اصلی خود بنویسید
- دریافت وقت از سفارت برای مصاحبه ویزا: باید توجه داشته باشید که هر سفارتی ممکن است بازههای مختلفی را برای دادن وقت مصاحبه در نظر بگیرند
- پرداخت هزینه درخواست ویزا: در این مرحله باید 160 دلار برای درخواست ویزا هزینه بپردازید
- حضور در مصاحبه: اکنون باید در مصاحبه حضور پیدا کنید و مدارک مورد نیاز را ارائه دهید
- پرداخت هزینه صدور ویزا: در این مرحله باید هزینه صدور ویزا را بپردازید که 160 دلار است
- دریافت ویزای دانشآموزی: آخرین مرحله به دو صورت حضوری در سفارت آمریکا یا ارسال با پست انجام میشود
مدارک مورد نیاز برای اخذ ویزای دانشآموزی آمریکا
برای اینکه تمام مراحل اخذ ویزای دانشآموزی برای تحصیل در مدارس آمریکا را طی کنید باید مدارکی که سفارت آمریکا تعیین کرده را جمعآوری کنید. به طور کلی مدارک زیادی را برای این کار به سفارت ارائه دهید که مهمترین آنها پاسپورت معتبر است. باید اشاره کرد که پاسپورت شما باید از زمانی که وارد آمریکا میشوید تا شش ماه پس از آن اعتبار داشته باشد.
از جمله دیگر مدارک مورد نیاز برای اخذ ویزای دانشآموزی آمریکا میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
- مدارک هویتی مانند شناسنامه
- نامه پذیرش از مدرسه مورد نظر در آمریکا
- نامه پذیرش از محل اسکان
- گواهی تمکن مالی
- گواهی سلامت جسمی و روانی
- گواهی عدم سوء پیشینه
- فیش پرداختی شهریه مدرسه
شرایط اخذ ویزای همراه دانشآموز آمریکا
تحصیل در مدارس آمریکا برای فرزندان مهاجران و دانشآموزان مهاجر دغدغه بزرگی به شمار میرود. در ارتباط با مهاجرت به آمریکا سوالات زیادی در ذهن متقاضیان شکل میگیرد. یکی از این سوالات امکان اخذ ویزای همراه دانشآموز آمریکا است. دانشآموزانی که قصد مهاجرت با والدین خود به آمریکا را دارند، باید از طریق ویزای همراهی که والدین برای آنها دریافت میکنند، وارد آمریکا شوند.
دانشآموزانی که بهمنظور تحصیل در مدارس آمریکا قصد مهاجرت به این کشور را دارند، باید یک قیم قانونی در کشور آمریکا داشته باشند. لازم به ذکر است که والدین دانشآموز نمیتوانند ویزای همراه آمریکا را دریافت کنند. تنها راه برای این افراد اخذ ویزای توریستی است که به وسیله آن میتوانند برای دیدار فرزند خود در یک بازه زمانی خاص به آمریکا سفر کنند. اما دانشآموز چون به سن قانونی نرسیده باید یک نفر را به عنوان گاردین یا قیم خود معرفی کند که میتواند هر شخصی به غیر از والدین او باشد.
شرایط اخذ اقامت و تابعیت آمریکا پس از تحصیل در مدارس آمریکا
بسیاری از دانشآموزانی که قصد تحصیل در مدارس آمریکا را دارند، تلاش میکنند تا اقامت دائم و تابعیت این کشور را به دست آورند. برای این کار باید با قوانین ایالات متحده آمریکا آشنایی داشته باشند. باید بدانید که از طریق مهاجرت تحصیلی به ایالات متحده آمریکا امکان اخذ اقامت دائم و تابعیت این کشور به صورت مستقیم وجود ندارد.
متقاضیان برای اخذ گرین کارت آمریکا که همان اقامت دائم این کشور بهشمار میرود، باید پس از پایان تحصیلات خود در آمریکا کار پیدا کنند. به این صورت که متقاضیان باید ویزای تحصیلی خود را به ویزای کاری تبدیل کنند. در این حالت متقاضیان یک اقامت سهساله دریافت کرده که تا سه سال دیگر قابل تمدید است. متقاضیان برای اخذ گرین کارت، باید پس از تمدید اقامت سهساله خود عینی در مدت سه سال دوم اقامت کاری خود درخواست دهند. جالب است بدانید که این امکان در آمریکا وجود دارد که کارفرما برای متقاضی درخواست گرین کارت بدهد.
در صورتی که متقاضی در سه سال دوم اقامت کاری خود در آمریکا درخواست گرین کارت خود را ارائه ندهد، باید از آمریکا خارج شود. سپس برای ورود مجدد به آمریکا درخواست ویزای کاری خود را به سفارت این کشور ارائه دهد. یکی از عواملی که تاثیر زیادی برای افزایش شانس اخذ گرین کارت دارد، تسلط کافی به زبان انگلیسی است. بنابراین بهتر است که متقاضی تا قبل از ارائه درخواست گرین کارت زبان انگلیسی خود را تقویت کند.
نتیجه گیری
تحصیل در مدارس آمریکا برای فرزندان افرادی که به این کشور مهاجرت میکنند اهمیت بسیار زیادی دارد. از همین رو برای ثبت نام فرزندان خود لازم است که با شرایط تحصیل در مدارس این کشور آشنایی داشته باشند. موسسه مهاجرت به ما یکی از باسابقهترین موسسات مهاجرتی در سطح کشور است. ما در مهاجرت با ما بهترین کارشناسان را به متقاضیان معرفی میکنیم تا با استفاده از مشاوره کارشناسان ما مهاجرت تحصیلی موفق و آسان به این کشور را تجربه کنند.
سوالات متداول
مقاطع تحصیل در مدارس آمریکا شامل پیشدبستانی، دبستان و دبیرستان میشود. دانشآموزان از سن 5 سالگی تا 18 سالگی در این سه مقطع تحصیل میکنند.
خیر. به طور کلی با تحصیل در آمریکا مستقیما نمیتوان اقامت دائم این کشور را دریافت کرد. برای دریافت اقامت دائم و گرین کارت آمریکا پس از پایان تحصیلات باید ویزای تحصیلی خود را به ویزای کاری تبدیل کنید. ویزای کاری آمریکا سه سال اعتبار دارد که میتوان آن را تا سه سال دیگر تمدید کرد. برای اخذ گرین کارت باید در سه سال دوم اقامت کاری خود اقدام کنید.
به طور کلی مدارس آمریکا به دو دسته دولتی و خصوصی تقسیم میشوند که هر یک از آنها دارای انواع زیادی هستند. از جمله مدارس دولتی آمریکا میتوان به مدارس سنتی، چارتری، مگنت، رجیو امیلیا و مجازی اشاره کرد. مدارس خصوصی هم شامل مدارس سنتی، شبانهروزی یا بینالمللی، دوزبانه، مونتهسوری و والدروف میشوند.
درخواست ارزیابی
برای کسب اطلاعات بیشتر درباره این دوره درخواست ارزیابی خود را ارسال کنید و یا با ما در تماس باشید.
ارتباط با ما
اگر درباره ی این مقاله سوالی داشتید که به پاسخش نرسیدید، متخصصان ما آماده پاسخگویی به شما هستند.