مشاوره رایگان

02128111107

مهاجرت تحصیلی به ترکیه

مهاجرت تحصیلی به ترکیه

مهاجرت تحصیلی به ترکیه

مهاجرت تحصیلی به ترکیه به دلیل فرهنگ غنی، طبیعت چشم‌نواز، تاریخ باستانی و بناهای معماری مدرن و… یک گزینه‌ بسیار مناسب برای دانش آموزان بین‌المللی است.

ترکیه کشوری است که جو آزاد و مهمان‌نواز آن نشان‌دهنده  سرزندگی و شادابی محیط است. از هر کشور که باشید، زمانی که به ترکیه وارد می‌شوید فردی مشتاق آشنایی با شما و کشور مادری‌تان خواهد بود. اکنون، هزینه‌های پایین زندگی و پروسه نسبتاً آسان دریافت ویزای تحصیلی، موقعیت مناسبی برای مهاجرت تحصیلی به ترکیه فراهم آورده است. دانشگاه‌های ترکیه، به‌ویژه در استانبول، هر روز معروف‌تر از پیش شده و کیفیت آموزشی آن‌ها مثال‌زدنی است. دانشگاه‌های ترکیه، به‌ویژه در استانبول، هر روز معروف‌تر از پیش شده و کیفیت آموزشی آن‌ها مثال‌زدنی است. 

آنچه در این مقاله میخوانید :

تحصیل در ترکیه

مدارس (ابتدایی و راهنمایی)، کالج‌ها و دانشگاه‌های ترکیه از کیفیت بسیار بالایی برخوردار هستند، درحالی‌که هزینه تحصیل در این مؤسسات آموزشی نسبتاً کم است. اغلب دانش‌آموزانی که قصد مهاجرت تحصیلی به ترکیه را دارند، از کشورهایی چون چین غربی (منطقه سین‌کیانگ که مردم آن به ترکی صحبت می‌کنند)، و دیگر کشورهای ترک‌زبان مانند آذربایجان، ترکمنستان، قرقیزستان و ازبکستان، به این کشور وارد می‌شوند. تعداد دانش آموزان غربی در ترکیه بسیار اندک است.

مهم‌ترین دسته دانش آموزان بین‌المللی شامل کودکانی است که والدین آن‌ها به ترکیه مهاجرت و در ترکیه ساکن هستند. این دانش آموزان همانند دانش آموزان ترکیه‌ای به تحصیل پرداخته و دولت ترکیه تفاوتی بین آن‌ها قائل نمی‌شود. علاوه بر این، در برخی مدارس بین‌المللی ترکیه، از زبان‌های خارجی برای تدریس و تحصیل دانش آموزان استفاده می‌شود. هر تبعه خارجی برای مهاجرت تحصیلی به ترکیه باید دارای ویزای دانش‌آموزی و همچنین مجوز اقامت دانش‌آموزی باشد.

 

آیا همسر و فرزندان شما نیز می‌توانند با استفاده از ویزای تحصیلی شما در ترکیه ساکن شوند؟

مهاجرت تحصیلی به ترکیه و ویزای تحصیلی

خیر. ویزای دانش‌آموزی تنها با هدف مهاجرت تحصیلی به ترکیه و ورود به این کشور صادر می‌شود. بااین‌حال، شما باید برای زندگی در ترکیه، مجوز اسکان دریافت کنید که شامل همسر و فرزندانتان نیز خواهد شد. اگر در حال تحصیل در ترکیه هستید، احتمالاً مشکلی برای دریافت مجوز اسکان نخواهید داشت و در صورت دریافت این مجوز نیز به‌راحتی می‌توانید جهت اخذ اجازه‌نامه مربوط به اسکان همسر و یا فرزند خود اقدام کنید؛ در این موقعیت، شما باید آزمون مربوط به مجوز اسکان خانواده را پشت سر بگذارید.

آیا دانش آموزان بین‌المللی اجازه کار در ترکیه را دارند؟

دانش آموزان بین‌المللی می‌توانند پس از مهاجرت تحصیلی به ترکیه و دریافت مجوز اسکان دانش‌آموزی، به‌صورت قانونی مشغول به کار شوند. بااین‌حال، توجه داشته باشید، دانش آموزان مقطع لیسانس و یا افرادی که در برنامه‌های کاردانی دوساله ثبت‌نام کرده‌اند، تنها زمانی می‌توانند مشغول به کار شوند که یک سال از دوره تحصیلی آن‌ها گذشته باشد. ساعت کاری دانشجویانی که در برنامه‌های کاردانی دوساله ثبت‌نام کردند، نمی‌تواند بیش از 24 ساعت در هفته باشد.

 

مدت‌زمان موردنیاز برای دریافت ویزای دانش‌آموزی ترکیه

مدت‌زمان موردنیاز برای دریافت ویزای دانش‌آموزی از طریق کنسولگری تقریباً 90 روز زمان می‌برد؛ بااین‌حال در صورت کامل بودن مدارک در زمان درخواست ویزا به‌صورت آنلاین، این پروسه تنها 24 ساعت طول می‌کشد

 

مجوز اقامت دانش‌آموزی در ترکیه

مجوز اقامت دانش‌آموزی به افرادی داده می‌شود که برای مقاطع تحصیلی متوسطه/لیسانس یا در برنامه‌های کاردانی دوساله ثبت‌نام کرده باشند. مدت‌زمان اعتبار مجوز اقامت دانش‌آموزی نیز بیشتر از دوره تحصیلی موردنظر نخواهد بود. مجوز اقامت مهاجرینی که با هدف تحصیل در دوره‌های ابتدایی یا راهنمایی به ترکیه وارد می‌شوند، یک‌ساله بوده و امکان تمدید سالانه آن وجود دارد.

تمامی افرادی که با هدف مهاجرت تحصیلی به ترکیه می‌روند، باید پیش از پایان ماه اول ورود به این کشور برای دریافت مجوز اقدام کنند. درخواست نامه افرادی که دیپورت شده و یا اجازه ورود به کشور را ندارند، رد خواهد شد. مجوز اقامت دانش‌آموزی هیچ ارتباطی با اجازه اقامت والدین و یا اقوام دیگر ندارد و این افراد باید از طریق پروسه‌های مربوط اقدام کنند.

دانش آموزان مهاجر می‌توانند پس از مهاجرت تحصیلی به ترکیه و دریافت مجوز اقامت دانش‌آموزی، مشغول به کار شوند. بااین‌حال، دانش آموزان خارجی ثبت‌نام‌شده در برنامه‌های کاردانی دوساله تنها می‌توانند پس از پایان سال اول تحصیل آغاز به کار کنند و همان‌طور که گفته شد این افراد اجازه ندارند بیش از 24 ساعت در هفته شاغل باشند.

مهاجرت تحصیلی به ترکیه و دانشگاه‌های آن

ترکیه بیش از 200 دانشگاه دارد که قسمت اعظم آن‌ها تحت نظارت نهادهای دولتی است. بیشتر این دانشگاه‌ها نسبتاً تازه تأسیس هستند. در 1970، تنها 8 موسسه آموزشی در کشور وجود داشت و اولین دانشگاه خصوصی ترکیه نیز در سال 1984 تأسیس شد. جوان‌ترین دانشگاه ترکیه، دانشگاه بین‌المللی آنتالیاست که برای اولین بار در سال تحصیلی 2012/13 به دانشجویان خود خوش‌آمد گفت. این دانشگاه در نظر دارد بیش از نیمی از دانشجویان خود را از کشورهای دیگر جذب کند.  

تمامی دانشگاه‌های دولتی و خصوصی ترکیه از توافق‌نامه بولونیا پیروی می‌کنند؛ استانداردهای مربوط به تحصیلات عالی در اروپا بر اساس این قرارداد تعیین می‌شوند. علاوه بر این، دانشگاه‌های ترکیه با شرکت در برنامه اراسموس پلاس (Erasmus+) از دانشجویان بین‌المللی مهمان نیز حمایت می‌کنند. سیستم تحصیلات عالی ترکیه در رتبه 43 جهان قرار دارد.

دانشگاه‌های برتر ترکیه

دانشگاه‌های برتر ترکیه

دانشگاه ترکی در رتبه‌بندی دانشگاه‌های جهان (2019) و 45 دانشگاه ترکی در نسخه 2019 رتبه‌بندی دانشگاه‌ها QS:EECA ذکرشده‌اند. اغلب این دانشگاه‌های ترکی در آنکارا و یا استانبول واقع هستند. دانشگاه فنی خاورمیانه، دانشگاه بیلکنت و دانشگاه حاجت‌تپه در آنکارا قرار دارند، درحالی‌که استانبول خانه‌ی دانشگاه بغازیچی، دانشگاه کوچ، دانشگاه سابانجی، دانشگاه فنی استانبول و دانشگاه استانبول است. (تمامی این دانشگاه‌ها در دسته 50 دانشگاه برتر جهان قرار دارند).

1- دانشگاه فنی خاورمیانه (تدریس به زبان انگلیسی)

تخصص این دانشگاه در رشته‌های علوم اجتماعی و طبیعی است. در سال 1956 دانشگاه فنی خاورمیانه با هدف توسعه ترکیه و دیگر کشورهای خاورمیانه تأسیس شد. امروزه بیش از 31 هزار دانشجو که اغلب آن‌ها به‌واسطه مهاجرت تحصیلی به ترکیه وارد این کشور شده‌اند، در این دانشگاه تحصیل می‌کنند.

2- دانشگاه بغازیچی (تدریس به زبان انگلیسی)

در سال 1863، این دانشگاه با نام پیشین دانشگاه رابرت تأسیس و به‌عنوان اولین دانشگاه آمریکایی خارج از مرزهای ایالات‌متحده مشغول به کار شد. تا به امروز، این دانشگاه ارتباط نزدیکی با سیستم تحصیلات عالی در ایالات‌متحده داشته است.

3- دانشگاه کوچ

سال تأسیس این دانشگاه 1993 است. دانشگاه کوچ به‌عنوان معتبرترین دانشگاه ترکی شناخته می‌شود و در حال حاضر بیش از 5500 دانشجو در این دانشگاه مشغول به تحصیل هستند.

4- دانشگاه بیلکنت

در سال 2019، این دانشگاه در رتبه 14 رتبه‌بندی EECA قرار گرفت. دانشگاه بیلکنت اولین دانشگاه خصوصی ترکی است که در سال 1984 تأسیس شد. بزرگترین کتابخانه علمی کشور ترکیه در این دانشگاه قرار دارد.

5- دانشگاه سابانجی

این دانشگاه یکی از جوان‌ترین دانشگاه‌های ترکی است که در سال 1999 شروع به کار کرد. در حال حاضر، 4000 دانشجو در این دانشگاه مشغول به تحصیل هستند. این دانشگاه رشته‌های علوم طبیعی و مهندسی و همچنین علوم اجتماعی و هنر را پوشش می‌دهد. تقریباً 42 درصد از دانشجویان لیسانس در این دانشگاه بورسیه می‌شوند.

شهریه دانشگاه در ترکیه

  • هزینه تحصیل در دانشگاه‌های دولتی

 

دانشگاه‌های دولتی ترکیه شهریه بسیار اندکی دارند –به‌ویژه در مقایسه با مؤسسات آموزشی مشابه در اروپا و ایالات‌متحده. دانشجویان بین‌المللی برای هر سال تحصیلی، بین 100 تا 4000 یورو خرج خواهند کرد. این احتمال وجود دارد که شهریه رشته‌های پزشکی و مهندسی بیشتر از باقی رشته‌ها تمام شود.

  • هزینه تحصیل در دانشگاه‌های خصوصی

شهریه دانشگاه‌های خصوصی بیشتر از دانشگاه‌های دولتی است. بااین‌حال همچنان می‌توانید دوره‌های تحصیلی مقرون‌به‌صرفه‌ای در این دانشگاه‌ها پیدا کنید. شهریه برخی از رشته‌های دانشگاهی در دانشگاه‌های خصوصی بیش از 20000 یورو در سال خواهد بود.

برخی از دانشگاه‌های دولتی و خصوصی اجازه دارند هزینه تحصیل دانشجویان خارجی از اتحادیه اروپا و یا منطقه آکادمیک اروپا را تغییر دهند. بنابراین، بهترین راه برای کسب اطلاعات ضروری در این زمینه، مراجعه به سایت دانشگاه موردنظر است.

  • مقرون‌به‌صرفه‌ترین دانشگاه‌های ترکیه

مقرون‌به‌صرفه‌ترین دانشگاه‌های این کشور که پس از مهاجرت تحصیلی به ترکیه می‌توانید برای ثبت‌نام در رشته‌های مختلف آن‌ها اقدام کنید، عبارت‌اند از: دانشگاه فنی خاورمیانه (کمترین شهریه دوره لیسانس: 236 یورو/سال)، دانشگاه عبدالله گول (کمترین شهریه دوره لیسانس: 439 یورو/سال)، دانشگاه بغازیچی (کمترین شهریه دره لیسانس: 1,018 یورو/سال)، دانشگاه کوچ (کمترین هزینه دوره فوق‌لیسانس: 0 یورو/سال)، دانشگاه اوکان استانبول (کمترین شهریه دوره فوق‌لیسانس: 1,140 یورو/سال).

این دانشگاه‌ها تنها تعداد اندکی از مؤسسات آموزشی هستند که با پرداخت هزینه ناچیز می‌توانید به مقصود خود نزدیک شوید. ازاین‌رو، جستجوی خود را به این لیست محدود نکرده و دیگر برنامه‌های آکادمیک و دانشگاه‌های مناسب برای مهاجرت تحصیلی به ترکیه را نیز موردبررسی قرار دهید.

هزینه تحصیل در برترین دانشگاه‌های ترکیه

هزینه-تحصیل-در-برترین-دانشگاه_های-ترکیه

دانشگاه کانکایا – دوره لیسانس: 5,410 یورو در سال؛ دوره فوق‌لیسانس: متغیر.

دانشگاه کوچ – کمترین شهریه دوره لیسانس: 16,390 یورو در سال؛ دوره فوق‌لیسانس و دکتری: 0 یورو در سال.

دانشگاه حاجت تپه – از 520 تا 5,240 یورو در سال

دانشگاه سابانجی – دوره لیسانس: 15,325 یورو در سال؛ دوره فوق‌لیسانس: از 6,200 تا 14,550 یورو در سال.

دانشگاه بیلکنت – 11,400 یورو در سال

هزینه‌های زندگی در ترکیه

یک دانشجو پس از مهاجرت تحصیلی به ترکیه می‌تواند با بودجه 400 تا 650 یورو در هر ماه در این کشور زندگی کند. این مقدار در مقایسه با دیگر کشورهای دانشجویی بسیار مقرون‌به‌صرفه‌تر است. بااین‌حال، هزینه‌های زندگی بر اساس روش زندگی و عادات شما تغییر خواهد کرد. در حال حاضر، هر یورو تقریباً برابر با 9 لیر ترکیه است.

  • هزینه مسکن دانشجویی

شما می‌توانید در زمان تحصیل در ترکیه، مکان‌های مختلفی برای زندگی انتخاب کنید. برخی از این مسکن‌ها با بودجه‌های مختلف بسیار سازگار هستند و برخی نیز آسودگی بیشتری برای شما به ارمغان خواهند آورد. تصمیم نهایی برای انتخاب بهترین محل زندگی، بر عهده شماست.

برخی از معروف‌ترین محل‌های اقامت برای دانشجویان مهاجر عبارت‌اند از:

 

– خوابگاه دانشگاه: هزینه‌ها بر اساس نوع دانشگاه و امکانات تعیین می‌شود.

– خوابگاه‌های دولتی:  از 24 تا 38 یورو در ماه

– اجاره خانه: از 68 تا 283 یورو/ماه بر اساس موقعیت و اندازه آپارتمان

اگر بهترین گزینه برای شما اجاره منزل و آپارتمان است، امکانات و هزینه‌های اضافی را نیز باید در نظر بگیرید. این موارد، 50 تا 75 یورو به هزینه‌های ماهانه شما اضافه خواهند کرد.

  • هزینه مواد خوراکی در ترکیه

دانشجویان می‌توانند از سلف‌سرویس دانشگاه استفاده کنند که روزانه 2 تا 3 وعده غذایی کم‌هزینه را شامل می‌شود. هر یک از این وعده‌های غذایی بین 0.30 تا 1.15 یورو قیمت دارند. بااین‌حال، رستوران‌ها، کافه‌ها و ناهارخوری‌های دیگری نیز در اطراف دانشگاه وجود دارند که می‌توانید به آن‌ها مراجعه کنید.

هزینه ماهانه مواد خوراکی رابطه مستقیمی با روش زندگی شما دارد. در صورت تمایل به غذاهای رستورانی و سفارش‌های متعدد، هزینه‌های شما نیز افزایش خواهد یافت. در مقابل، می‌توانید با پخت‌وپز و توجه به فروش فوق‌العاده سوپرمارکت‌های اطراف خود، هزینه‌های خود را تا حد قابل‌توجهی کاهش دهید.

  • هزینه رفت‌وآمد

بلیط ماهانه (مترو و اتوبوس) در ترکیه تقریباً 27 یورو است. دانش‌آموزانی که پس از مهاجرت تحصیلی به ترکیه می‌خواهند به‌صورت روزانه از نقطه‌ای به نقطه دیگر جابجا شوند، می‌توانند از این گزینه استفاده کنند. در غیر این صورت، هزینه مسیرهای کوتاه و تک نفره به‌صورت زیر خواهد بود:

– تاکسی: 2.85 یورو برای هر 5 کیلومتر

– اتوبوس/مترو: 0.20 تا 0.40 یورو برای هر بلیط

  • هزینه‌های اضافی در ترکیه

– کتاب و دیگر لوازم موردنیاز برای یادگیری: 80 یورو

– قبض ماهانه تلفن: 6.50 تا 11.50 یورو

– تفریحات (سینما، کنسرت، تئاتر): 10 تا 15 یورو در ماه

– بیمه درمانی خصوصی: 34 تا 57 یورو در سال

مهاجرت تحصیلی به ترکیه و بورسیه‌های دانشگاهی

دانشجویان خارجی می‌توانند پس از مهاجرت تحصیلی به ترکیه برای بورسیه‌های مختلف اقدام کنند. این نوع حمایت‌های مالی در مؤسسات گوناگون ارائه می‌شوند. برخی از این مؤسسات عبارت‌اند از:

  • مؤسسات دولتی
  • دانشگاه‌ها و مؤسسات آموزشی
  • سازمان‌های بین‌المللی

شرایط درخواست برای هر نوع بورسیه و کمک‌هزینه دریافتی متفاوت است؛ شما می‌توانید با بررسی بورسیه‌های ترکیه گزینه موردنظر خود را پیدا کنید. بااین‌حال، توجه داشته باشید که تعداد بی‌شماری بورسیه دولتی و خصوصی در کشور ترکیه ارائه می‌شود.

نتیجه گیری

مهاجرت تحصیلی به ترکیه یک گزینه مناسب برای دانش آموزان و دانشجویانی است که به دنبال محیطی آزاد، مهمان‌نواز و مقرون‌به‌صرفه هستند. در مقایسه با دیگر مقاصد تحصیلی، هزینه زندگی، تحصیل، اقامت، مواد خوراکی و حمل‌ونقل در ترکیه بسیار ارزان‌تر است. بااین‌حال، زندگی و کار پس از مهاجرت تحصیلی به ترکیه نیازمند مجوز اقامت دانش‌آموزی است که شما می‌توانید به‌صورت آنلاین و یا با مراجعه به کنسولگری مربوط برای اخذ این مجوز اقدام کنید.

 

سوالات متداول

خیر. ویزای دانش‌آموزی تنها با هدف مهاجرت تحصیلی به ترکیه و ورود به این کشور صادر می‌شود.

بله – دانش آموزان بین‌المللی می‌توانند پس از مهاجرت تحصیلی به ترکیه و دریافت مجوز اسکان دانش‌آموزی، به‌صورت قانونی مشغول به کار شوند​.

 

مدت‌زمان موردنیاز برای دریافت ویزای دانش‌آموزی از طریق کنسولگری تقریباً 90 روز زمان می‌برد.

درخواست ارزیابی

برای کسب اطلاعات بیشتر درباره این دوره درخواست ارزیابی خود را ارسال کنید و یا با ما در تماس باشید.

ارتباط با ما

اگر درباره ی این مقاله سوالی داشتید که به پاسخش نرسیدید، متخصصان ما آماده پاسخگویی به شما هستند.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

انواع ویزا

رایگان مشاوره بگیر!

اگر میخوای با کمترین هزینه در سریع ترین زمان ممکن با هر شرایطی مهاجرت کنی فرم زیر را پرکن