ویزای کار آلمان فرصتی برای تمام اتباع کشور های دیگر است که میتوانند در زمینه و حرفهی خود مشغول به کار شوند، پرطرفدارترین ویزاهای کاری آلمان که بسیاری از کارجویان به دنبال آن هستند می تواند ویزای کارت آبی و همچنین ویزای دیگری به نام ویزای جستجوی کار باشد.
آلمان کشوری است که نه تنها برای شهروندانش، بلکه برای تمام اتباع کشورهای جهان سوم می تواند کشور فرصت ها باشد، آلمان کشور اختراعات و نوآوری ها و چهارمین اقتصاد بزرگ جهان بوده و شرکت ها و کمپانی های شناخته شده بزرگی در این کشور به فعالیت میپردازند، به همین علت این کشور به یکی از مهمترین و پرطرفدارترین مقاصد برای کارجویان تبدیل گردیده است، علاقه مندان به مهاجرت میتوانند به راحتی در این کشور زیبا کار پیدا کنند و اقامت بگیرند.
آلمان این امکان را به شما می دهد تا حداکثر دو سال با امکان تمدید ویزای خود و سپس درخواست کارت آبی اتحادیه اروپا یا انواع دیگر اقامت، وارد آلمان شده و به کار بپردازید و با شرایط خاصی که در نظر گرفته است اقامت دائم بگیرید. در ادامه این مقاله روش هایی را که نیاز است که بتوانید ویزای کار آلمان را دریافت کنید را به شما ارائه خواهیم کرد.
آلمان چگونه کشوری است ؟
آلمان چیزی بالغ بر 83 میلیون جمعیت دارد و از قویترین کشورهای جهان در حوزه اقتصاد و از بهترین کشورهای صنعتی در حوزه کشور های شنگن است. از لحاظ تولید ناخالص ملی، آلمان چهارمین کشور جهان و از لحاظ شاخص توسعه انسانی، ششمین کشور جهان میباشدو بالاترین رتبه را در اروپا دارد. همچنین این کشور با نرخ بیکاری 4،5 درصد یکی از بهترین بازارهای کار دنیا را در اختیار خود قرار داده است و با دادن ویزای جستجوی کار همواره نشان داده که علاقه مند برای گرفتن نیروهای کاری با کیفیت از خارج از کشور می باشد.
چه کشورهایی نیاز به ویزای کار آلمان دارند؟
تمام شهروندان کشورهای جهان سوم مانند ایران پیش از سفر به آلمان نیاز است که ویزای آلمان را دریافت کنند. این در حالی است که شهروندان کشورهایی که در زیر به آنها اشاره شده است می توانند پس از ورود به آلمان بدون ویزا، مشغول به کار شوند:
- کشورهای عضو اتحادیه اروپا
- ایالات متحده آمریکا
- استرالیا
- کانادا
- ژاپن
- نیوزلند
- سوئیس
- کره جنوبی
مقاله پیشنهادی ——->مهاجرت به آلمان
چه کسانی برای گرفتن ویزای کار آلمان واجد شرایط هستند ؟
کلیه اتباع خارجی در صورتی که واجد شرایط کار در آلمان باشند، می توانند برای ویزای کار اقدام کنند.
طبق قانون اقامت آلمان آن دسته از افرادی که واجد شرایط درخواست ویزای اشتغال هستند باید شامل افراد زیر باشند:
- محققانی با دانش فنی خاص
- افراد برجسته ای که در زمینه خاصی تدریس میکنند، یا محققانی که جایگاه ویژه ای دارند.
همچنین افرادی که پست های شرکتی دارند نیز میتوانند برای اقامت کاری درآلمان اقدام کنند:
- مدیران
- متخصصان
افرادی دیگری که واجد شرایط درخواست ویزای کار آلمان هستند، اتباع کشورهای جهان سوم با مدرک دانشگاهی یا مدارک حرفه ای غیر دانشگاهی بوده که شرایط ذکر شده در زیر را داشته باشند:
- در حرفه ای که می خواهند در آلمان مشغول به کار شوند کمبود نیروی ماهر وجود داشته باشد.
- یک پیشنهاد شغلی مشخص داشته باشند.
- تحصیلات دانشگاهی مطابق شده با دانشگاههای آلمان را داشته باشند.
مقاله پیشنهادی ——-> اوسبیلدونگ آلمان
شرایط گرفتن ویزای کار آلمان برای ایرانیان چگونه است ؟
هم اکنون به خوبی آلمان از نیروی کاری ایران استقبال می کند و حدود 70 درصد از متقاضیان ایرانی متقاضی کار در آلمان موفق به گرفتن ویزای کاری این کشور میشوند. دو عامل نقش بسیار مهمی در گرفتن نیروی کار در آلمان دارد. اول از همه اینکه شما اگر به آلمانی تسلط داشته باشید در اولویت قرار میگیرد و دوم اینکه اگر رشته تحصیلی و تخصص شما در حوزه های کامپیوتر، فنی مهندسی، برق، تاسیسات و مکانیک باشد از شانس بهتری نیز بهره مند میشوید.
مقاله پیشنهادی ——->مهاجرت تحصیلی به آلمان
چگونه میتوانم برای ویزای کار آلمان اقدام کنم ؟
برای دریافت ویزای کاری آلمان شما باید دعوتنامه کاری را در ابتدا دریافت کنید. دومین شرطی که آلمان برای دادن ویزای کاری خود گذاشته است این است که شما باید حداقل دستمزد را بتوانید در آلمان دریافت کنید، حداقل دستمزدی که سفارت آلمان تعیین کرده است ماهانه حدود 4000 یورو میباشد.
شما می توانید خانواده خود را نیز به همراه خود به آلمان ببرید و اگر سه سال در آلمان مشغول به کار شوید می تواند برای خانواده خود نیز اقامت دائم دریافت کنید. این در حالی است که اگر حقوق شما از 50000 یورو در سال بیشتر باشد پس از حدود تنها 21 ماه میتوانید اقامت دائمی آلمان را دریافت کنید.
مراحل درخواست ویزای کار آلمان:
- در ابتدا یک پیشنهاد کاری را از آلمان دریافت کنید.
- بررسی کنید که آیا برای کار در آلمان نیاز به ویزای بلند مدت دارید یا خیر ؟
- بدانید که کجا باید درخواست ویزای خود را ثبت کنید.
- برای دریافت ویزای کاری شما باید حداقل 4000 یورو در ماه درآمد داشته باشید.
- تمام اسناد مورد نیاز برای دریافت ویزای کاری آلمان را را طبق دستورالعمل فراهم کنید.
- برای مصاحبه ویزای کاری آلمان در نهایت وقت بگیرید.
- هزینه ویزای کاری آلمان را پرداخت کنید.
- در مصاحبه ای که سفارت برای شما تعیین کرده است شرکت کنید.
- منتظر پاسخ درخواست ویزای کاری خود بمانید.
دریافت ویزای کار آلمان چه مزایایی را دارد؟
گرفتن ویزای کاری آلمان مزایای بسیاری دارد از جمله اینکه اقدام برای ویزای کاری آلمان معمولا مسیری کم ریسک تر نسبت به دیگر کشور های دنیا میتواند باشد و شما 70 درصد برای گرفتن اینگونه ویزا شانس موفقیت دارید. دوم اینکه شما به راحتی می توانید این ویزا را به اقامت دائم در آلمان تبدیل کنید. سوم اینکه شما میتوانید خانواده خود را به آلمان آورده و برای آنها نیز اقامت دائم بدست بیاورید و فرزندان شما در آلمان به رایگان در بهترین مدارس اروپا به تحصیل بپردازند. مهمترین عامل نیز در پایان این میتواند باشد که شما برای گرفتن اقامت دائم آلمان و ویزای کاری اجباری برای داشتن مدرک زبان ندارید.
ویزای کار آلمان چه تفاوتی با دیگر کشور ها دارد ؟
آلمان نسبت به استرالیا و کانادا مزایای بهتری برای پیدا کردن شغل در اختیار کارجویان گذاشته. از جمله اینکه ویزای جستجوی کار آلمان محدودیتی را از لحاظ توانایی زبانی برای کار جویان در نظر نگرفته است. این در حالی است که کشور های دیگر مانند استرالیا و کانادا برای گرفتن ویزای کار حداقل مدرک زبان آیلتس 7 را میخواهند. در آلمان شما بدون مدرک زبان هم میتوانید به دریافت ویزای کار بپردازید. اما اگر شما مدرک زبان داشته باشید میتوانید شانس بیشتری را برای گرفتن ویزای کاری بدست آورید.
مقاله های پیشنهادی : انواع ویزا
به چه شرکت هایی می توانم درخواست ویزای کاری بدهم ؟
شما باید در نظر داشته باشید که سفارت آلمان محدودیت هایی را برای دریافت ویزای کاری گذاشته است. غیر از اینکه شرکتی که شما قرار است برای آن کار کنید باید حداقل 4000 یورو در ماه به شما حقوق پرداخت کند. این شرکت نباید نو پا و یا شرکتی با سابقه کم باشد. این شرکت باید به دولت آلمان و همچنین اداره مهاجرت آلمان تعهد دهد که تا پایان قرارداد تمام حقوق شما را پرداخت خواهد کرد. مهمترین عامل نیز این است که این شرکت باید سابقه بسیار خوبی در زمینه مالیات نیز داشته باشد.
برای ویزای کار آلمان چه مدارکی مورد نیاز است؟
برای اینکه به سفارت یا کنسولگری آلمان ثابت کنید که شما شرایط دریافت ویزای کاری آلمان را دارید، باید تمام مدارکی را که از شما خواسته اند را طی قرار قبلی که با سفارت، کنسولگری یا نمایندگی آلمان رزرو و تعیین کردهاید، به آنها تحویل دهید، این مدارک میتواند در کنار مصاحبه ویزای شما، بخش مهمی از درخواستتان برای گرفتن ویزای کار در آلمان باشد.
در ابتدا باید طبق دستورالعمل های داده شده همه مدارکی را که نیاز دارید فراهم کنید.
_ پر کردن دو فرم درخواست ویزای کار آلمان کار که چاپ و امضا شده باشد.
_ دو قطعه عکس رنگی برای گذرنامه
_ گذرنامه ملی معتبر که در ده سال گذشته صادرشده و حداقل دو صفحه خالی دارد.
_ اثبات و تائید اقامت در کشوری که از آن درخواست خود را ارسال کردهاید.
_ تایید محل سکونت : گواهینامه رانندگی، اجارهنامه و یا قبض پرداختی به نام شما میتواند به عنوان مدرک اقامت در کنسولگری معتبر باشد.
_ اثبات و تائید محل سکونت در آلمان که شامل آدرس و نامه رزرو هتل یا اجارهنامه است. اگر بخواهید بهصورت خصوصی در آلمان اقامت داشته باشید، باید دعوتنامه و آدرس کامل و کپی گذرنامه فردی که شما را دعوت کرده است را ارائه دهید.
_ اثبات بیمه سلامت و بیمه درمانی مسافرتی که حداقل 30000 یورو را پوشش میدهد و حداقل برای 90 روز اول اقامت شما تعهد دارد.
_ قرارداد کاری با جزئیات حقوق ناخالص سالیانه و شرح مفصل شغلتان در آلمان
_ تصویب توسط آژانس استخدام فدرال
_ رزومه کاری به روز شده که نشان دهنده مدرک تحصیلی و سوابق کاری شما باشد
_ اثبات صلاحیت مدارک تحصیلی، گواهینامه ها و غیره، یا هر چیز مشابه دیگری که شما نیاز دارید صلاحیت خود را با آن ثابت کنید.
_ اصل و کپی مدرک تحصیلی یا مدرک دانشگاهی. درنظر داشته باشید که تمامی مدارک تحصیلی باید بهطور رسمی به زبانهای آلمانی یا انگلیسی ترجمهشده باشند.
_ نامه شخصی که هدف دقیق و مدت اقامت شما را در آن توضیح میدهد.
_ عدم سوء پیشینه کیفری.
_ پرداخت حق ویزا : هزینه دریافت ویزای بلند مدت آلمان 75 یورو است.
_ تایید صحت اطلاعات
_ کپی تمامی اطلاعات مربوط به شرکت و تأمین مسائل مالی شرکت اعم از طرح کسبوکار، پیشنهاد مکان، ارتباطات تجاری در آلمان، اطلاعات مالی و اعتبار (درصورتیکه برای مشاغل آزاد در آلمان اقدام شود).
آیا گرفتن ویزای کاری آلمان شرایط سنی نیز دارد؟
شما برای گرفتن ویزای کاری آلمان نیاز است که حداقل 18 سال را داشته باشید اما حداکثری تعیین نشده است ولی اگر شما بین 18 تا 35 سال باشید شانس زیادی برای پیدا کردن یک شغل در آلمان میتوانید داشته باشید. این در حالی است که اگر شما بالای 40 سال باشید، این شانس برای شما بسیار کمتر میشود و به نوعی شما تنها در محدوده ای از مشاغل که نیاز مبرم به تخصص شما هستند میتوانید کار پیدا کنید.
ویزای جستجوی کار چیست ؟
ویزای جستجوی کار فرصتی است که دولت آلمان به جویندگار کار داده است. با این ویزا فرد میتواند به مدت 6 ماه بدون دعوت نامه کاری به صورت کوتاه مدت وارد خاک آلمان شده و در آنجا به دنبال کار بگردد و اگر بتواند در آنجا کار پیدا کند این ویزا 1 سال تمدید میشود. البته باید توجه داشت که فرد متقاضی باید حداقل مدارک دانشگاهی لیسانس داشته و تنها در حوزه رشته تحصیلی خود به دنبال کار بگردد. بهتر است که فرد متقاضی دارای سابقه کاری و بیمه نیز باشد، اما بدون سابقه کاری نیز فرد میتواند برای اینگونه ویزای کاری نیز اقدام کند، فرد متقاضی باید در دانشگاهی تحصیل کرده باشد که در لیست آنابین بوده و تاییدیه تحصیلی اش را از دانشگاه بگیرد. بهتر است فرد متقاضی تسلط کافی بر روی زبان آلمانی داشته باشد یا در حد امکان نمره آیلتس 5،5 را بگیرد اما اجباری نیست و افرادی بدون این مدرک نیز میتوانند این گونه ویزا را نیز دریافت کنند.
بلو کارت یا همان کارت آبی چیست؟
بلو کارت را میتوان به همان گرین کارت آمریکا تشبیه کرد. با این کارت شما میتوانید در تمام کشورهای عضو اتحادیه اروپا مشغول به کار شده و زندگی کنید. کارت آبی آلمان هم اکنون به فارغ التحصیلان دانشگاهی از کشورهای غیر عضو اتحادیه اروپا این امکان را داده است با پیدا کردن کار در این اتحادیه اقامت داشته باشند. مهمترین عامل در گرفتن اینگونه ویزای کاری میتواند وجود قرارداد کاری یا پیشنهاد کاری با درآمد سالانه 49000 یورو باشد. این در حالی است که کشور های ایالات متحده آمریکا، استرالیا، کانادا، اسرائیل، ژاپن، نیوزیلند، سوئیس و کره جنوبی برای سفر به آلمان نیازی به این ویزا ندارند.
پروسه ویزای کار آلمان چقدر طول میکشد؟
زمان رسیدگی به ویزای کار بلند مدت آلمان ممکن است از یک روز تا سه ماه از روز درخواست شما به طول بیانجامد. این زمان مستقیما به تعداد درخواست هایی که سفارت در آن زمان دریافت می کند و همچنین شرایط شما میتواند بستگی داشته باشد.
پس از دریافت ویزای کار در آلمان چه باید بکنم ؟
پس از دریافت ویزای کار آلمان، شما می توانید آزادانه به آلمان سفر کنید. با این حال، هنوز شما اقامت آلمان را دریافت نکرده اید و نیاز است که شما باید برای بدست آوردن اقامت آلمان، پس از ورود این کارها را انجام دهید:
- در ابتدا شما باید به نزدیکترین دفتر امور اتباع خارجه محل اقامت خود در آلمان بروید. بعضی از دفاتر پیش از مصاحبه از شما میخواهند که وقت بگیرید.
- شما باید در آن مصاحبه ای مدارک لازم برای دریافت اقامت خود را نیز ارائه دهید. این مدارک عبارتند از:
- گذرنامه ملی معتبر.
- فرم درخواست مجوز اقامت کاری.
- دو قطعه عکس.
- عدم سوء پیشینه.
- مدارک سطح توانایی زبان آلمانی شما.
- بیمه درمانی.
- مدارک پیشنهاد کار.
مدت زمانی که اجازه دارید در کشور آلمان اقامت داشته باشید به قرارداد کاری شما بستگی دارد، اگر قرارداد شما 2 ساله باشد، مجوز اقامت شما در آلمان تنها 2 سال معتبر خواهد بود. با این حال، بسته به نیاز کارفرما برای ادامه کار، شما می توانید اقامت کاری خود را به دفعات مورد نیاز تمدید کنید.
اگر می خواهید در آلمان کار کنید، اما هنوز شغلی پیدا نکرده اید، در ادامه می توانیم در این زمینه نکاتی را به شما ارائه دهیم.
بسیاری از مشاغل در آلمان وجود دارند که نیاز به نیروی کار خارجی دارند، اگر شما یک حرفه ویژه ای را به خوبی بتوانید ارائه دهید معمولا برای پیدا کردن کار روند سختی را پیشرو نخواهید داشت.
برای استخدام در آلمان میتوانید از ابزارهای زیر استفاده کنید:
- در فضای آنلاین به دنبال کار مناسب خود بگردید.
- سایتهای شغل یابی آلمان را بررسی کنید: خدمات بین المللی استقرار (ZAV) آژانس اشتغال آلمان اطلاعاتی در مورد فرصت های مورد نیاز در سراسر آلمان به شما میدهد. می توانید شغل مورد نظر خود را در پورتال رسمی این شرکت بررسی کنید. برای آنها ایمیل ارسال کنید یا برای مشاوره با آنها تماس بگیرید.
- وب سایت های استخدام آلمان را بررسی کنید، بسیاری از سایت های آنلاین وجود دارد که هم برای آلمانی ها و هم برای خارجی ها پیشنهادات کاری را ارائه می دهند. می توانید این پیشنهادات را بررسی کنید که آیا برای شما مناسب هستند یا خیر.
- در آژانسهای کاریابی در آلمان ثبت نام کنید: شما می توانید لیستی از این آژانس ها را در کتابچه هایی که شماره تلفن مراکز مهم (صفحات زرد) در آلمان را دارند پیدا کنید. توجه داشته باشید که برای ثبت نام در این مراکز هزینه ای از شما دریافت خواهد شد.
- با شرکت ها در آلمان مستقیما تماس بگیرید: برای آنها درخواست کاری خود را به صورت نامه بفرستید و در آن از آنها بخواهید که آیا قصد استخدام کارمندان جدیدی را در صورتی که نیروهایشان تکمیل است دارند یا خیر؟
پس از یافتن شغل مناسب خود، درخواست کاری خود را برای آنها ارسال کنید، معمولاً بیشتر شرکت ها در آلمان این مدارک را از شما درخواست خواهند کرد:
- رزومه
- کپی مدارک تحصیلی و آموزشی
- توصیفات کارفرما
- نمونه کاری شما
بسیاری از شرکت ها از شما میخواهند که برای مصاحبه، از طریق اسکایپ در روز و ساعت مشخصی حضور پیدا کنید. با این حال، برخی شرکت ها از متقاضیان خود می خواهند که شخصاً برای مصاحبه به آلمان سفر کنند، در این صورت ، شما باید ویزای جستجوی کار (JobSeeker visa) را از سفارت آلمان درخواست کنید و در مصاحبه آن شرکت حضور داشته باشید. اگر شغل خود را بدست آوردید، باید به کشور محل اقامت خود دوباره برگردید و درخواست ویزای کار (Employment Visa) را بدهید، البته این تنها یکی از راه هایی است که شما میتوانید در آلمان استخدام شوید. راه های دیگری نیز وجود دارد، که در این ادامه این مقاله توضیح داده شده است.
آلمان به چه مشاغلی نیازمند است؟
شرکت های آلمانی به کارمندان متخصص نیاز فراوانی دارند. متقاضیانی که در حرفه خود تخصص بالایی داشته باشند میتوانند شانس خود را برای پیدا کردن کار در آلمان افزایش دهند. آلمان کشوری است که به مهاجرین خارجی متکی است. بر طبق مطالعه ای، آلمان تا سال 2060 حداقل به 260،000 مهاجر در سال احتیاج دارد. انتظار می رود به طور متوسط سالانه حدود 114،000 مهاجر از سایر کشورهای عضو اتحادیه اروپا وارد آلمان شوند. این بدان معناست که آلمان حدودا به 146000 متخصص را باید از کشورهای خارج از اتحادیه اروپا بیاورد. مشاغلی که آلمان هم اکنون به آنها نیازمند است شامل موارد زیر میباشد:
- توسعه دهندگان نرم افزار، معماران و برنامه نویسان
- مهندسین الکترونیک، برق و نصابان این حوزه
- پرستاران
- مشاوران و تحلیلگران فناوری اطلاعات
- اقتصاددانان و کارشناسان مدیریت بازرگانی
- مشاوران مشتری و مدیران مالی
- دستیاران تولید
- نمایندگان و دستیاران فروش
- مدیران فروش و مدیران تولید
- معماران و مهندسین عمران
دستمزد های ماهانه در آلمان چقدر است؟
در سالهای اخیر وضعیت دستمزد در آلمان به صورت تصاعدی افزایش داشته است. همچنین حقوق بالا موجب شده است که ایرانیان بسیاری برای کار به آلمان مهاجرت کنند. حداقل میزان حقوق و دستمزد در آلمان در سال 2021، 9،50 یورو به صورت ناخالص برای هر 1 ساعت کار بوده است. در بعضی از شرکت ها، قانون حداقل دستمزد حتی 1 الی 2 یورو بالاتر از حقوق تعیین شده میباشد.
هر کارمند در آلمان، به استثنای برخی موارد، از حداقل حقوق قانونی خود برخوردار است. این قانون مهلت پرداخت حقوق را نیز مشحص می کند، یعنی حقوق باید در زمان توافق شده به کارمند حتی نه دیرتر از آخرین ساعت روز کاری بانکی در ماه پرداخت شود.
جدول زیر حداقل دستمزد کاری در سال 2021 در آلمان را نیز نشان میدهد:
بازه زمانی | به یورو | به دلار | به تومان |
1 ساعت | 9،50 | 11،66 | 298,099 |
1 روز (8 ساعت) | 9،50 | 93،26 | 2,384,285 |
1 هفته (40 ساعت) | 380،00 | 466،30 | 11,921,425 |
1 ماه (160 ساعت) | 1،520،00 | 1،865،19 | 47,685,447 |
چه شغل هایی در آلمان بالاترین دستمزد را دارند ؟
یک پرستار در باواریا چقدر درآمد دارد و یا یک مهندس ساختمان در برلین چه مقدار دستمزد می گیرد، چه پاسخی را می توانید انتظار داشته باشید؟ پاسخ شما در پایگاه داده درآمد که توسط آژانس استخدام فدرال تنظیم میشود قرار دارد.
در مجموع دانشمندان، پزشکان و مهندسان از پردرآمدترین گروه های شغلی در آلمان هستند، با این حال، در آلمان حقوق نه تنها از نظر تنوع شغلی بلکه شهر به شهر و منطقه به منطقه نیز متغیر است:
پردرآمدترین مشاغل در آلمان:
- محققان
- خلبانان
- مدیران شرکت
- دکترها
- مهندسین صنایع
کم درآمدترین مشاغل در آلمان:
- آرایشگران
- گل فروشان
- فروشندگان مواد غذایی
- کارمندان تولید مواد غذایی
- خدماتیها
به طور کلی می توان حقوق دریافتی مشاغل آلمان را در جدول زیر مشاهده کرد:
|
میانگین درآمد در آلمان چه مقدار است؟
کشور آلمان یکی از بالاترین میانگین های درآمد در جهان را در اختیار دارد. هم اکنون در این کشور تخمین زده میشود که میانگین دستمزد 4014 یورو در ماه باشد. در بلند مدت نیز پیش بینی می شود این میانگین درآمد ماهانه آلمانی ها با توجه به مدل های اقتصادسنجی در حدود 4063 یورو در ماه باشد که این رقم ممکن است در سال 2022 به 4124 یورو در ماه برسد.
بهترین شهر آلمان برای کار کردن کجاست؟
- بسیاری از شهرهای آلمان دارای تعداد زیادی از شرکتهای نوآور با فناوری های پیشرفته هستند و صنعتی شدن سریع آنها باعث طغیان مشاغل خالی گردید است. متعاقباً، بسیاری از مهاجران برای کار و آینده ای بهتر به آلمان سفر میکنند. اما در این میان بسیاری از شهرهای آلمان هرکدام فرصت های شغلی متنوعی با حقوق بالاتر، هزینه های زندگی مقرون به صرفه تر و مزایای بیشماری را ممکن است به شما پیشنهاد دهند. با استفاده از یک روش جامع، بر اساس عملکرد شهرهای آلمان در جنبه های حیاتی مانند پیشنهادات شغلی، حقوق، هزینه های زندگی و چشم اندازهای آینده شهری، بهترین شهرهای آلمان برای کار میتوانند مونیخ، اشتوتگارت، هامبورگ، کلن، دوسلدورف، بن، لایپزیگ و دارمشتات باشند. اما بهترین شهر را میتوان برلین نامگذاری کرد، زیرا پایتخت این غول اقتصادی اروپا میزبان شرکتهای بزرگ و معتبر جهانی است که از بزرگترین کارفرمایان جهان تشکیل شده اند. برلین مخزن بی پایان فرصت های شغلی است. هر ساله تعداد مهاجرانی که برای جستجوی کار به این شهر می آیند در حال رشد بوده است.
آیا میتوان با ویزای کار آلمان اقامت بلند مدت گرفت ؟
افرادی که شرایط خاصی که در زیر به آنها اشاره شده است را داشته باشند می توانند ویزای بلند مدت آلمان دریافت کنند:
اشتغال : کسانی که در آلمان پیشنهاد کاری داشته باشند.
خود اشتغالی: کسانی که در آلمان بیزینس خود را داشته یا به عنوان فریلنسر کار میکنند.
پیدا کردن: کسانی که میخواهند پس از ورود به آلمان به دنبال کار بگردند.
کار به عنوان خدمه: جوانانی که مایل به کسب اطلاعات در مورد فرهنگ و زبان آلمانی هستند میتواند با کار در منزل شهروندان آلمانی با دریافت اتاق و غذای رایگان و حقوق کمی در اقامت آلمان را دریافت کنند.
ویزای تعطیلات کاری: این ویزا به جوانانی که کشورشان با آلمان توافق نامه ویزای تعطیلات کاری را دارد تعلق میگیرد.
چگونه در طول تحصیل در آلمان میتوانم کار پیدا کنم؟
اگر می خواهید در هنگام تحصیل در آلمان برای تأمین درآمد خود کار نیمه وقت پیدا کنید، بسته به اینکه اهل کجا هستید میتواند این امر شرایط مختلفی را به خود بگیرد:
دانشجویان غیر عضو اتحادیه اروپا میتوانند در کنار تحصیل خود 120 روز را یه صورت کامل یا 240 روز در سال را به صورت پاره وقت مشغول به کار شوند. این در حالی است که اگر شما به عنوان دستیار دانشجویی یا دستیار تحقیق در دانشگاه خود مشغول به کار باشید، این محدودیت ها شامل شما نمی شود. توجه داشته باشید که دانشجویان خارج از اتحادیه اروپا مجاز به فعالیت در کارهایی مانند خود اشتغالی یا شغل آزاد نمیباشند.
اگر در دوره ترم دانشگاهی خود کارآموزی انجام دهید، این کار حتی اگر بدون حقوق باشد، از مانده اعتبار 120 روزه شما کم می شود. با این حال، دوره های کارآموزی اجباری که برای دوره تحصیلی شما واجب هستند، شامل این محدودیت نمیگردند.
دانشجویان در آلمان می توانند حداکثر 450 یورو ماهانه بدون مالیات درآمد داشته باشند، این در حالی است که اگر شما بیش از این درآمد داشته باشید، مالیات بر درآمد دریافت خواهید کرد و از حقوق خود به طور خودکار کسر مالیات خواهید داشت. به کسانی نیز که در دوره های زبان یا کارورزی شرکت میکنند با صلاحیت و دریافت مجوز های رسمی از اداره مهاجرت آلمان و همچنین از آژانس کار فدرال میتوانند مشغول به کار شوند.
مشاغل نیمه وقت دانشجویان خارجی در آلمان:
- کارهای دانشگاهی
- دستیار دانشگاهی
- ناظر کتابخانه
- محقق ادبیات
- دستیار آموزشی
- کارهای خارج از دانشگاه
- پیشخدمت
- کارمند نمایشگاه تجاری
- پیک
- پرستار بچه
- متصدی بار
- صندوقدار
- کارمند اسناد اداری
- روزنامه نگاری
- تدریس خصوصی
آیا پس از ادامه تحصیل میتوانم در آلمان اقامت کاری دریافت کنم؟
اگر می خواهید پس از فارغ التحصیلی برای یافتن کار در آلمان بمانید داشتن مهارت زبان آلمانی برای یافتن کار بسیار مهم است. زیرا تعداد مشاغلی که بدون دانش زبان در دسترس هستند بسیار محدود است.
دانشجویان کشورهای خارج از اتحادیه اروپا که مایل به کار در آلمان پس از فارغ التحصیلی هستند می توانند مجوز اقامت خود را برای یافتن کار تا 18 ماه تمدید کنند. برای درخواست مجوز اقامت بلند مدت، به موارد زیر نیاز دارید:
- گذرنامه.
- مدرک دانشگاهی یا سند رسمی از دانشگاه مبنی بر موفقیت در تحصیل.
- سندی که ثابت کند شما بیمه درمانی دارید.
- اثبات اینکه شما توانایی حمایت مالی از خود را دارا هستید.
بهترین حالت این میتواند باشد که شما در ترم آخر خود به دنبال کار باشید. به محض یافتن شغلی که می خواهید پس از تحصیل بپذیرید، باید برای اقامت آلمان یا کارت آبی اقدام کنید. این در حالی است که شما می توانید در آلمان بمانید در حالی که درخواست شما در حال بررسی است. اگر تصمیم دارید برای کارت آبی اقدام کنید، باید شغلی به شما پیشنهاد شده باشد. این شغل باید حداقل 53000 یورو یا حداقل 41،808 یورو در سال به شما بپردازد. اگر قصد دارید در آلمان بمانید و اقامت دائم دریافت کنید، می توانید دو سال پس از دریافت کارت آبی، درخواست “اجازه اقامت دائم را نیز بدهید.
نتیجه گیری
برخی از افراد تصور میکنند چون آلمان کشوری بسیار قانونمند با قوانین سختگیرانه است، پس برای مهاجرت گزینه مناسبی نیست. ولی باید گفت همین قوانین واضح و روشن، پیشرفت و تطبیقپذیری این کشور را افزایش میدهد. جامعه آلمان، رو به سمت بازنشستگی و کهنسالی میرود. درنتیجه، دولت این کشور شرایط ورود و مهاجرت نیروی کاری جوان به آلمان را راحتتر کرده است. شرایط و روند اخذ ویزای کار آلمان بهگونهای میباشد که اگر فرد واجدشرایط باشد، میتواند به کار و زندگی در این کشور مشغول شود.
سوالات متداول
- هزینههای گرفتن ویزا حدود 75 یورو است. این هزینه، با توجه به محلی که فرد ازآنجا درخواست ویزا را ارائه میدهد، میتواند بهصورت نقدی، کارت اعتباری یا پیشنویس تقاضا پرداخت شود. ذکر این نکته حائز اهمیت است که حتی اگر درخواست ویزای کاری آلمان موردقبول واقع نشود، این هزینه قابلاسترداد نیست.
- ممکن است مراحل و پروسه اخذ ویزای کار آلمان تا حدودی استرسزا و سخت باشد. ولی پس از ورود به این کشور افراد متوجه میشوند که تعادل خوبی بین کار و زندگی در آلمان برقرار است. آلمان یکی از پربارترین کشورهای جهان میباشد و متوسط زمان کاری در آن 26.3 ساعت در هفته است. سالانه حدود 20 روز تعطیلات با حقوق نیز در این کشور وجود دارد.
تفاوت بین این دو در این است که کشور مبدأ فرد کجا است. اگر فرد شهروند کشورهای اتحادیه اروپا، منطقه اقتصادی اروپا، کانادا، ژاپن، استرالیا، جمهوری کره جنوبی، سوئیس، نیوزلند و آمریکا باشد، نیاز است که مجوز اقامت دریافت کند. فرد میتواند این مجوز را پس از ورود به خاک آلمان اخذ کند و نیازی نیست که از قبل، پیشنهادکاری داشتهباشد. افراد شهروند سایر کشورها باید ابتدا و قبل از رفتن به آلمان، اقدام به اخذ ویزای کار آلمان کنند. آنها پس از ورود به این کشور و اشتغال به کار، باید نسبت به اخذ مجوز اقامت اقدام نمایند.
🔍سوالات خود را درباره ی ویزای کار آلمان از ما بپرسید
درخواست ارزیابی
برای کسب اطلاعات بیشتر درباره این دوره درخواست ارزیابی خود را ارسال کنید و یا با ما در تماس باشید.
ارتباط با ما
اگر درباره ی این مقاله سوالی داشتید که به پاسخش نرسیدید، متخصصان ما آماده پاسخگویی به شما هستند.