شرط معدل برای تحصیل در آلمان موضوعی است که در این مقاله به آن پرداخته ایم ، تا انتهای این مقاله همراه ما باشید.
کشور آلمان با مساحت 137،847 مایل هفتمین کشور بزرگ اروپا است. پایتخت آلمان، برلین دارای بزرگترین ایستگاه قطار در اروپا است. آلمان با 9 کشور دیگر از جمله دانمارک، لهستان، جمهوری چک، اتریش، سوئیس، فرانسه، بلژیک، لوکزامبورگ و هلند مرز مشترک دارد. کشور آلمان جذابیتهای فراوانی دارد و از این رو برای گردشگری، اقامت و یا مهاجرت تحصیلی مقاصد بسیاری از افراد است. دانشگاههای با کیفیت و با شهریه کم و یا حتی رایگان، سیستم آموزشی با کیفیت بالا و تنوع فرهنگی برخی از نکات برجسته در رابطه با این کشور هستند. البته شرط معدل برای تحصیل در آلمان یکی از شروطی است که برای ادامه تحصیل در دانشگاههای این کشور قرار داده شده است.
درباره آلمان
آلمان یکی از محبوبترین مقاصد تحصیلی غیرانگلیسی زبان در جهان است و 12 دانشگاه از این کشور در بین 200 دانشگاه برتر جهان قرار دارند که نشاندهنده کیفیت بالای آموزش موجود است. محبوبیت آلمان برای تحصیل به طور فزایندهای رو به افزایش است و بهرهمندی از شهرهای دانشجویی شیک و شهریه کم (یا بدون شهریه)، دلیل انتخاب آلمان برای ادامه تحصیل توسط بسیاری از افراد است. بر اساس رتبهبندی QS World University® 2018، 45 دانشگاه آلمان در میان بهترینهای جهان قرار دارند. اگر قصد تحصیل اولین مدرک دانشگاهی خود را در آلمان دارید، برای آشنایی با شرط معدل برای تحصیل در آلمان با ما همراه باشید.
تبدیل معدل به GPA
بسته به دورهای که قصد تحصیل در آن را دارید، نوع استفاده از دانشگاهها و همچنین سطح رقابت، حداقل معدل (GPA) موردنیاز برای درخواست در دانشگاههای آلمان، متغیر است. GPA مخفف Grade Point Average و به معنی معدل و میانگین نمرات است. دانشگاهها و کالجهای آلمان معدل کل افراد را برای پذیرش در مقطع کارشناسی در نظر میگیرند. همانطور که میدانید در ایران اساس نمره دهی از 0 تا 20 است، اما در آلمان سیستم نمره دهی بر اساس امتیازدهی از 1 تا 6 بهصورت معکوس است.
برای بررسی شرط معدل برای تحصیل در آلمان ابتدا لازم است با شرح امتیازات سیستم آموزشی آلمان آشنا شوید. سیستم امتیازات آلمان قوانین خاص خود را دارد، به این صورت که نمره 1 بالاترین امتیاز و نمره 5 و 6 پایینترین امتیاز است و کسی که دارای امتیاز 5 تا 6 در یک واحد درسی باشد آن درس را افتاده است. برای رتبهبندی دقیقتر از علامتهای اضافی با کسرهای x.3 و x.7 نیز در میان بندی امتیازات استفاده میشود. بهطورکلی، نمره یا امتیاز 1 تا 1.3به معنی امتیاز بسیار خوب یا عالی است و بالاترین امتیاز ممکن است و مطابق با گرید A در سیستم ایالات متحده است.
امتیازات 1.7، 2، 2.3 به معنی بسیار خوب و بیش از حد انتظار است و مطابق با گرید A- در سیستم ایالات متحده است. امتیازات 2.7، 3، 3.3 به معنی نمره رضایتبخش بوده و در سیستم امتیازبندی بهعنوان نمره متوسط شناخته میشود که مطابق با گرید B در سیستم ایالات متحده است. امتیازات 3.7 و 4 به این معنی است که شخص دانشجو نمره کافی را آورده و امتیاز زیر میانگین کسب کرده است. این امتیاز کمترین امتیاز لازم برای قبولی در سیستم امتیازبندی آلمان است و مطابق با گرید C در سیستم امتیازبندی ایالات متحده است.
در آخر امتیاز 5 به این معنی است که فرد دانشجو امتیاز لازم را از واحد درسی مربوطه کسب نکرده و به معنی نمره ناکافی بوده و اگر دانشجویی نمره 5 و یا 6 را در یک واحد درسی بگیرد، یعنی نتوانسته با موفقیت واحد درسی موردنظر را بگذراند و به معنی افتادن در آن واحد درسی است. این امتیاز یعنی امتیازات 5 و 6 مطابق با گرید D و F در سیستم امتیازبندی ایالات متحده است. حداقل شرط معدل برای تحصیل در آلمان برای برنامههای کارشناسی ارشد به طور متوسط حداقل نمره 2.5 را میطلبد.
اگر میخواهید واجد شرایط برای دانشگاه باشید، باید دارای درجه آلمانی 2.5 یا کمتر باشید. چنانچه میخواهید پذیرش خود را تضمین کنید، سعی کنید بیشترین تلاش خود را کرده و نمره 2.3 یا 2.2 را کسب کنید. هرچه نمره شما بعد از تطبیق با امتیازات آلمانی کمتر باشد، شانس بیشتری برای پذیرش در دانشگاه وجود دارد. شرط معدل برای تحصیل در آلمان به این دلیل است که دانشگاههای آلمان حداقل درصد ظرفیتهای تحصیلی خود را برای دانشجویان بینالمللی خارج از اتحادیه اروپا در نظر میگیرند.
تبدیل معدل به آلمانی
سیستم تطبیق نمره برای دانشگاههای آلمان بهصورت آنلاین در دسترس است؛ بنابراین شما میتوانید نمرات خود را تبدیل کنید و ببینید در چه سطحی قرار دارید و آیا شرط معدل برای تحصیل در آلمان را دارید و یا اینکه چه موردی را باید در نمرات خود بهبود دهید. در سیستم آموزشی ایران موردی به نام ترمیم معدل، هم در دبیرستان و هم در دانشگاه وجود دارد و شما میتوانید، با توجه به نیاز خود برای افزایش معدل، درس مربوطه را دوباره برداشته و امتحان دهید. اما قبل از آن حتماً شرایط آن را در نظر داشته باشید.
برای مثال در سیستم آموزش و پرورش ایران هیچ مدرکی برای اثبات افزایش معدل به افراد داده نمیشود و افزایش معدل فقط برای ارائه به سازمان سنجش برای شرکت در کنکور به درد میخورد، پس، از ابتدای تحصیلات بیشترین تلاش خود را برای گرفتن بهترین معدل انجام دهید. بهترین معدل برای مقطع کارشناسی معدل دیپلم بالای 15 است. شرط معدل برای تحصیل در آلمان برای مقطع کارشناسی ارشد نیز معدل بالای 14 برای دانشگاههای دولتی و معدل بالای 15 برای دانشگاههای پیامنور، آزاد و علمی کاربردی است.
البته همه چیز بستگی به نوع دانشگاهی دارد که برای آن ها درخواست دادهاید، دانشگاههای مختلف، کالجها و همچنین دانشکدهها و مدارس مختلف، باتوجهبه تقاضا و اعتبار خود، شرایط متفاوتی دارند. بهعنوانمثال دانشکدههای فنی، حقوق، روانشناسی و یا معماری، فقط دانشجو با معدل بالای 15 را میپذیرند، در حالی که شرط معدل برای تحصیل در آلمان در دانشگاههای دیگر ممکن است معدل 12 به بالا باشد.
در ضمن برای تبدیل معدل از فرمول A = 3 * [(x – y) / (x – z)] + 1 که A نمره معادل در سیستم آلمانی، X بیشترین نمره قابل کسب و Y نمره و یا معدل متقاضی و Z کمترین نمره که منجر به پاس کردن یک درس میشود است، استفاده کنید. برای مثال، اگر شخصی معدل 15 دارد، امتیاز وی با استفاده از این فرمول برابر با 2.5 بوده و حداقل شرط معدل برای تحصیل در آلمان را دارا است.
شرایط تحصیل در آلمان
علاوه بر شرط معدل برای تحصیل در آلمان مورد دیگری که برای پذیرش در دانشگاههای آلمان لازم است، این است که نمره آیلتس شما باید 6.0 تا 6.5 یا حتی بیشتر باشد و مقداری نیز با زبان آلمانی آشنایی داشته باشید. اگر مدرسه انتخابی شما به دانش انگلیسی نیاز داشته باشد، مدارک مربوط به مهارت زبان انگلیسی را به عنوان شرط ورود ذکر میکند. زبان تدریس در اکثر دانشگاههای آلمان، آلمانی است، اما در ترمهای اول بعضی از دانشگاهها در مقطع کارشناسی، امکان تحصیل به زبان انگلیسی وجود دارد و در کنار آن کلاسهای تقویت زبان آلمانی ارائه میشود. برای شرکت در کالج مقدماتی نیز، علاوه بر ارائه یک کپی تأیید شده از دیپلم دبیرستان و مدارک قبلی شما و سایر موارد مربوطه اعم از ریز نمرات و رعایت شرط معدل برای تحصیل در آلمان، باید در آزمون ورودی شرکت کرده و حداقل در سطح B1 بتوانید آلمانی صحبت کنید.
همچنین، تعداد فزایندهای از برنامههای آموزش انگلیسی در دانشگاههای آلمان، بهویژه در مقطع کارشناسی ارشد، وجود دارد. اگر مدرک زبان انگلیسی معتبر دارید و دانش محدودی از زبان آلمانی دارید و بومی آلمان نیستید، میتوانید از برنامه تحصیلی به زبان انگلیسی استفاده کنید. علاوه بر شرط معدل برای تحصیل در آلمان، برای پذیرش در دانشگاه ممکن است از شما خواسته شود که مدرک زبان انگلیسی TOEFL یا IELTS خود را با یک نتیجه مورد قبول ارائه دهید. با این حال، حتی اگر در آلمان به زبان انگلیسی تحصیل میکنید، توصیه میشود اصول زبان آلمانی را بیاموزید تا بتوانید ارتباط مؤثرتری با ساکنان محلی برقرار کنید.
مقاله پیشنهادی ——-> مهاجرت تحصیلی به آلمان
شرط سنی مهاجرت به آلمان
شرط سنی پذیرش نیز در دورههای کالج، کارشناسی و کارشناسی ارشد نیز بسته به نوع و شرایط متفاوت است، اما به طور کلی بسیاری از دانشگاههای آلمان هیچ شرط سنی برای پذیرش ندارند. اگر در حال حاضر در خارج از کشور زندگی میکنید اما مایل به تحصیل در آلمان هستید، برای اقامت به مجوز و ویزای دانشجویی نیاز دارید. اگر هم بهعنوان پناهجو به آلمان آمدهاید، میتوانید بدون توجه به وضعیت اقامت خود به دانشگاه مراجعه کنید، این بدان معناست که کسانی که هنوز در مراحل پناهندگی خود هستند و پناهجویانی که اقامت Duldung و محدود شدهای دارند، نیز میتوانند در آلمان تحصیل کنند، البته برای این افراد نیز شرط معدل برای تحصیل در آلمان به قوه خود پابرجاست.
در دانشگاههای آلمان، سه روش مختلف درخواست، برای دانشجویان در مقطع لیسانس وجود دارد. نحوه درخواست برای دانشگاه مورد نظر از طریق درخواست مستقیم، روشUni-Assist و روشHochschulstart ، از آنجا که برخی از دانشگاهها ممکن است ظرفیت و زمان برای پردازش درخواستهای بینالمللی دانشجویی را نداشته باشند، ارزیابی مدارک دانشجویان را به یک ارائهدهنده خدمات ملی برونسپاری میکنند. در آلمان، سازمانی وجود دارد که مدارک ارائه شده را با مدارک تحصیلی به آلمان و شرط معدل برای تحصیل در آلمان مقایسه میکند. این یک فرایند رسمی و با حکم فدرال است که برای همه دانشجویان بین المللی که مایل به تحصیل در آلمان هستند اجتناب ناپذیر است.
دفتر مرکزی آموزش خارجی یا ZAB سازمانی است که این فرایند را در آموزش عالی انجام میدهد. توجه به این نکته حائز اهمیت است که تشخیص حرفهای با تشخیص دانشگاهی یکسان نیست. بدان معنا که در عین حالی که دانشجو ممکن است چندین گواهینامه حرفهای داشته باشد، فقط گواهینامهها و مدارک تحصیلی و شرط معدل برای تحصیل در آلمان در نظر گرفته میشود. ZAB دارای یک پایگاه داده در دسترس عموم به نام anabin است. برای بررسی اینکه آیا مدرک تحصیلی شما در آلمان به رسمیت شناخته شده است یا خیر، میتوانید از این پایگاهداده استفاده کنید. توجه داشته باشید که این سایت فقط به زبان آلمانی در دسترس است. دفاتر مجاز برای تأیید گواهینامههای تحصیلی خارجی، در همه شهرهای مهم آلمان پراکنده شدهاند. لیست کامل آنها را میتوانید در وبسایت Anabin پیدا کنید.
شرط معدل برای تحصیل در آلمان کارشناسی
بهعنوان یک دانشجوی بینالمللی، در نحوه عملکرد سیستم آموزشی در خارج از کشور، تفاوتهای اساسی در مقایسه با کشورهای دیگر وجود دارد. برای دانشجویانی که به دنبال درخواست مؤسسات آموزش عالی آلمان هستند، مدارک تحصیلی خاصی وجود دارد که باید ارائه شود. شرط معدل برای تحصیل در آلمان در مقطع کارشناسی برای هر دانشگاه متفاوت است، همچنین اسناد خاص مورد نیاز و فرایند درخواست توسط هر مؤسسه به طور جداگانه تنظیم میشود، بهتر است ابتدا از طریق اینترنت مدارک خواسته شده و شرط معدل برای تحصیل در آلمان در مقطع کارشناسی در دانشگاه مربوطه را چک کنید.
همچنین باید گواهی تحصیل شما توسط مقامات دانشگاهی آلمان به رسمیت شناخته شود. پس از تأیید گواهینامه، دانشآموزان بیانیه مقایسهای برای مدارک تحصیلی عالی خارجی دریافت میکنند که بیان میکند مدارک تحصیلی خارجی مطابق با سیستم آلمان است. برای دانشجویانی که چنین بیانیهای دریافت نمیکنند، ممکن است لازم باشد قبل از شروع برنامه تحصیلی کارشناسی در دورههای اضافی در آلمان شرکت کنند تا بیانیه را دریافت کنند.
مقاله پیشنهادی ——-> تحصیل در آلمان
شرط معدل برای تحصیل در آلمان کارشناسی ارشد
شرط معدل برای تحصیل در آلمان در مقطع کارشناسی ارشد نیز بستگی به برنامه کارشناسی ارشد و دانشگاه موردنظر دارد که شما برای آن درخواست میدهید. اما بهعنوان یک قاعده کلی، اگر در مقطع کارشناسی خود 85٪ نمره و یا معدل 2.5 و کمتر داشته باشید، ورود به دوره کارشناسی ارشد برای شما آسانتر خواهد بود. برای اطلاع بیشتر توصیه میشود، از وبسایت DAAD International فهرستی از برنامههای دانشگاهی که میخواهید وارد آن شوید و الزامات آنها را بررسی کنید. در این سایت تمام جزئیات موردنیاز را پیدا خواهید کرد. بهطورکلی معدل 2.0 “بیشترین” نمره خوب است و در صورت داشتن چنین معدلی پذیرش در دانشگاههای آلمان برای شما راحتتر خواهد شد. البته، بهغیراز شرط معدل برای تحصیل در آلمان در مقطع کارشناسی ارشد، پذیرش در دانشگاههای خوب و تراز اول آلمان به تجربه کاری، مقالات فنی، کارآموزی و حتی نمرات GATE بستگی دارد.
شرط معدل برای تحصیل در آلمان دکترا
شرط معدل برای تحصیل در آلمان در مقطع دکتری و شرایط ورود به دانشگاه، بسته به دانشگاهی که درخواست خود را ارائه میدهید، برای شرکت در دوره دکترا کمی متفاوت خواهد بود. برای ادامه تحصیل در مقطع دکتری در آلمان، فارغ از رشته تحصیلی به استثناء موضوعات تحت کنترل دولتی مانند حقوق، چیزی به عنوان حداقل نمره عمومی، مورد نیاز نیست که این مورد با بسیاری از برنامههای کارشناسی ارشد متفاوت است.
اما این موضوع نیز وجود دارد که هر دانشگاه معیارهای پذیرش خود را دارد. شما باید به طور جداگانه در مورد تمام دانشگاههایی که علاقه دارید، تحقیق کنید. برای مثال تحصیل در دانشگاه KIT آلمان در مقطع دکتری، فقط مستلزم این است که شما دوره کارشناسی ارشد یا معادل آن را با موفقیت به پایان رساندهاید، یعنی مدارک 5 ساله قدیمی اروپا، بدون حداقل معدل موردنیاز ذکر شده است، سپس، آنها بعد از گذشتن 3 ترم، شما را ارزیابی میکنند.
اما برای شرکت در مقطع دکتری در دانشگاه LMU مونیخ، علاوه بر اینکه مانند هر دانشگاه دیگری، معادل کارشناسی ارشد خود را نیاز دارید، همچنین، معدل شما باید “بالاتر از متوسط” باشد که در واقع به این معنا است که پایان نامه شما دارای نمره 2 یا بهتر و معدل دوره شما نیز 2 یا بهتر از 2 باشد، اگرچه شرط نمره تا 1.5 برای بعضی رشتهها ادامه دارد. برای مثال میانگین نمرات کارشناسی ارشد در علوم کامپیوتر در حدود 1.5-1.6 است و پایان نامه ها نیز به نمرههایی بهتر از 1.0 نیاز دارند.
اما به طور کلی، از شما انتظار میرود که دارای مدرک تحصیلی در مقطع ارشد که قابل قبول دانشگاههای آلمان است، به همراه شرط معدل برای تحصیل در آلمان در مقطع دکتری باشید، اکثر برنامههای دکتری به حداقل معدل 3.3 یا 3.5 نیاز دارند. معمولاً این حداقل نمره برای پذیرش ضروری است، اما کافی نیست. آن دسته از داوطلبانی که مدارک پس از فارغالتحصیلی را از یک دانشگاه شناخته شده با نمرات بالای 55 گذراندهاند، واجد شرایط دکترا هستند، اما دانشجویان موفق معمولاً معدل بالای 75 درصد را دارا هستند.
شرایط پذیرش در دانشگاه های آلمان
فرایندهای پذیرش بین مؤسسات و دانشگاههای مختلف، بسته به شرایط آنها متفاوت است، بنابراین قبل از درخواست، اطلاعات داده شده توسط دانشگاه انتخابی خود را بررسی کنید. قبل از درخواست، بررسی کنید که مدارک فعلی شما توسط دانشگاه منتخب شما به رسمیت شناخته شده است و آیا شرط معدل برای تحصیل در آلمان را دارید یا نه. برای تحصیل در آلمان شما باید یک Hochschulzugangsberechtigung (HZB) به رسمیت شناخته شده به معنی “مدرک ورود به آموزش عالی” داشته باشید. برای دانشآموزان متقاضی ادامه تحصیل در مقطع کارشناسی، دیپلم دبیرستان و یا نتیجه آزمون ورودی دانشگاه معمولاً کافی است و DAAD دارای پایگاهدادهای از اطلاعات مربوط به شرایط پذیرش برای کشورهای منتخب است.
دانش آموزانی که دارای مدرک خارج از اروپا هستند، ممکن است مجبور شوند پس از شرکت در Studienkolleg مقدماتی، در آزمون ورودی Feststellungsprüfung شرکت کنند، البته، دانشآموزان با معدل بالا میتوانند از این مرحله بهراحتی عبور کنند. شما باید شرط معدل برای تحصیل در آلمان در دانشگاه انتخابی خود و همچنین الزامات زبان را بررسی کنید. همانطور که قبلاً اشاره شد شرط معدل، برای هر دانشگاه متغیر است اما اگر قصد ادامه تحصیل در دانشگاههای معتبر و با رتبه عالی را دارید، معمولاً امتیاز و معدل 3 و یا 2 که مطابق با معدل 17 در ایران است، مورد انتظار است. در دانشگاههای معتبر در رشتههای پزشکی و مهندسی این امتیاز به 1.5 معادل با معدل 18 در ایران نیز میرسد.
شرط معدل برای کالج آلمان
برای اینکه در یکی از دانشگاههای آلمان پذیرش بگیرید، نمرات شما که در طول تحصیلات قبلی گرفتهاید، نقش مهمی را ایفا میکنند. زیرا شرط معدل برای تحصیل در آلمان برای دانشجویان بینالمللی بسیار حائز اهمیت است.
از آنجایی که سیستم نمرهدهی آلمان ممکن است کاملا متفاوت از سیستم نمرهدهی دانشگاهها و مدارس کشور شما باشد، ابتدا نمرات شما باید به سیستم نمرهدهی آلمانی تبدیل شوند. زیرا تنها در این صورت است که هیئت پذیرش در دانشگاه موردعلاقه شما در آلمان میتواند تصمیم بگیرد که آیا شما شرایط ورود را دارید یا خیر. در این مرحله باید به یک نکته مهم توجه داشته باشید. در برخی موارد، ممکن است سیستم نمرهدهی دانشگاه موردنظر شما تفاوتهایی با سیستم نمرهدهی اصلی آلمان داشته باشد. بنابراین بهتر است معدل خود را با شرایط دانشگاه موردنظرتان بسنجید.
کالجهای آلمان برای ارزیابی عملکرد تحصیلی دانشجویان، از سیستم نمرهدهی 1 تا 6 یا 5 امتیازی استفاده میکنند. نمره 1 به معنی عملکرد عالی دانشجو است و نمره 6 عملکرد ضعیف دانشجو را نشان میدهد.
حداقل معدل موردنیاز دردانشگاههای آلمان ممکن است بسته به دورهها، دانشگاهها، و … متفاوت باشد. اما با این حال، حداقل نمره موردنیاز برای دورههای تحصیلی مختلف در دانشگاه 3 است. برای تبدیل نمرات خود به سیستم نمرهدهی آلمان میتوانید از فرمولهای مختلفی که در قسمتهای قبلتر در مقاله ذکر شدند، استفاده کنید.
دانشگاههای بدون شرط معدل آلمان
شرط معدل برای تحصیل در آلمان بسیار مهم است. اما با این حال، معدل همه چیز نیست و افراد میتوانند با معدلهای پایین در بعضی از دانشگاههای آلمان درس بخوانند. دانشجویانی که معدل پایین دارند، برای تحصیل در آلمان میبایست در سایر زمینهها مانند تجربه کاری، مهارتهای زبانی و … رزومه قوی داشته باشند. آنها باید بتوانند از لحاظ مهارت زبان آلمانی در جایگاه خوبی قرار بگیرند. البته لازم است توجه کنید، معمولا دانشگاههایی که شرط معدل ندارند، از لحاظ رتبهبندی در جایگاههای خوبی در سطح جهان قرار ندارند.
در ادامه به برخی از مدارک موردنیاز برای ثبت نام و تحصیل در دانشگاههای بدون شرط معدل در آلمان اشاره خواهیم کرد:
1- مدرک دیپلم یا گواهی پایاننامه دبیرستان
2- اثبات تسلط به زبان آلمانی
3- انگیزهنامه یا معرفینامه
4- کپی تمامی مدارک شناسایی
شرط معدل برای تحصیل پزشکی در آلمان
رشتههای پزشکی در آلمان از محبوبترین دورهها در بین دانشجویان آلمانی و بینالمللی هستند. دوره تحصیلی پزشکی در آلمان، از سایر رشتهها پیچیدهتر است. همچنین تحصیل پزشکی در آلمان معمولا برای دانشجویان بینالمللی و دانشجویان آلمانی در اکثر دانشگاههای دولتی، رایگان است. تنها هزینهای که دانشجویان برخی دانشگاهها باید بپردازند، هزینه کمک تحصیلی است که دوبار در سال است. این هزینه بسته به دانشگاه، 200 تا 300 یورو در هر ترم است. به علت همین هزینههای پایین، اخذ پذیرش برای دانشجویان متقاضی رشته پزشکی درکشور آلمان کار نسبتا سختی است. زیرا افراد بسیار زیادی از سراسر دنیا، خواهان اخذ پذیرش دانشگاههای این کشور هستند.
معدل را میتوان به عنوان مهمترین شرط برای پذیرش در دانشگاههای پزشکی در کشور آلمان در نظر گرفت. به دلیل رقابت زیاد میان دانشجویان، اغلب دانشجویانی که میتوانند وارد رشتههای پزشکی شوند، دانشجویانی هستند که از لحاظ معدل در سطح A هستند. همچنین بهتر است بدانید در میان سایر معیارهای خاص دانشگاههای پزشکی در آلمان، معدل بیش از سایر موارد در انتخاب متقاضیان نقش خواهد داشت.
علاوه بر معدل کل، نمره افراد در دروس زیستشناسی، شیمی و ریاضی تاثیر به سزایی در پذیرش آنها خواهد داشت. زیرا دانشجویان باید بتوانند در این دروس به درک درستی برسند تا بتوانند آموزش پزشکی را یاد بگیرند. به همین علت، ممکن است بسیاری از دانشگاهها نمره این دروس را به عنوان یک شرط جداگانه برای پذیرش دانشجویان در نظر بگیرند.
تحصیل در آلمان با معدل پایین
به طور معمول، افراد برای اینکه بتوانند در دانشگاههای مشهور و محبوب کشور آلمان درس بخوانند، میبایست معدل خوبی داشته باشند. اما افرادی که معدل پایین دارند نیز میتوانند برای پذیرش در آلمان درخواست دهند. در صورتی که آنها سایر شرایط را داشته باشند، میتوانند پذیرش یکی از دانشگاههای آلمان را به دست بیاورند.
اکثر دانشگاههای آلمان برای کارشناسی ارشد، معدل بالای 2.5 را میپذیرند. اما دانشجویانی که معدل پایینتری دارند، میتوانند به برخی از دانشگاهها که نام آنها در ادامه آورده میشود، مراجعه کنند.
1- دانشگاه گریفسوالد
2- دانشکده پزشکی هانوفر
3- دانشگاه کایزرسلاترن
4- دانشگاه صنعتی ایلمناو
5- دانشگاه کاسل
6- دانشگاه جاکوبزبرمن
7- دانشگاه اولدنبورگ
8- دانشگاه لوفانا لونبرگ
9- دانشگاه ماگدبورگ
10- دانشگاه مانهایم
11- دانشگاه گوته فرانکفورت
12- دانشگاه پاسائو
13- دانشگاه کلن
14- دانشگاه فردریش شیلر ینا
15- دانشگاه اشتوتگارت
16- دانشگاه اولم
17- دانشگاه مونستر
18- دانشگاه یوهانس گوتنبرگ مایز
19- دانشگاه سیگن
20- دانشگاه بایروث
21- دانشگاه هایدلبرگ
22- دانشگاه پادربورن
23- موسسه فناوری کارلسروهه
24- دانشگاه روستوک
25- دانشگاه هومبولت برلین
26- دانشگاه صنعتی درسدن
27- دانشگاه آلبرت لودویگ فرایبورگ
توجه داشته باشید ممکن است دانشگاههای دیگری نیز در آلمان باشند که افراد را با معدل پایین پذیرش کنند و نام آنها در این لیست نیامده باشد.
چرا نمیتوان با معدل پایین وارد دانشگاههای کشور آلمان شد؟
اگر معدل پایینی دارید و تا به حال نتوانستهاید از هیچ دانشگاهی در آلمان پذیرش بگیرید، علت آن میتواند یکی از دلایل زیر باشد.
1- رشتههای پرطرفدار: اگر برای یکی از رشتههای پرطرفدار مانند رشته پزشکی درخواست داده باشید، احتمال پذیرش شما بسیار کاهش پیدا میکند.
2- تسلط به زبان آلمانی: یکی از دلایلی که میتواند علیرغم معدل پایین شما، باعث پذیرش شما از سوی دانشگاههای آلمان شود، تسلط شما به زبان آلمانی است. بنابراین اگر تسلط و مهارت کافی در زمینه زبان آلمانی نداشته باشید، احتمال پذیرش شما کاهش پیدا میکند.
3- ناقص بودن مراحل درخواست: نکته مهمی که در زمان درخواست باید به آن توجه شود، این است که در صورت ناقص بودن اطلاعات شما و مراحل درخواستتان، پذیرش شما انجام نخواهد شد. بهتر است قبل از ارسال مدارک از موسسههای مهاجرتی کمک بگیرید، تا از کامل بودن مدارک خود مطمئن شوید.
نتیجه گیری
برای اطلاع از اکثر موضوعات، میتوانید مستقیماً به دفتر بینالمللی دانشگاه مراجعه کنید. همچنین، میتوانید از وبسایت www.uni-assist.deکه یک درگاه پذیرش متمرکز برای دانشجویان بینالمللی است و توسط سرویس تبادلات علمی آلمان (DAAD) اداره میشود، استفاده کنید، البته همه دانشگاهها از این درگاه استفاده نمیکنند. ممکن است بخواهید برای دورههای متعدد و دانشگاههای مختلف به طور جداگانه درخواست دهید تا شانس پذیرش خود را افزایش دهید. توصیه میشود حداقل شش هفته قبل از مهلت مقرر، برنامهها را ارسال کنید تا در صورت نیاز، زمان برای اصلاحات داشته باشید. پس از آن، تقریباً یک تا دو ماه پس از اتمام مهلت، باید منتظر باشید تا پذیرش یا رد رسمی را از طرف دانشگاه دریافت کنید.
اطلاعات ارائه شده در این مقاله بر اساس مقرراتی است که توسط دفتر مرکزی آلمان برای آموزش خارجی اجرا شده و دادههای منتشر شده در پایگاه Anabin از همان دفتر است. این اطلاعات بهعنوان راهنمای عمومی برای دانشآموزان عمل میکند و امکان دارد شرایط از طرف مقامات صدور گواهینامه تغییر پیدا کند.
دانشآموزان و دانشجویان باید از پایگاه داده Anabin و دانشگاههای مورد نظر خود برای اطلاع از جزئیات بیشتر در مورد شرایط ورود به دانشگاه خود و بررسی شرط معدل برای تحصیل در آلمان به طور مستقیم ارتباط برقرار کنند.
همچنین اگر دوست داشته باشید هنگام تصمیم گیری، آخرین رتبه بندی دانشگاههای برتر آلمان را در نظر بگیرید، یا آخرین رتبه بندی دانشگاههای QS World را بر اساس موضوع بررسی کنید تا مؤسسات برتر آلمانی در زمینه خود را بیابید، استفاده از ابزارهای مقایسه آنلاین دانشگاههای آلمان کمک کننده است. دانشگاهها معمولاً شرط معدل برای تحصیل در آلمان و مدارک مورد نیاز خود را در وب سایت خود اعلام میکنند.
سوالات متداول
- سیستم تطبیق نمره برای دانشگاههای آلمان بهصورت آنلاین در دسترس است؛ بنابراین شما میتوانید نمرات خود را تبدیل کنید و ببینید در چه سطحی قرار دارید و آیا شرط معدل برای تحصیل در آلمان را دارید و یا اینکه چه موردی را باید در نمرات خود بهبود دهید. در سیستم آموزشی ایران موردی به نام ترمیم معدل، هم در دبیرستان و هم در دانشگاه وجود دارد و شما میتوانید، با توجه به نیاز خود برای افزایش معدل، درس مربوطه را دوباره برداشته و امتحان دهید. اما قبل از آن حتماً شرایط آن را در نظر داشته باشید.
- شرط سنی پذیرش نیز در دورههای کالج، کارشناسی و کارشناسی ارشد نیز بسته به نوع و شرایط متفاوت است، اما به طور کلی بسیاری از دانشگاههای آلمان هیچ شرط سنی برای پذیرش ندارند.
درخواست ارزیابی
برای کسب اطلاعات بیشتر درباره این دوره درخواست ارزیابی خود را ارسال کنید و یا با ما در تماس باشید.
ارتباط با ما
اگر درباره ی این مقاله سوالی داشتید که به پاسخش نرسیدید، متخصصان ما آماده پاسخگویی به شما هستند.