مهاجرت کاری به استرالیا میتواند یکی از بهترین روشهای مهاجرت به این کشور به شمار رود. تصمیم به کار در استرالیا میتواند یکی از بهترین و مهمترین تصمیمات زندگی هر فرد باشد؛ چرا که این کشور یکی از محبوبترین مقاصد مهاجران در جهان بوده و سالانه نیروهای ماهر زیادی را در بخشهای مختلف جذب میکند. فارغالتحصیلان و متخصصان واجد شرایط میتوانند از فرصتهای زیادی که در استرالیا منتظر آنها است، استفاده کنند.
اما تهیه ویزا برای استرالیا همیشه آسان نیست ولی در صورتی که افراد موفق به اخذ ویزا شوند، میتوانند در یکی از بهترین شهرهای جهان مثل ملبورن، سیدنی و یا پرث زندگی کند. این شهرها جزء بیست شهر برتر جهان از نظر کیفیت زندگی هستند. کشور استرالیا 25 میلیون جمعیت دارد و همچنین نرخ بیکاری در این کشور بسیار پایین و در حدود 5 درصد است. کشور استرالیا بالاترین حقوق را به فارغ التحصیلان مشغول به کار ارائه میدهد.
اما چگونه میتوان به استرالیا مهاجرت کرد؟ این سوالی است که پاسخ آن در ادامه این مطلب بررسی شده است. پس از موفقیت به اخذ ویزای کاری استرالیا و استقرار در این کشور، افراد میتوانند از جاذبههای زیادی که در استرالیا وجود دارد، بازدید کنند. این جاذبهها شامل ساحل باندی (Bondi) و گریت بریر (Great Barrier reef)، خانه اپرای سیدنی و جزیره فریزر (Fraser) هستند. ادامه این مطلب که در رابطه با مهاجرت کاری به استرالیا است میتواند برای متقاضیان مهاجرت به این کشور، مطالب خوبی ارائه دهد.
🔍سوالات خود را درباره مهاجرت کاری به استرالیا از ما بپرسید
مزایای مهاجرت کاری به استرالیا

براساس گزارشهای بهدست آمده از اداره آمار استرالیا موسوم به (ABS)، تا ماه آوریل سال 2021، نرخ اشتغال در این کشور 5.1 درصد سیر صعودی نشان داده که نسبت به مارس 2020 حدود 0.4 درصد افزایش داشته است. این آمار و ارقام حاکی از آن است که وضعیت کار و رشد مشاغل در استرالیا بهبود یافته است و درصورت ادامه این روند صعودی، وضعیت کاری در این کشور در آینده نتایج بسیار درخشانتری را به خود خواهد دید.
متقاضیان مهاجرت کاری به استرالیا میتوانند با توجه به شرایط و موقعیتی که دارند برای درخواست انواع ویزاهای استرالیا اقدام کنند. یکی از رایجترین و معمولترین شیوههای مهاجرت ، مهاجرت کاری به استرالیا است. بر همین اساس متقاضیان اخذ ویزای کاری استرالیا میتوانند براساس شغل و حرفهای که دارند، مشمول دریافت ویزای کاری و مهاجرت کاری به استرالیا شوند.
دولت استرالیا برای رشد و توسعه شرایط اقتصادی خود به دنبال جذب نیروهای متخصص و ماهر در حوزهها و مشاغل مختلف است و برای این کار برنامهریزیهای اصولی و دقیقی در چارچوب مهاجرت کاری به استرالیا مشخص کرده است.
به متقاضیانی که به دنبال مهاجرت کاری به استرالیا هستند و مایلند در اینباره اطلاعات لازم را کسب کنند، توصیه میشود ادامه مطلب که در رابطه با مهاجرت کاری به استرالیا است را با دقت مطالعه فرمایند.

وضعیت درآمد در استرالیا

همانطور که قبلاً ذکر شد وضعیت درآمد افراد شاغل در استرالیا در یک شرایط کاملا ایدهآل و نرمال قرار دارد. این بهطوری است که در 12 ماه اخیر میزان درآمدها به اندازه 2.6 درصد افزایش پیدا کرده که این میزان بهبودی شامل مهاجران مختلف از کشورهای دیگر نیز میشود. پیدا کردن شغل در استرالیا برای مهاجران مثل بقیه شهروندان استرالیا راحت است. درصورتی که متقاضیان مهاجرت کاری به استرالیا دارای مدرک و تخصص کافی باشند، میتوانند با امتیاز مهاجرت به استرالیا از طریق تخصص از فرصتهای شغلی خوبی در این کشور بهرهمند شوند. یک کارگر معمولی در ازای هر ساعت کار در کشور استرالیا تقریباً 20 دلار دریافت میکند. این امر نشاندهنده این است که دولت استرالیا توجه ویژهای به وضعیت کار در این کشور دارد.
متوسط میزان حقوق در کشور استرالیا از 23000 دلار استرالیا تا 405000 هزار دلار استرالیا بهطور سالانه متغیر است. ناگفته نماند که در کشور استرالیا هر فردی که بیش از 10 سال سابقه کاری داشته باشد میتواند دو برابر حقوق دریافت کند. همچنین میزان دریافت حقوق در کشور استرالیا بر اساس شهرها، بخشهای مختلف و در نهایت بر اساس مدرک تحصیلی تعیین میشود. بهطور مثال، نیروهای کاری که با مدرک دیپلم در استرالیا مشغول به کار هستند به طور میانگین 17 درصد بیشتر از دیگر متقاضیانی که تحصیلات خود را در دبیرستان رها کردهاند، حقوق می گیرند و یا شاغلین دارای مدرک لیسانس 24 درصد بیشتر از افرادی که فقط مدرک دیپلم دارند، حقوق دریافت میکنند.
مشاغل پرتقاضا در استرالیا

مطابق با آخرین به روزرسانیهای اداره مهاجرت استرالیا، برخی از حوزههای مختلفی که افراد میتوانند در آنها به کار مشغول شوند در ادامه معرفی شدهاند. اداره مهاجرت استرالیا در تاریخ 5 مارس 2019 لیستی از مشاغل پرتقاضا برای مهاجرت کاری به استرالیا را ارائه کرده است که این لیست تا سال 2021 هیچ تغییری نکرده است. بنابراین افراد با مراجعه به لیست مشاغل که اداره مهاجرت استرالیا معرفی کرده میتوانند تخصص خود را پیدا کرده و از طریق آن اقدام به مهاجرت کاری به استرالیا کنند. پرتقاضاترین حوزههای کاری شامل موارد زیر هستند:
مشاغل مربوط به حوزه آموزش نظیر معلمی و مربیگری
مشاغل موجود در زیرمجموعه علوم مثل مهندسی نرمافزار و فناوری اطلاعات
تمام مشاغل موجود در زیرگروه بهداشت و درمان نظیر رشتههای پزشکی و پیراپزشکی
مشاغل موجود در حوزه حقوق و مشاوره نظیر وکالت و قضاوت
تمام مشاغل موجود در حوزه مهندسی و فنی نظیر مهندسی برق و مهندسی معماری
تمام مشاغل موجود در حوزه مدیریت امور مالی
تمام مشاغل مربوط به زیرگروه ادبیات و هنر
مشاغل متفرقه نظیر خدمات و کارگری در حوزههای مختلف

انواع ویزای کاری استرالیا
کشور استرالیا یک مقصد بسیار محبوب برای افراد حرفهای و متخصص است که قصد مهاجرت کاری به استرالیا دارند. افراد زیادی سالانه برای شروع یک زندگی بهتر این کشور را برای کار و زندگی انتخاب میکنند. بهطورکلی، مهاجرت کاری به استرالیا از طریق دو ویزای کاری موقت و دائم انجام میشود.
ویزای کاری موقت استرالیا


یکی از روشهای مهاجرت کاری به استرالیا اخذ ویزای کار موقت استرالیا است. این ویزا جزء برنامه ویزای این کشور است و برای متقاضیان این امکان را فراهم میکند که برای مهاجرت کاری به استرالیا اقدام کنند.
البته این ویزا شرایط خاصی دارد. به طور مثال ممکن است با اخذ ویزای کاری موقت، متقاضیان تنها اجازه کار با کارفرمای خاصی را داشته باشند. ناگفته نماند که ویزای موقت استرالیا میتواند مسیر رسیدن به اقامت دائم را برای افراد هموار نماید. ویزاهای موقت مهاجرت کاری به استرالیا شامل موارد زیر هستند:
1- ویزای 188 استرالیا
ویزای 188 استرالیا معروف به ویزای نوآوری و سرمایهگذاری (Business Innovation and Investment) است و یکی از روشهای مهاجرت کاری به استرالیا به شمار میرود که از طریق آن متقاضیان میتوانند در کشور استرالیا به سرمایهگذاری بپردازند. این ویزا به ویزای بیزینس استرالیا نیز شناخته میشود و در واقع مناسب افرادی است که مایل هستند مدیریت و رهبری یک استارتاپ یا کسبوکار قدیمی و جدید را در کشور استرالیا به عهده بگیرند.
ویزای 188 استرالیا برای چهار سال صادر میشود و یکی از مزایای آن این است که امکان تبدیل شدن به ویزای دائم سرمایهگذاری را هم دارد و می تواند یک گزینه بسیار خوب برای مهاجرت کاری به استرالیا باشد. مهمترین شرایط ویزای سرمایهگذاری استرالیا که هر متقاضی باید داشته باشد شامل:
- داشتن سن زیر 55 سال
- بههمراه داشتن سرمایهای به میزان حداقل 800000 دلار استرالیا
- شرکت و کسب نمره حدنصاب در نظام امتیازدهی (SkillSelect)
- طراحی یک بیزنس پلان و همچنین مدارک موفقیتها و طرح توجیهی پلن تجاری
2- ویزای 476 استرالیا
ویزای 476 استرالیا در واقع مخصوص فارغالتحصیلان دانشگاهی و آکادمیک است و به عنوان ویزای (Skilled—Recognised Graduate visa) شناخته میشود. این ویزا متعلق به فارغالتحصیلانی است که قصد مهاجرت کاری به استرالیا دارند. این افراد میتوانند بلافاصله پس از فارغالتحصیلی از دانشگاه در صورت داشتن تخصص و مدرک مورد نظر به کشور استرالیا مهاجرت کنند.
رشتههایی که ویزای 476 استرالیا آنها را تایید کرده است شامل موارد زیر هستند:
- مهندسی عمران
- مهندسی سازه
- مهندسی شیمی
- مهندسی محیطزیست
- مهندسی برق و الکترونیک
- مهندسی مکانیک
- مهندسی معدن
- مهندسی صنایع
- مهندسی تولید
- مهندسی مواد
همانطور که قبلاً گفته شد، تنها فارغالتحصیلان دانشگاههای مورد تایید دولت استرالیا میتوانند از این ویزا استفاده کنند. درنتیجه، دانشگاههای موجود در لیست تفاهمنامه واشینگتن آکورد (Washington Accord) و برخی دیگر از دانشگاهها که در لیست مورد تایید دولت استرالیا قرار دارند، میتوانند این ویزا را دریافت نمایند. خبر خوب برای فارغالتحصیلان ایرانی که قصد مهاجرت کاری به استرالیا دارند نیز این است که از میان دانشگاههای مورد تایید استرالیا دو دانشگاه تکنولوژی امیرکبیر و دانشگاه تهران نیز مورد تایید این کشور هستند.
3- ویزای 485 استرالیا
ویزای موقت دیگری که برای متقاضیان مهاجرت کاری به استرالیا میتواند مفید باشد ویزای 485 استرالیا موسوم به ویزای (Temporary Graduate visa) است. این ویزا مناسب فارغالتحصیلانی است که در دانشگاههای استرالیا و یا دانشگاههای مورد تایید وزارت آموزش استرالیا تحصیل کردهاند. مدت زمان اقامت با این ویزا چهار سال است که افراد میتوانند در این مدت به کار و تحصیل مشغول شوند. به طورکلی ویزای 485 استرالیا سه برنامه را پوشش میدهد.
- برنامه (Graduate Work stream): برای این برنامه، فارغالتحصیلان میبایست یک ویزای استرالیا از هر نوعی از قبل گرفته باشند. همچنین شش ماه از فارغالتحصیلی آنها گذشته باشد. حداکثر مدت اقامت برای متقاضیان مهاجرت کاری به استرالیا با این برنامه 18 ماه است.
- برنامه (Post-Study Work stream): طبق این برنامه، متقاضیان مهاجرت کاری به استرالیا باید از یکی از دانشگاهها و دانشکدههایی که وزرات آموزش استرالیا (CRICOS) آنها را تایید کرده فارغالتحصیل شده باشند. مدت اقامت با این برنامه حداکثر چهار سال است و قابل تمدید نیست؛ مگر اینکه فرد بخواهد آن را به ویزای دیگری تغییر دهد.
- برنامه (Second Post-Study Work stream): متقاضیان مهاجرت کاری به استرالیا با این برنامه نیز میتوانند ویزای موقت استرالیا دریافت کنند. به شرطی که از دانشگاههای مورد تایید دولت استرالیا فارغالتحصیل شده باشند و همچنین دو سال در بخشهای مشخصی در استرالیا اقامت کرده باشند. مدت اعتبار این ویزا با این برنامه حداقل دوسال است که امکان تمدید آن نیز تحت شرایط خاصی وجود دارد.
4- ویزای 491 استرالیا
متقاضیان مهاجرت کاری به استرالیا میتوانند از ویزای 491 استرالیا موسوم به (Skilled Work Regional) استفاده کرده و برای کار در استرالیا ویزا دریافت کنند. این ویزا به ویزای اسکیل ورکر استرالیا نیز شناخته میشود.
این ویزا به این جهت توسط دولت استرالیا طراحی شد که جلوی افزایش نیروی کار مهاجر در شهرهای بزرگ استرالیا گرفته شود و در عوض نواحی کمجمعیت استرالیا که به نیروی کار متخصص نیاز دارند توسعه پیدا کنند. برای اینکه متقاضیان مهاجرت کاری به استرالیا موفق به اخذ این ویزا شوند، علاوه بر داشتن مهارت و تخصص لازم، باید یک پیشنهاد کاری و یا دعوتنامه و یا یک اسپانسر منطقهای داشته باشند.
مدت اقامت در استرالیا با استفاده از ویزای 491 استرالیا پنج سال است. پس از گذشت سه سال از این پنج سال، متقاضیان میتوانند برای اخذ اقامت دائم استرالیا اقدام کنند. لازم به ذکر است که متقاضیان برای موفقیت در اخذ این ویزا باید در سیستم امتیازدهی (SkillSelect) شرکت کنند.
درباره استرالیا بیشتر بدانیم ——-> مهاجرت به استرالیا

ویزای کاری دائم استرالیا
متقاضیان مهاجرت کاری به استرالیا میتوانند از طریق تخصص و مهارت، ویزای کاری دائم استرالیا را دریافت کرده و برای مدت نامحدود در این کشور به کار و زندگی مشغول شوند. البته که همه ویزاهای کاری دائم استرالیا شبیه به هم نیستند و برخی از آنها مستلزم معرفی شدن توسط یک کارفرمای استرالیایی مورد تایید هستند. ویزای دائم استرالیا خود به سه قسمت اقامت موقت، ورود مستقیم یا (Direct Entry) و توافقنامه کاری تقسیمبندی میشوند. ویزاهای کاری دائم استرالیا در ادامه بررسی شدهاند.
1- ویزای 186 استرالیا
متقاضیان مهاجرت کاری به استرالیا میتوانند از ویزای 186 استرالیا موسوم به (Employer Nomination Scheme visa) استفاده کرده و با داشتن یک پیشنهاد شغلی و یا دعوتنامهها اقامتکاری دائم استرالیا را اخذ نمایند. متقاضیان مهاجرت کاری به استرالیا میتوانند از طریق یکی از سه روش ورود مستقیم (Direct Entry)، تبدیل اقامت موقت (Temporary Residence Transition Stream) و یا توافقنامه کاری (Labour agreement) موفق به اخذ این ویزا شوند.
برای مهاجرت کاری به استرالیا با کمک ویزای 186، متقاضیان میبایست حداقل سه سال تجربه کاری داشته باشند. ناگفته نماند که برای هر سه برنامه، سن متقاضیان باید زیر 45 سال باشد و برای گرفتن ویزای 186 استرالیا داشتن اسپانسر و حامی در استرالیا الزامی است.
2- ویزای 187 استرالیا
متقاضیان مهاجرت کاری به استرالیا میتوانند از یک ویزای دائمی دیگر برای این کار استفاده کنند که ویزای 187 استرالیا (Regional Sponsored Migration Scheme visa) نام دارد. با کمک این ویزا متقاضیان اجازه دارند که در یکی از مناطق استرالیا به کار مشغول شوند. ویزای 187 استرالیا اقامت دائم را برای متقاضیان مهاجرت کاری به استرالیا امکانپذیر میکند. ولی برای اخذ آن متقاضیان لازم است یک پیشنهاد شغلی یا جاب آفر و یک دعوتنامه از یک کارفرمای استرالیایی داشته باشند. از دیگر شرایط اخذ این ویزا داشتن حامی و اسپانسر است.
اخذ ویزای 187 از طریق دو برنامه ورود مستقیم و تغییر اقامت موقت امکانپذیر است. البته در سال ۲۰۱۹ برنامه ورود مستقیم جای خود را به ویزای ۴۹۴ استرالیا داد. برنامه تغییر اقامت موقت هم مناسب افرادی است که ویزای (TSS)، ویزای بریجینگ استرالیا و یا ویزای 457 را در اختیار دارد.
3- ویزای 189 استرالیا
یکی از پرطرفدارترین ویزاهای کاری برای متقاضیان مهاجرت کاری به استرالیا، ویزای مهارت مستقل استرالیا تحت عنوان (Skilled independent visa) است. این ویزا به اختصار ویزای 189 استرالیا نیز نام دارد. پیشنیازهای اخذ ویزای 189 استرالیا داشتن مهارت و تخصص در حوزههای مختلف است. افرادی که با این ویزا وارد استرالیا میشوند، بلافاصله میتوانند مشغول به کار و تحصیل شده و اقامت دائم این کشور را دریافت کنند.
از دیگر شرایط برای اخذ ویزای 189 استرالیا این است که افراد باید سن زیر 45 سال داشته باشند، یک دعوتنامه از کارفرمای مورد تایید استرالیا داشته، فرم انگیزه نامه (EOI) را پر کرده باشند و همچنین در سیستم امتیازدهی (Skill select) نمره حدنصاب را کسب کرده باشند.
4- ویزای 190 استرالیا
یکی دیگر از ویزاهای معروف استرالیا ویزای 190 استرالیا نام دارد (Skilled Nominated visa) که برای متقاضیان مهاجرت کاری به استرالیا میتواند مفید باشد. با استفاده از ویزای 190 استرالیا افراد میتوانند اقامت دائم کشور استرالیا را دریافت کنند. برخلاف ویزای 189، برای اخذ ویزای 190 متقاضیان باید یک کارفرما یا اسپانسر در استرالیا داشته باشند. بقیه شرایط ویزای 190 مشابه ویزای 189 استرالیا است؛ با این تفاوت که با استفاده از ویزای 190 متقاضیان میتوانند برای اعضای خانواده خود نیز ویزای همراه دریافت کنند.
5- ویزای 858 یا تلنت (Talent) استرالیا
ویزای 858 یا ویزای تلنت استرالیا یکی دیگر از ویزاهای مناسب متقاضیان مهاجرت کاری به استرالیا است که امکان اخذ اقامت دائم را فراهم مینماید. ویزای تلنت استرالیا به نام ویزای نخبگان استرالیا هم شناخته میشود و مناسب افرادی است که موفقیت چشمگیر و دستاورد قابلتوجهی در سطح جهانی و بینالمللی دارند. موفقیت این افراد باید در حوزههای ورزشی، کاری، تحصیلات آکادمیک، علمی و هنری باشد. برای اخذ ویزای نخبگان یا همان ویزای 858 استرالیا متقاضیان میبایست یک حامی و اسپانسر داشته باشند. همچنین متقاضیان باید به دولت استرالیا ثابت کنند که مهارت آنها برای این کشور میتواند با سود اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی همراه باشد و همچنین به افزایش اعتبار بینالمللی این کشور در حوزههای هنری، ورزشی و علمی کمک میکند.
ویزای جاب آفر


ویزای جاب آفر استرالیا برای اقامت دائم با پیشنهاد شغلی و اسپانسر استرالیایی یکی از روشهای مهاجرت کاری به استرالیا به شمار میرود. ویزای جاب آفر مناسب افرادی است که تخصص و مهارت آنها در لیست مشاغل پرتقاضای استرالیا وجود ندارد و یا اینکه امتیاز مورد نظر برای گرفتن اقامت دائم استرالیا را کسب نکردهاند. در این صورت با پیدا کردن یک اسپانسر یا کارفرمای استرالیایی مورد تایید دولت استرالیا میتوانند یک پیشنهاد شغلی دریافت کرده و در نهایت اقامت استرالیا را بگیرند. در ویزای جاب آفر نه تنها فرد متقاضی بلکه کارفرمای استرالیای نیز میبایست مورد ارزیابی قرار بگیرند. هر دو طرف یعنی هم کارفرما و هم متقاضی باید تمامی مراحل ارزیابی را طی کنند.
همچنین شرکت و پیشنهاد شغلی در استرالیا مورد بررسی قرار میگیرد و پس از آن مشخصات فرد متقاضی نیز ارزیابی میشود. در همه موارد افراد به عنوان یک کارمند استرالیایی شناخته میشوند و به همین سبب نیز این افراد باید به عنوان یک کارمند استرالیایی نیز مورد ارزیابی قرار بگیرند. در صورتی که دولت استرالیا مشکل خاصی در مراحل ارزیابی مشاهده نکند، فرد موفق به مهاجرت کاری به استرالیا می شود.
درباره ویزای کار استرالیا بیشتر بدونیم ——-> ویزای کار استرالیا
نتیجه گیری
مهاجرت کاری به استرالیا میتواند یکی از بهترین روشها برای مهاجرت به استرالیا باشد. چرا که افراد با پیدا کردن یک شغل خوب در یک کشور باکیفیت میتوانند آینده درخشانی برای خود و فرزندان خود رقم بزنند. ضمن اینکه مهاجرت کاری به استرالیا گزینههای متعددی دارد و افراد با بررسی شرایط خود میتوانند بهترین گزینه را برای این کار استفاده کنند.
سوالات متداول
- روند رو به رشد وضعیت کار در این کشور
- جذب نیرو های متخصص و ماهر
- درآمد بالا
- متوسط میزان حقوق در کشور استرالیا از 23000 دلار استرالیا تا 405000 هزار دلار استرالیا بهطور سالانه متغیر است.
- مشاغل مربوط به حوزه آموزش نظیر معلمی و مربیگری
- مشاغل موجود در زیرمجموعه علوم مثل مهندسی نرمافزار و فناوری اطلاعات
- تمام مشاغل موجود در زیرگروه بهداشت و درمان نظیر رشتههای پزشکی و پیراپزشکی
- مشاغل موجود در حوزه حقوق و مشاوره نظیر وکالت و قضاوت
- تمام مشاغل موجود در حوزه مهندسی و فنی نظیر مهندسی برق و مهندسی معماری
- تمام مشاغل موجود در حوزه مدیریت امور مالی
- تمام مشاغل مربوط به زیرگروه ادبیات و هنر
- مشاغل متفرقه نظیر خدمات و کارگری در حوزههای مختلف
بهطورکلی، مهاجرت کاری به استرالیا از طریق دو ویزای کاری موقت و دائم انجام میشود.

ارتباط با ما
اگر درباره ی این مقاله سوالی داشتید که به پاسخش نرسیدید، متخصصان ما آماده پاسخگویی به شما هستند.
سلام روز به خیر
برای اپلای کاری استرالیا میخواستم کمکم کنید چون من ایتالیا زندگی میکنم و اینجا درس معماری کارشناسی ارشد خوندم و کار کردم مرسی
سلام روزتون بخیر .
برای ارزیابی شرایطتون میتونید فرم ارزیابی را پر کرده تا کارشناسان مجموعه ما در اسرع وقت با شما تماس بگیرند و راهنماییتون کنند .