مهاجرت با مدرک فنی و حرفه ای مطلبی است که در این مقاله به آن خواهیم پرداخت. امروزه بسیاری از افراد برای رسیدن به سطح تحصیلی، شغلی و زندگی بالاتر، اقدام به مهاجرت به کشورهای پیشرفته میکنند. مهاجرت به کشورهای پیشرفته از طریق روشهای زیادی امکانپذیر است که یکی از این روشها، مهاجرت با مدرک فنی و حرفه ای میباشد. در این مقاله به بررسی این روش مهاجرتی از زوایای مختلف میپردازیم.
آیا مهاجرت با مدرک فنی و حرفه ای امکانپذیر است؟
مهاجرت از طریق مدرک فنی و حرفه ای، یکی از روشهای محبوب مهاجرتی میباشد که امروزه طرفداران زیادی پیدا کرده است. این روش مورد استقبال افرادی میباشد که در هنرستانهای فنی تحصیل کردهاند و از آنها فارغالتحصیل شدهاند یا افرادی که مدرک فنی و حرفه ای دارند. در صورتی که حداقل مدرک تحصیلی آنها کاردانی باشد و بعد از گرفتن مدرک خود، به مدت سه سال سابقه کار مرتبط با مدرک خود داشتهباشند، میتوانند مهاجرت کنند. این افراد باید برای اخذ ویزای مهارت و تخصص جهت مهاجرت به کشور موردنظر خود اقدام نمایند.
ملاک اغلب کشورها برای پذیرش افراد مهاجر، مدرک دانشگاهی و داشتن سابقه کار مربوط به آن مدرک است. ولی برخی از کشورها مدارک هنرستان و فنی و حرفه ای را نیز در صورتی که فرد سایر شرایط تعیینشده را داشته باشد، برای مهاجرت کافی میدانند.
مقاله پیشنهادی ——-> مهاجرت
شرایط مهاجرت با مدرک فنی و حرفه ای
شرایط مهاجرت از طریق مدرک فنی و حرفه ای در هر کشوری ممکن است با کشور دیگر، متفاوت باشد. اما شرایط کلی که برای اخذ این نوع ویزا موردنیاز هستند، به شرح زیر است:
- داشتن حداقل مدرک کاردانی
- داشتن مدرک فنی و حرفه ای دارای تاریخ اعتبار
- داشتن حداقل سه سال سابقه کار مرتبط با مدرک مربوطه، پس از اخذ مدرک
- داشتن سن زیر 44 سال
- تسلط به زبان کشوری که قرار است به آن مهاجرت شود.
- ثابت کردن تمکن مالی کافی برای زندگی
اگر فرد مدرک فنی و حرفه ای بینالمللی داشته باشد، شانس بیشتری برای پذیرفته شدن درخواستش جهت مهاجرت دارد. مدرک بینالمللی فنی و حرفه ای از طرف سازمانهایی اعطا میشود که مدرکشان دارای اعتبار بینالمللی است. خوشبختانه سازمان فنی و حرفه ای ایران نیز این اعتبار را دارد. افرادی که از این سازمان مدرک خود را اخذ کردهاند، میتوانند به روند مهاجرت خود خوشبینتر باشند.
در رابطه با تسلط به زبان باید گفت که حداقل سطح زبان موردنیاز برای هر کشوری و با توجه به نوع شغل انتخابی، متفاوت است. مثلا اگر شغل فرد بهگونهای باشد که ارتباط تنگاتنگ و مستقیم با مشتریان و مراجعهکنندگان دارد، باید سطح زبان بالاتری داشته باشد. اما اگر شغل فرد به گونهای است که با مراجعهکنندگان در ارتباط مستقیم نیست، نمره زبان پایینتر قابل قبول خواهد بود.
بهترین کشورها برای مهاجرت با مدرک فنی و حرفه ای
بسیاری از کشورهای صنعتی و کشورهای پیشرفته به دلیل برخورداری از رونق اقتصادی، نیاز زیادی به نیروی کار دارند. آنها اغلب این نیرو را از طریق مهاجرانی که تمایل به مهاجرت و کار در آن کشور دارند، فراهم میکنند. از بین بهترین کشورها برای مهاجرت با مدرک فنی و حرفه ای میتوان به آلمان، استرالیا و کانادا اشاره کرد.
مهاجرت به آلمان با مدرک فنی و حرفه ای
کشور آلمان یکی از پیشرفتهترین و صنعتیترین کشورهای جهان میباشد و دائما در حال تعلیم و جذب نیروهای ماهر برای کشورش است. اگر فردی دارای مدرک فنی و حرفه ای و همچنین تجربه و مهارت کافی در زمینه یکی از مشاغل موردنیاز آلمان باشد، میتواند درخواست ویزای جستجوی کار (جاب سیکر) دهد. سپس در صورت موافقت با درخواستش، فرد میتواند وارد خاک آلمان شود. در این صورت، او اجازه دارد طی 6 ماه با استفاده از این ویزا در آلمان زندگی کند و به دنبال یافتن شغل متناسب با مهارت و دانشی که دارد، باشد. در صورتی که شغل مناسب خود را پیدا کند، میتواند اقامت طولانیمدتتری در آلمان بگیرد و به کار، زندگی و تحصیل رایگان در کالجهای این کشور بپردازد.
برای اینکه درخواست ویزای جاب سیکر آلمان مورد تایید قرار بگیرد، فرد باید شرایط زیر را داشته باشد:
- داشتن مدرک فنی و حرفه ای مورد تایید کشور آلمان
- داشتن تجربه کاری و مهارت در زمینه مدرک فنی و حرفه ای ارائهشده
- داشتن حداکثر سن 45 سال
- داشتن مهارت زبانی در حد b2 در زبان آلمانی
مهاجرت به استرالیا با مدرک فنی و حرفه ای
کشور استرالیا جزء کشورهایی است که رفاه بالایی برای ساکنانش تامین میکند، به همین علت افراد زیادی خواهان مهاجرت به این کشور هستند. مهاجرت با مدرک فنی حرفه ای به استرالیا یکی از روشهایی است که افراد میتوانند از طریق آن برای مهاجرت به این کشور اقدام کنند. ازجمله شرایط لازم جهت واجد شرایط بودن برای پذیرش درخواست، داشتن سابقه کاری 5 ساله است. اگر فرد مدرک فنی و حرفه ای خود کشور استرالیا را داشته باشد، میزان سابقه کار موردنیاز ممکن است کاهش یابد و به 3 سال برسد. همچنین سن فرد نباید از 45 سال بالاتر باشد و او باید حداقل مدرک دیپلم و تسلط کافی به زبان انگلیسی داشته باشد. برای مهارت زبان، داشتن نمره آیلتس 6.5 موردنیاز است. همچنین فرد باید اسپانسر ایالتی یا تمکن مالی کافی داشته باشد.
مهاجرت به کانادا با مدرک فنی و حرفه ای
کانادا نیز ازجمله مهاجرپذیرترین کشورهای دنیا محسوب میشود. این امر به دلیل شاخصهای اقتصادی مطلوب و شرایط کاری و زندگی مرفهی است که مردمانش تجربه میکنند. نرخ بیکاری در این کشور پایین است، ولی کمبود نیروی کار دارد. کشور کانادا این کمبود را از طریق ارائه ویزاهای مختلف کاری به افرادی که قصد کار و زندگی در این کشور را دارند، جبران میکند.
شرایط مهاجرت به کانادا با مدرک فنی و حرفه ای
افراد برای مهاجرت با مدرک فنی و حرفه ای به کانادا نیاز دارند که شرایط زیر را احراز کنند:
- داشتن مدرک فنی و حرفه ای مورد قبول دولت کانادا
- داشتن سن حداکثر 44 سال
- داشتن سابقه کاری مرتبط با مدرک فنی و حرفه ای ارائه شده (حداقل سه سال)
- داشتن پیشنهاد شغلی یا جاب آفر از یک کارفرمای کانادایی
- مدرک تحصیلی موردنیاز
- مهارت زبانی در یکی از زبانهای انگلیسی یا فرانسه یا هر دو
سابقه کار
در زمینه سابقه کار باید توجه داشت که اگر فرد سابقه کار تماموقت دارد، باید حداقل 30 ساعت در هفته کار کرده باشد. اگر فرد سابقه کار نیمهوقت دارد، باید حداقل 15 ساعت در هفته کار کرده باشد.
مهارت زبان
در زمینه مهارت زبانی، متقاضی باید در اخذ مدرک آیلتس نمرات زیر را کسب کرده باشد:
- مهارت نوشتن: حداقل نمره 3.5
- مهارت خواندن: حداقل نمره 4
- مهارت صحبت کردن: حداقل نمره 5
- مهارت شنیدن: حداقل نمره 5
اگر فرد در زبان فرانسه مهارت دارد، باید حداقل نمره 5 را برای مهارتهای صحبت کردن و گوش دادن و حداقل نمره 4 را برای مهارتهای نوشتن و خواندن در آزمون CLB کسب کرده باشد. ناگفته نماند به دلیل اینکه تعداد متقاضیان مهاجرت به کانادا از طریق مدرک فنی و حرفه ای زیاد است، رقابت شدیدی بین افراد وجود دارد. بنابراین فرد باید در انجام کار مرتبط با مدرکی که ارائه میکند، کاملا ماهر باشد.
مهاجرت به ترکیه با مدرک فنی و حرفه ای
کشور ترکیه شاید نتواند از نظر صنعتی و پیشرفته بودن با سه کشور قبلی رقابت کند. اما نزدیکی آن به ایران و امکان اقامت در ترکیه به مدت 90 روز بدون نیاز به ویزا از نکات حائز اهمیت این کشور هستند. به همین دلیل، علاقهمندان به کار در ترکیه با مدرک فنی و حرفه ای میتوانند به این کشور بروند و شانس خود را برای یافتن کار مناسب امتحان کنند.
مقاله پیشنهادی ——-> فاند تحصیلی
بهترین رشتهها برای مهاجرت با مدرک فنی و حرفه ای
مسلم است که به قطع نمیتوان گفت کدامیک از رشتههای فنی و حرفه ای برای مهاجرت از این طریق، بهترین است. زیرا اولا نیازهای هر کشور با کشور دیگر، فرق میکند. فرد قبل از ارائه درخواست برای مهاجرت باید بررسی نماید که آیا مدرکش در کشوری که قصد مهاجرت به آن را دارد، موردنیاز هست یا نه. دوما ممکن است لیست نیازهای شغلی کشورها در طول زمان و از سالی به سال دیگر، متغیر باشد.
ولی برای نمونه در این بخش به طور کلی اسامی چند شغل موردنیاز به نیروی کار را در کشورهای ذکرشده بیان میکنیم:
لیست اسامی مشاغل موردنیاز در کشور آلمان
- برق
- مشاغل تعمیر و نگهداری
- کشاورزی و دامپروری
- حسابرسی
- ساختوساز
- حسابداری
- مدیریت و MBA
لیست اسامی مشاغل موردنیاز در کشور استرالیا
- برق
- نوازنده و موسیقیدان
- حسابرسی
- مربی ورزش
- لولهکشی
- نقاشی
- کشاورزی
- الکترونیک
- دامپروری
- مشاغل صنعتی
- باغبانی
- جوشکاری
- حسابداری
- مکانیک
- نجاری
- معمار و نقشهبردار
لیست اسامی مشاغل موردنیاز در کشور کانادا
- مدیریت و MBA
- لولهکشی
- پرستاری
- مشاغل مربوط به کشاورزی
- دامپروری
- جوشکاری
- مشاغل درمانی
- مشاغل تولیدی
- مهندسی صنایع
- منابع انسانی
- مشاغل مربوط به برق
- مهندسی مکانیک
- کابینت سازی
- ساختوساز
مقاله پیشنهادی ——-> مهاجرت کاری
اعتبار مدرک فنی و حرفه ای در مهاجرت چقدر است؟
مدرک فنی و حرفه ای صادرشده از کشورهایی که عضو سازمان جهانی کار هستند، دارای اعتبار بینالمللی است. خوشبختانه ایران نیز عضوی از همین سازمان میباشد و مدرکی که برای افراد صادر میکند، در بسیاری از کشورهای پیشرفته عضو سازمان جهانی کار دارای اعتبار است. اما باید این نکته موردتوجه قرار گیرد که صرف داشتن مدرک، جهت پذیرفته شدن درخواست فرد برای مهاجرت با مدرک فنی و حرفه ای کافی نیست. فرد باید سایر شرایط موردنیاز آن کشور ازجمله داشتن حداقل 3 سال سابقه کار مرتبط را نیز اثبات کند.
نتیجه گیری
مهاجرت با مدرک فنی و حرفه ای یکی از روشهای اخذ اقامت کاری میباشد که امروزه مورد استقبال بسیاری از افراد قرار گرفته است. اما باید دانست که داشتن مدرک، بهتنهایی کافی نیست و صرفا رزومه فرد را پربارتر میکند. چیزی که مهم است، داشتن تخصص و مهارت فرد میباشد که باید طی مصاحبه و حداقل 3 سال سابقه کاری به اثبات برسد. داشتن حداقل مدرک کاردانی، دانش زبانی کافی، تمکن مالی و حداقل 3 سال سابقه کار مرتبط نیز بسیار اهمیت دارند.
سوالات متداول
- داشتن حداقل مدرک کاردانی
- داشتن مدرک فنی و حرفه ای
- داشتن حداقل سه سال سابقه کار مرتبط
- داشتن سن زیر ۴۴ سال
- تسلط به زبان کشور
- ثابت کردن تمکن مالی
آلمان، استرالیا، کانادا و ترکیه برای مهاجرت با مدرک فنی و حرفه ای مناسب تر هستند.
- برق
- مشاغل تعمیر و نگهداری
- کشاورزی و دامپروری
- حسابرسی
- ساختوساز
- حسابداری
- مدیریت و MBA
درخواست ارزیابی
برای کسب اطلاعات بیشتر درباره این دوره درخواست ارزیابی خود را ارسال کنید و یا با ما در تماس باشید.
ارتباط با ما
اگر درباره ی این مقاله سوالی داشتید که به پاسخش نرسیدید، متخصصان ما آماده پاسخگویی به شما هستند.