مشاوره رایگان

02128111107

مهاجرت پرستاران

مهاجرت پرستاران

مهاجرت پرستاران

مهاجرت پرستاران موضوعی است که قصد داریم در این مقاله به آن بپردازیم ، اگر قصد مهاجرت از این روش را دارید با ما همراه باشید.

در کشورهای پیشرفته صنعتی مانند بیشتر کشورهای اتحادیه اروپا، آمریکا و کانادا، رشد اقتصادی سریع و سطح رفاه عمومی بالاست. یکی از فاکتورهای رفاه عمومی، خدمات درمانی و مراقبتی است که در اختیار جمعیت‌ عمومی (همۀ اقشار جامعه) و جمعیت‌های خاص (کودکان، سالمندان، افراد نیازمند مراقبت های خاص مانند افراد دارای ناتوانی‌های جسمی و ذهنی) قرار داده می‌شود.

بالا بودن سطح خدمات حوزۀ درمان و مراقبت، یکی از نشانه‌های بالا بودن سطح رفاه در یک کشور است. از سوی دیگر، در بیشتر این کشورها، درصد امید به زندگی افزایش یافته و این نشان می‌دهد که متوسط طول عمر افراد این جوامع بالاتر رفته است.

در عین حال، با وجود اقدامات تشویقی دولت‌ها برای ازدواج و بچه‌دار شدن در چندین دهۀ گذشته، میزان ازدواج نرخ نزولی داشته و خانواده‌ها تمایل زیادی به فرزندآوری بیش از یک یا دو بچه نشان نمی‌دهند.

 همین مساله موجب شده که جمعیت بیشتر این کشورها پائین باشد و جمعیت عمومی آنها، به سمت پیری برود. وقتی جمعیت یک کشور، پیر می‌شود، دو اتفاق مهم می‌افتد: نیاز به خدمات درمانی و مراقبت عمومی و تخصصی بالا می‌رود و دیگر اینکه کشور دچار کمبود نیروی انسانی، به‌ویژه در حوزۀ درمان و سلامت می‌شود.

پرستاران یکی از ارکان اصلی خدمات درمانی و مراقبتی در همه جای دنیا هستند. یک راهکار برای کشورهایی که در آن کمبود نیروی انسانی در این حوزه احساس می‌شود، جذب نیروی کارآمد و متخصص خارجی است. برای پرستارانی که تمایل دارند در کشورهای با سطح دانش و رفاه بالا زندگی کنند نیز، این موقعیت، یک موقعیت ایده‌آل خواهد بود.

معمولاً‌ هر کشور برای جذب پرستار، روش‌های مختلفی دارد که در اینجا به بررسی شیوه‌های مهاجرت پرستاران به کشور آلمان می‌پردازیم و گوشه چشمی هم به شیوه‌های مهاجرت پرستاران به کشورهای کانادا و استرالیا خواهیم داشت.

آنچه در این مقاله می خوانید :

مهاجرت به کشور آلمان

مهاجرت پرستاران به کشور آلمان

مهاجرت به کشور آلمان از طریق رشته پرستاری

رشتۀ پرستاری در کشور آلمان، یک رشتۀ دانشگاهی نیست و جزء رشته‌های فنی و حرفه‌ای به شمار می‌رود. مهاجرت پرستاران به کشور آلمان که کشوری با رشد اقتصادی بسیار بالا و جمعیت کم و نسبتاً پیر است، به دو شیوه شدنی است: گرفتن ویزای کار از طریق پیشنهاد کاری یا جاب آفر و گرفتن ویزای کار از طریق سیستم اوسبیلدونگ کشور آلمان.

 

1_ مهاجرت پرستاران از طریق جاب آفر

شرایط لازم برای جاب آفر

مؤسسات کاریابی هستند که فعالیت آنها پیدا کردن پرستاران باتجربه، دوره دیده و تحصیل کرده برای کارفرمایان حوزۀ درمان و مراقبت آلمان (مراکز خدمات مراقبتی دولتی و خصوصی، بیمارستان‌ها و کلینیک‌های دولتی و خصوصی) است. پرستار متقاضی مهاجرت، مدارک خود را به این مؤسسات ارائه داده و درصورت تائید شدن توسط یک کارفرمای آلمانی که نیازمند تخصص و تجربۀ او است، یک جاب آفر دریافت می‌کند.

در شیوۀ مهاجرت پرستاران از طریق جاب آفر، درصورتی که فرد متقاضی مدرک تحصیلی خود را از جایی غیر از کشورهای اتحادیۀ اروپا، آمریکا و کانادا دریافت کرده باشد، باید در دوره‌‌های معادل‌سازی که در آلمان برگزار می‌شوند (بسته به نمرات دوران تحصیل و سابقۀ کاری فرد متقاضی بین 100 تا 800 ساعت) شرکت کنند.

داشتن تمکن مالی، دانستن زبان آلمانی (مدرک B1 یا B2 زبان آلمانی که البته به نظر کارفرما بستگی دارد)، سن کمتر از 45 سال، عدم سوءپیشینه، سلامت جسمی و روانی، داشتن تعهد کاری و دعوت‌نامه کارفرما از جمله شرایط دیگر لازم جهت اقدام برای ویزای کاری با جاب آفر کشور آلمان هستند.

اگر سطح زبان پرستار در حد B2 نباشد، می‌تواند در کلاس‌های زبان آلمانی شرکت کند و مدرک B2 خود را بگیرد. پس از کسب مدرک زبان و طی دوره‌های معادل‌سازی، بسته به سابقه و مهارت کاری پرستار، یک دورۀ کارآموزیِ (سازگاری با شرایط کاری) شش ماهه تا یک ساله نیز باید طی شود (معمولاً برای آشنایی با محیط کار درمانی و مراقبتی در آلمان، فرد ابتدا به‌عنوان کمک پرستار و کارآموز وارد محیط کار می‌شود) و سپس فرد به‌عنوان پرستار شروع به کار خواهد کرد.

اگر پرستاری تمایل به کار در یک حوزۀ تخصصی پرستاری داشته باشد (مانند پرستاری در بخش‌های تخصصی مثل اتاق عمل، پرستاری کودک و پرستاری سالمندان)، باید دورۀ تخصصی مربوطه را طی کند.پرستاری که با جاب آفر وارد کشور آلمان می‌شود، می‌تواند از همان ابتدا خانوادۀ خود را به همراه ببرد و از خدمات رفاهی و درمانی کشور آلمان نیز بهره‌مند خواهد شد.

در ابتدای کار، یک ویزای کاری و اقامت چهار ساله به فرد اعطا خواهد شد و بعد از طی این چهار سال، می‌تواند برای اقامت دائم آلمان اقدام کند.در حال حاضر کشورهای دیگر اتحادیه اروپا نیز، با توجه به کمبود نیروی پرستار، از طریق گذاشتن دوره‌های معادل‌سازی و سازگاری با شرایط کار، اقدام به جذب پرستاران خارجی می‌کنند. از جملۀ این کشورها می‌توان به کشورهای سوئد، نروژ و دانمارک اشاره کرد.

 

2_ مهاجرت پرستاران از طریق سیستم اوسبیلدونگ

شرایط مهاجرت پرستاران از طریق سیستم اوسبیلدونگ

متقاضیان شغل پرستاری در کشور آلمان که کمتر از 24 سال سن دارند و آخرین مدرک تحصیلی آنها دیپلم است یا کسانی که سن آنها کمتر از چهل و پنج سال است و تجربه و مدرک دانشگاهی پرستاری دارند، می‌توانند از طریق گذراندن دوره‌های پرستاری اوسبیلدونگ وارد شغل پرستاری در کشور آلمان شوند. دوره‌های اوسبیلدونگ، در واقع دوره‌های آموزش فنی و حرفه‌ای هستند که در خود کشور آلمان برگزار می‌شوند. متقاضی برای شرکت در این دوره‌ها، باید حداقل مدرک زبان آلمانی سطح B2 را داشته باشد. دوره‌های اوسبیلدونگ پرستاری معمولاً سه سال طول می‌کشند و بعد از آن، فرد متقاضی می‌تواند با پیدا کردن شغل، اقامت موقت چهار ساله در آلمان را بگیرد و سپس برای اقامت دائم در کشور آلمان اقدام کند.

یک ویژگی گرفتن مدرک اوسبیلدونگ این است که در بسیاری از کشورهای اتحادیه اروپا، یک مدرک معتبر به شمار می‌رود و کسی که دوره‌های اوسبیلدونگ را گذرانده باشد امکان مشغول شدن به کار در کشورهای دیگر اتحادیه اروپا را هم دارد.

مهاجرت پرستاران سالمندان، کودکان و افراد معلول به آلمان

مهاجرت سالمندان، کودکان و افراد معلول به آلمان

کشور آلمان با توجه به سیاست‌های فرزندآوری که در پیش گرفته، اقدام به جذب نیروهای پرستار کودک نیز می‌کند. افراد متقاضی با مدرک پرستاری کودک، بعد از دریافت جاب آفر یا بعد از شرکت در دوره‌های تخصصی کودک‌یاری می‌توانند وارد بازار کار پرستاری کودک این کشور شوند.

در حال حاضر به دلیل پیر شدن جمعیت کشور آلمان، نیاز به پرستار سالمندان روز به روز بیشتر می‌شود. در نتیجه جذب نیروی پرستار سالمند خارجی نیز افزایش پیدا کرده است. این افراد نیز، بعد از طی دوره‌های تخصصی مراقبت از سالمند (معادل‌سازی یا اوسبیلدونگ) جذب بازار کار این کشور می‌شوند.

یکی دیگر از تخصص‌های پرستاری در آلمان، پرستاری از افراد دارای ناتوانی‌های جسمی، حرکتی و ذهنی است. ورود به بازار کار آلمان، بعد از طی دوره‌های تخصصی مربوطه و یا دوره‌های معادل‌سازی انجام می‌شود. در حوزۀ درمان، پرستارانی که دوره پرستاری عمومی را گذرانده‌اند، می‌توانند در دوره‌های تخصصی پرستاری موردنیاز کشور آلمان، مانند بیهوشی، مراقبت‌های بیمارستانی، مراقبت‌های خارج بیمارستانی، مراقبت روان‌پزشکی، مراقبت‌های بهداشتی خارج از بیمارستان و سوپروایزری شرکت کنند. طول مدت این دوره‌ها دو سال است و پرستاران می‌توانند همزمان با کار کردن در این دوره‌ها شرکت کنند.

مهاجرت به کشور کانادا و استرالیا

مهاجرت پرستاران به کشور کانادا و استرالیا

مهاجرتچ به کشور کانادا و استرالیا از طریق رشته پرستاری

کانادا

مدرک تحصیلی و سابقۀ کاری پرستارانی که قصد مهاجرت به کانادا دارند، توسط NNAS کشور کانادا بررسی می‌شود و در صورت تائید، پرستار مجوز کار پرستاری در کشور کانادا را به‌دست می‌آورد.

تسلط بالا به زبان انگلیسی یا فرانسه، یکی از شرایط اصلی ورود به بازار کار پرستاری در کشور کانادا است. داشتن تمکن مالی نیز یکی دیگر از شروط مهم به‌شمار می‌رود. جذب پرستار خارجی در کشور کانادا در سطح استانی (ایالتی) است؛ یعنی هر استان به‌طور جداگانه و مستقل اقدام به این کار می‌کند. شرایط و ضوابط کار پرستاری در هر استان کانادا متفاوت است و استان‌ها با توجه به نیاز خود به نیروی متخصص پرستار اقدام به جذب پرستاران می‌کنند.

یکی دیگر از روش‌های مهاجرت پرستاران به کشور کانادا، مهاجرت تحصیلی است. پرستاران می‌توانند برای ادامه تحصیل، گرفتن فوق‌لیسانس مجدد و شرکت در دوره‌های تخصصی چند ماه تا چند ساله تخصصی، به کشور کانادا مهاجرت کنند. در حین این دوره‌ها، پرستاران اجازۀ کار پاره وقت دارند و بعد از پایان دوره، در صورت یافتن کار (جاب آفر) می‌توانند برای اخذ ویزای کار پرستاری کانادا اقدام کنند.

 

استرالیا

کشور استرالیا، یکی از کشورهایی است که با برگزاری آزمون‌های اعتبار‌سنجی اقدام به پذیرش نیروهای پرستار خارجی متخصص و کارآمد می‌کند. برای شرکت در این آزمون، داشتن مدرک آیلتس حداقل 7 ضروری است. این آزمون‌، یکی از آزمون‌های سخت در کشور استرالیا به شمار می‌رود و برای همین متقاضیان می‌توانند با دریافت ویزای موقت، به‌مدت حداکثر 18 ماه در دوره‌های آموزشی قبل از آزمون شرکت کنند. پس از قبولی در آزمون، فرد متقاضی می‌تواند جهت دریافت ویزاهای سابکلاس 189 و 190 (نیروی کار ماهر)، اقدام به مهاجرت کاری کند.

کسانی که از طریق جاب آفر تمایل به مهاجرت دارند، باید قبل از هر چیز مدرک و سوابق خود را معادل‌سازی کنند. در صورت تائید، این افراد وارد بازار کار می‌شوند و در صورت عدم تائید می‌توانند با شرکت در دوره‌های موردنیاز، تخصص لازم جهت انجام کار پرستاری در کشور استرالیا را کسب کنند.

مهاجرت پرستاران به سوئد

مهاجرت به سوئد

در لیست برترین کشورهای جهان برای مهاجرت پرستاران، می‌توان به کشور سوئد نیز اشاره کرد. این کشور هم اکنون به‌عنوان یکی از پیشرفته‌ترین کشورهای اروپایی به‌ حساب می‌آید که می‌تواند مقصد مهاجرتی مناسبی برای پرستاران باشد. آن دسته از افرادی که می‌خواهند چنین مهاجرتی را تجربه کنند، باید در ابتدا مدارک خودشان را معادل‌سازی کنند تا بتوانند ویزای سوئد را دریافت نمایند. از جمله شرایط اصلی معادل‌سازی مدارک در کشور سوئد، می‌توان به داشتن 3 سال سابقه کار در رشته مرتبط اشاره کرد.

بعد از آن مدارک باید به اداره مربوطه ارسال شده و مورد تایید این اداره واقع شود. بعد از انجام چنین مراحلی به فرد متقاضی اجازه داده می‌شود تا برای شرکت در دوره‌های معادل‌سازی وارد کشور سوئد شود.

 اولین شرط مهم برای ورود به این کشور و شرکت در دوره‌های معادل‌سازی، آشنایی با زبان سوئدی است. بعد از این متقاضیان مهاجرت پرستاران به سوئد باید سوابق تحصیلی و مدارک کاری خودشان را ترجمه کنند. سپس این مدارک ترجمه شده را به دولت سوئد ارائه نمایند تا مورد بررسی قرار بگیرد.

این مدارک ارسال شده توسط اداره پزشکی کشور سوئد مورد بررسی قرار خواهد گرفت و روند آن می‌تواند بین 3 تا 4 ماه طول بکشد. پس از دریافت تاییدیه مدارک، برای فرد متقاضی مجوزی صادر می‌شود تا فرد متقاضی برای دریافت ویزای کاری سوئد اقدام کند. در مرحله بعدی باید مدرک تاییدیه نظام‌پزشکی به همراه سایر مدارک درخواستی را به سفارت سوئد ارسال کرده تا مورد بررسی قرار بگیرند. در صورتی ‌که در مدارک فرد متقاضی مشکلی وجود نداشته باشد، برای وی یک ویزای یک ‌ساله کاری صادر می‌گردد.

از مهم‌ترین شرایط مهاجرت پرستاران به کشور سوئد می‌توان به داشتن تسلط بر زبان سوئدی اشاره کرد. این مورد یکی از مهم‌ترین موارد بوده و اداره مهاجرت سوئد بر رعایت کردن آن، نظارت سنگینی دارد. در صورتی ‌که متقاضی دارای مدرک زبان سوئدی نباشد، می‌تواند در بازه یک‌ساله‌ای که در این کشور مستقر شده است، اقدام به یادگیری زبان سوئدی نماید. حداقل سطح مدرک سوئدی برای دریافت ویزای کشور سوئد، سطح C1 است.

متقاضی باید به مدت 540 ساعت در کلاس‌های آموزش زبان سوئدی شرکت کرده و در کنار کلاس‌های خود، به مطالعه خارج از برنامه نیز دست بزند. هزینه آموزش این کلاس‌ها نیز بسته به شهر و کالجی که برای آموزش در نظر گرفته‌اید می‌تواند متفاوت باشد. اما این رقم برای متقاضیان مهاجرت پرستاران به کشور سوئد می‌تواند به ‌صورت حدودی بین 7 تا 8 هزار یورو باشد.

میزان درآمد پرستاران

میزان درآمد پرستاران

یکی از مهم‌ترین دلایلی که منجر به مهاجرت پرستاران می‌شود، امکان کسب درآمد و حقوق بیشتر در سایر کشورها است. با اینکه حقوق و درآمد پرستاران در اکثر کشورهای جهان جزو حقوق و درآمدهای بالا به ‌حساب می‌آید، اما باید بدانید که میزان دقیق این حقوق‌ها به فاکتورهای بسیار زیادی بستگی دارد. یکی از مهم‌ترین این فاکتورها، میزان تجربه و سابقه کاری پرستار است. بدین معنی که هرچه میزان سابقه کاری شما بیشتر باشد علاوه بر اینکه شانس دریافت موقعیت شغلی بیشتر می‌شود، میزان حقوق شما نیز افزایش پیدا می‌کند.

در کنار سابقه کاری، میزان تحصیلات پرستاران نیز می‌تواند بر روی درآمد آن‌ها تاثیرگذار باشد. کاملا طبیعی است که هرچه سطح تحصیلات شما بیشتر باشد، میزان درآمد شما نیز افزایش پیدا خواهد کرد. همچنین باید بدانید که هر ساله بر میزان حقوق پرستاران افزوده می‌شود. به همین دلایل نمی‌توان به ‌صورت دقیق میزان حقوق پرستاران در کشورهای مختلف را با یکدیگر مقایسه کرد. اما اگر بخواهیم به ‌صورت میانگین اشاره کنیم باید بگوییم که حقوق پرستاران در کشورهای مختلف به شرح زیر است:

_ میزان درآمد پرستاران در آلمان: 1000 تا 12000 یورو در ماه

_ میزان درآمد پرستاران در استرالیا: 5000 تا 6000 یورو در ماه

_ میزان درآمد پرستاران در کانادا:  4000 تا 5000 یورو در ماه

_ میزان درآمد پرستاران در سوئد: 2000 تا 3000 یورو در ماه

_ میزان درآمد پرستاران در اتریش: 3000 تا 4000 یورو در ماه

_ میزان درآمد پرستاران در ترکیه: 600 تا 700 یورو در ماه

نتیجه گیری

شغل پرستاری یک شغل ضروری و مهم است و تقریباً تمام کشورهای جهان با کمبود نیروی پرستار روبه‌رو هستند. بسیاری از این کشورها، مخصوصاً کشورهای پیشرفته که به دنبال بالا بردن سطح خدمات درمانی و مراقبت پزشکی خود هستند، برای جبران کمبود نیروی پرستار بومی، به جذب نیروهای پرستار متخصصی خارجی روی می‌آورند.

پرستاران زیادی هم هستند که برای کسب تجربه و دانش پرستاری بیشتر و همچنین زندگی در کشوری با سطح رفاه عمومی بالاتر، به دنبال مهاجرت به کشورهای پیشرفته‌تر هستند. مهاجرت پرستاران برای کار و تحصیل در کشورهای مختلف، شیوه‌های گوناگونی دارد.

کشورهای اتحادیۀ اروپا به ویژه آلمان و کشورهای دیگری مانند آمریکا، استرالیا و کانادا، از جمله مقاصد مهاجرتی پرطرفدار در میان پرستاران ایرانی هستند. به همین دلیل، در این مقاله به‌طور جامع به مسالۀ مهاجرت پرستاران به کشور آلمان و به اختصار به بیان شیوه‌های مهاجرت پرستاران به کشورهای استرالیا و کانادا پرداختیم.

نکتۀ مهم در زمینه مهاجرت پرستاران این است که اگر شخص متقاضی مهاجرت مدرک دانشگاهی یا فنی و حرفه‌ای پرستاری (عمومی و تخصصی) خود را از یکی از کشورهای اتحادیه اروپا، آمریکا و یا کانادا بگیرد، می‌تواند در بیشتر کشورهای دنیا، بدون نیاز به گذراندن دوره‌های معادل‌سازی، وارد بازار کار شود.

درخواست ارزیابی

برای کسب اطلاعات بیشتر درباره این دوره درخواست ارزیابی خود را ارسال کنید و یا با ما در تماس باشید.

ارتباط با ما

اگر درباره ی این مقاله سوالی داشتید که به پاسخش نرسیدید، متخصصان ما آماده پاسخگویی به شما هستند.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

انواع ویزا

رایگان مشاوره بگیر!

اگر میخوای با کمترین هزینه در سریع ترین زمان ممکن با هر شرایطی مهاجرت کنی فرم زیر را پرکن