مهاجرت استارتاپی به کانادا موضوعی است که در این مقاله به صورت کامل بررسی خواهیم کرد . کشور کانادا در سالهای اخیر اقدام به راهاندازی یک روش مهاجرتی نوین با رویکرد سرمایهگذاری بر ایدههای کوچک و بزرگ از سراسر جهان کرده است. در واقع کانادا با ارائه یک نوع ویزای اقامتی تحت عنوان ویزای استارتآپی، شرایط را برای مردم دنیا فراهم کرده است تا بتوانند به ایدههای خود جامه عمل بپوشانند. اخذ این ویزا نیازمند داشتن یک ایده خوب و نو جهت ایجاد یک کسبوکار و همچنین قانع کردن دولت کانادا از تاثیر مفید آن بر اقتصاد این کشور است. ما در این نوشتار از جنبههای مختلف به مهاجرت استارتاپی به کانادا خواهیم پرداخت.
آشنایی با استارتاپ
لازم است در ابتدا با مفهوم استارتآپ به صورت خلاصه آشنا شوید. سپس با داشتن شناخت اولیه، به شرح مفصل مهاجرت استارتاپی به کانادا خواهیم پرداخت.
استارتآپ در فارسی به معنای شرکت نوپا است. در تعریف کلمه استارتآپ، تاکید و الزامی در رابطه با حوزه کار این شرکتهای نوپا وجود ندارد. استارتآپها میتوانند در انواع زمینههایی همچون صنعت، هنر، فنآوری و… تشکیل شوند. البته به علت تعدد شرکتهای نوپا در زمینههای فناوری، گاهی تصور میگردد کلمه استارتآپ صرفا به شرکتهایی در این حوزه نسبت داده میشود که در حقیقت، این گونه نیست. البته در این زمینه که آیا میتوان هر فعالیت نوپایی را استارتاپ در نظر گرفت یا خیر، اختلافنظرهایی وجود دارد. بیشتر منابع راهنمای کارآفرینی، حتی منابع جدیدتر با رویکرد مدرن، گستره معنایی استارتآپ را شامل هر نوع کسبوکار نوپایی میدانند که هنوز در مرحله آزمون و خطا باشد.
هدف ویزای مهاجرت استارتاپی کانادا
کانادا به عنوان کشوری پیشرفته و پویا در هر زمینه از جمله کسب و کارهای نوپا، به دنبال جذب کارآفرینانی است که پتانسیل راهاندازی شرکتهای نوآور را داشته باشند. ویزای استارتاپ کانادا با هدف رقابتی کردن کسب و کارها، تنظیم بازار و جذب ایدههای نوین، نگاه عمیق و هوشمندانهای به آینده و کسب قدرت در جهان دارد.
خلاقانه بودن یک ایده نمیتواند دلیل کافی برای ایجاد یک استارتاپ ایدهآل باشد. بنابراین باید توجه داشت یک ایده باید بتواند در مدت کوتاهی رشد کند و پیشرفت آن به گونهای باشد که دولت کانادا آن ایده را به عنوان ایدهای که ارزش سرمایه گذاری دارد، تشخیص دهد. بدین ترتیب متقاضی خواهد توانست این ویزا را اخذ کند.
شرایط مورد نیاز برای مهاجرت استارتاپی کانادا
برای آنکه شخصی بتواند مشمول دریافت ویزای استارتاپی کانادا شود، باید شرایطی را دارا باشد که در ادامه به آنها پرداخته میشود.
مدرک معتبر زبان خارجی
جهت اخذ ویزا برای مهاجرت استارتاپی کانادا باید بتوان مدرک معتبر تسلط بر زبان انگلیسی یا زبان فرانسوی را اخذ کرد. برای زبان انگلیسی مدرک آیلتس با نمره بالای پنج و برای مدرک زبان فرانسوی نیز آزمون TEF با نمره بالای پنج لازم میباشد. شایان ذکر است میزان اهمیت چهار مهارت اصلی زبان خارجی متفاوت میباشد. به عنوان مثال، مهمترین مهارتها شامل توانایی صحبت کردن و نوشتن میباشد و کم اهمیتترین مهارت، خواندن متن است. لذا قبل از شرکت در هر آزمون باید در رابطه با حداقل نمره قابل قبول برای هر مهارت، اطلاعات لازم و کافی کسب شود.
نامه حمایتی
به منظور مهاجرت استارتاپی به کانادا تامین حداقل میزان سرمایهگذاری لازم برای استارتآپ بر عهده گروههای زیر مجموعه سازمان مربوطه است. در برخی از این شرکتها نیازی به تامین هزینه اولیه نیست و در سایر موارد، مبالغ تامین هزینه اولیه با یکدیگر متفاوت هستند. پس از توافق با یک سازمان حامی، نامه حمایتی از سازمان مربوطه صادر خواهد شد.
تحصیلات دانشگاهی
برای مهاجرت استارتاپی کانادا لازم است فرد حداقل یکسال تحصیلات دانشگاهی داشته باشد.
عدم داشتن سوءپیشینه
عدم داشتن هر گونه سوء پیشینه و حتی موارد و مشکلات پزشکی که اجازه ورود به کشور کانادا را از فرد سلب میکنند، ضروری است.
توان مالی
به مدت شش ماه ابتدایی ورود به کانادا و شروع کار تا راهاندازی کامل استارتاپ و کسب درآمد، لازم است فرد بتواند هزینههای مالی خود را تامین کند.
مقاله پیشنهادی ——-> مهاجرت استارتاپی
مراحل مهاجرت استارتاپی کانادا
طبق مراحلی که در ادامه آورده شدهاند، میتوان ویزای استارتاپی کانادا را اخذ نمود.
داشتن برنامه کاری و ایده خلاقانه و ارزشمند
مرحله اول، آماده کردن یک ایده ناب و نو بر پایه تکنولوژیهای مدرن میباشد که در سطح جهانی ارزشمند و قابل قبول باشد. سپس بر اساس حوزهای که قرار است در آن استارتاپ تشکیل شود، باید سازمانهای حمایتی لیست و بررسی شوند.
توافق با شرکت حمایتی و اخذ نامه حمایتی
اولین قدم در مهاجرت استارتاپی کشور کانادا، اقدام برای دریافت نامه حمایتی از سرمایهگذاران مورد تایید است. در این نامه یکی از سازمانهای مورد تائید کانادا حمایت خود را از فرد متقاضی و ایدههای وی بیان میکند. نامه حمایتی مستقیما برای شخص متقاضی با عنوان مجری طرح ارسال خواهد شد. همچنین همزمان نامهای از سوی سازمان حمایتکننده برای اداره مهاجرت کانادا صادر میشود تا به درخواست وی برا اخذ اقامت رسیدگی شود.
درخواست ویزا کاری برای اداره مهاجرت کانادا
بعد از دریافت نامه حمایتی باید مدارک لازم جهت درخواست ویزای اقامت و ویزای کار کانادا، به اداره مهاجرت کانادا ارسال شوند. معمولا بین سه تا شش ماه زمان میبرد تا پاسخ درخواست ویزای کار، به دست فرد متقاضی برسد. در این میان، در صورتی که سازمان مهاجرت کانادا تصمیم به بررسی پروژه شخص متقاضی داشته باشد، باید این بررسی از طرف سازمانها و ادارات دیگری صورت گیرد. در مرحله پیش بررسی، این ادارات تمامی اطلاعات جمعآوری شده خود را از سازمان حامی و منابع دیگر دریافت و به اداره مهاجرت ارجاع میدهند. نهایتا پس از تایید نهایی، اقامت دائم برای فرد لحاظ میشود.
هزینههای مهاجرت استارتاپی کانادا
برای مهاجرت به کانادا از طریق استارتاپ، متقاضی باید توانایی مالی کافی برای پوشش هزینههای خود و خانوادهاش در یک سال نخست ورود به کانادا داشته باشد. لازم به ذکر است این هزینه ارتباطی با میزان هزینه موردنیاز برای سرمایهگذاری در کشور کانادا ندارد.
معمولا شخص متقاضی باید بتواند نصف هزینه زندگی در کشور کانادا را در نیم سال اول ورود بپردازد. جدول حدود این هزینه هر ساله توسط اداره مهاجرت کانادا اعلام میشود. در ادامه به اختصار به حدود مبلغ موردنیاز اشاره شده است. این مبالغ مربوط به سال 2022 میلادی میباشند و به دلار کشور کانادا محاسبه شدهاند.
- افراد مجرد: حدودا 13 هزار دلار
- متقاضیان متاهلی که فرزند نداشته باشند: حدودا 17 هزار دلار
- افراد متاهل با حداکثر یک فرزند: حدودا 20 هزار دلار
- متقاضیان متاهل با حداکثر دو فرزند: حدودا 25 هزار دلار
هزینههای رسیدگی به پرونده در اداره مهاجرت کانادا
مبالغ مورد نیاز برای درخواست ویزای کار در مهاجرت استارتاپی کانادا به ازای هر متقاضی، به شرح زیر هستند:
- مجوز کار: 255 دلار
- مجوز کار برای همسر: 255 دلار
- ویزای فرزندان: 100 دلار
- اخذ اقامت دائم:140 /2 دلار
- اقامت دائم همسر:350 /1 دلار
- هزینه اقامت برای هر فرزند:230 دلار
مجوز کار ویزا استارت آپ کانادا چیست؟
مجوز کار ویزای استارت آپ کانادا این امکان را به فرد متقاضی میدهد که بتواند به عنوان یک کارآفرین مشغول به کار شود و حیطه شغلی خود را توسعه دهد. شایان ذکر است این مجوز برای یک سال دارای اعتبار خواهد بود و به فرد امکان کار کردن در کانادا را خواهد داد.
اخذ ویزای همراه برای خانواده در مهاجرت استارتاپی کانادا
در مهاجرت استارتاپی کشور کانادا فرد متقاضی میتواند همسر و فرزندان خود را تحت شرایطی خاص با خود به کانادا ببرد. البته در نظر داشته باشید همه اعضای خانواده متقاضی امکان درخواست ویزای همراه را ندارند. این قانون شامل همسر و همچنین فرزندانی میشود که زیر ۲۲ سال سن داشته باشند.
استارتاپ پس از مهاجرت
ممکن است یک استارتاپ موفق یا ناموفق باشد. اما در نظر داشته باشید که نکته بسیار مهم پیش از درخواست اقامت برای مهاجرت استارتاپی کانادا این است که متقاضی قصد راهاندازی یک ایده را داشته باشد و پس از اخذ ویزای کار نیز استارتاپ راهاندازی شود. مادامی که شخصی با ویزای کار در کشور کانادا باشد، روند پیشرفت استارتاپ توسط اداره مهاجرت مورد بررسی قرار میگیرد. در صورتی که نتیجهگیری اداره مهاجرت این باشد که استارتاپ فقط جهت اخذ اقامت دائم راهاندازی شده است، اقامت کنسل میشود.
شانس اخذ اقامت
ظرفیت ویزا برای مهاجرت استارتاپی کانادا بسیار محدود میباشد. این ظرفیت طبق قانون مصوب در سال 2012 حداکثر 2800 پرونده بوده است. در سال 2020 ظرفیت برنامه استارتاپ 2000 متقاضی بود. در سال 2021 این ظرفیت به 1000 پرونده کاهش پیدا کرده است.
مقاله پیشنهادی ——-> ویزای کانادا
نتیجه گیری
اگر به دنبال راهاندازی یک کسبوکار در خارج از ایران هستید، ایدهای نو و همچنین سرمایهای کافی دارید، کانادا یکی از بهترین گزینهها برای شما است. مهاجرت استارتاپی به کانادا مراحلی پر فراز و نشیب پیش روی شما خواهد گذاشت، اما میتواند آیندهای درخشان و امیدوارکننده با خود در پی داشته باشد. مجموعه مهاجرت با ما با ارائه مشاوره در زمینه مهاجرت استارتاپی به کشور کانادا آماده خدمت رسانی به شما میباشد. این موسسه دارای سابقهای درخشان در زمینه انواع شیوههای مهاجرتی به کانادا و همچنین کشورهای دیگر است.
سوالات متداول
بله. مدارک مورد تایید شامل آیلتس بالای 5 برای زبان انگلیسی و آزمونTEF بالای 5 در زبان فرانسوی میباشند.
خیر. حداقل برای نیم سال ابتدایی اقامت در کانادا، شخص متقاضی باید توانایی مالی پرداخت هزینههای زندگی را دارا باشد.
بله. فقط بستگان درجه یک ( فرزندان فقط تا سن 22 سال) میتوانند اقامت همراه دریافت نمایند.
درخواست ارزیابی
برای کسب اطلاعات بیشتر درباره این دوره درخواست ارزیابی خود را ارسال کنید و یا با ما در تماس باشید.
ارتباط با ما
اگر درباره ی این مقاله سوالی داشتید که به پاسخش نرسیدید، متخصصان ما آماده پاسخگویی به شما هستند.