اخذ ویزای تحصیلی آمریکا در سال های اخیر یکی از پرمتقاضی ترین انواع اقدام برای مهاجرت موقت در این کشور بوده است. آمریکا دارای برترین کالج ها و مراکز علمی پژوهشی دنیا است. این کشور با جذب نخبگان و افراد مستعد در سراسر جهان به رتبه ۱ علمی در جهان دست پیدا کرده است.
در راستای ادامه این روند و استعدادیابی بهتر، دولت آمریکا سال ها است که شرایطی را برای ورود دانشجویان خارجی در دوره های تحصیلات تکمیلی به این کشور فراهم کرده است. برای این منظور قوانین و ضوابطی نه چندان سخت برای دریافت ویزای تحصیلی آمریکا تعریف و تدوین شده است.
در این مقاله می خواهیم مهم ترین نکات را در خصوص اخذ انواع ویزای تحصیلی آمریکا برای شما بیان کنیم. با ما تا انتهای مقاله همراه باشید.
اخذ ویزای تحصیلی آمریکا
ایالات متحده آمریکا با دارا بودن معمولا بیش از ۶ واحد از برترین واحدهای دانشگاهی جهان، بدون شک و با اختلاف برترین کشور در این زمینه است. همین باعث می شود تا با توجه به شرایط اجتماعی و همچنین اقتصادی آمریکا، افراد بسیار زیادی از سراسر جهان قصد ادامه تحصیل در دانشگاه های معتبر این کشور را داشته باشند. در این مطلب می خواهیم به اخذ انواع ویزای تحصیلی آمریکا از جمله ویزای F1 که به شما اجازه ادامه تحصیل در آمریکا و دوره های تحصیلات عالی در این کشور را می دهد بپردازیم.
مقاله پیشنهادی ——-> مهاجرت تحصیلی به آمریکا
انواع ویزای دانشجویی در آمریکا
در این کشور سه نوع ویزای تحصیلی وجود دارد:
۱. ویزای دانشجویی F1
این ویزا برای کسانی طراحی و تعریف می شود که نیاز به بیش از ۱۸ ساعت مطالعه در هفته دارند. این نوع برای تمامی دانشجویان فارغ التحصیل در مقطع لیسانس و همچنین تمامی فارغ التحصیلان رشته های MBA و MS است. همسر یا فرزند دارنده ویزای F-1 می توانند با ویزای F-2 دارنده ویزای تحصیلی را مشایعت کنند. این نوع ویزا رایجترین ویزای تحصیلی کشور آمریکا محسوب میشود. بیش از هفتاد درصد متقاضیان مهاجرت تحصیلی این ویزا را اخذ میکنند.
2. J1 ویزای تبادل علمی
ویزای J-1 برای دانش آموزان، دانشجویان و بازدیدکنندگان از مراکز تحقیقی و پژوهشی است. به عنوان مثال، محققان فولبرایت و بسیاری از دانشجویان در دوره های تحصیلی کوتاه مدت در خارج از دانشگاه های هند با ویزای J-1 به ایالات متحده سفر می کنند. این نوع ویزا معمولا برای افرادی که حرفه ای هستند مطلوب است. این افراد معمولا برای تبادل اطلاعات پژوهشی و تحقیقاتی به آمریکا می آیند و به همین دلیل نام ویزای تبادل علمی برای این نوع استفاده شده است. همسر یا فرزند دارنده این نوع ویزا، با ویزای J-2 شخص را در سفر مشایعت خواهند کرد.
3. M-1 ویزای دانشجویی غیر آکادمیک
این نوع ویزای تحصیلی آمریکا برای دانشجویان فنی و حرفه ای است. روند اخذ آن بسیار مشابه با ویزای F1 است اما در زمان با آن تفاوت دارد. دانشجویان دارنده ویزای M-1 نمی توانند بیش از زمان تعیین شده در ویزا بمانند و ویزای آن ها نشان دار است.
مقاله پیشنهادی ——-> مهاجرت به آمریکا
شرایط کار با ویزای دانشجویی در آمریکا
به طور کلی، در طول سال اول تحصیل، دانشجویان خارجی نمی توانند در خارج از دانشگاه کار کنند. همچنین آن ها نمی توانند بیش از ۲۰ ساعت در هفته کار کنند. در طول تعطیلات، شرایط کمی بهتر است و دانشجویان می توانند تا ۴۰ ساعت در هفته کار کنند. البته بک استثنا وجود دارد و آن هم این است که دانشجو می تواند برای یک شرکت تجاری که به دانشگاه خدمات ارائه می دهد کار کند. مانند کار در کتاب فروشی یا کافه تریا ارائه شده توسط شرکت مذکور برای دانشگاه.
مقاله پیشنهادی ——-> ویزای آمریکا
هزینه ویزای تحصیلی آمریکا
شما برای درخواست ویزای دانشجویی از آمریکا باید هزینه هایی را بپردازید. برای مثال برای ویزای F1 که بهترین نوع ویزای تحصیلی آمریکا نیز هست، شما باید دو نوع هزینه مختلف پرداخت کنید.
- هزینه SEVIS که در حال حاضر 350 دلار آمریکا است. این هزینه اصلا ثابت نیست و ممکن است اضافه و یا حتی کم شود. این مورد به زمان درخواست شما بستگی دارد.
- هزینه فرآیند بررسی این نوع ویزا یا همان MRV Fee که در حال حاضر 245 دلار است. شما همچنین باید بدانید که این رقم با نرخ تبادل INR 70 در نظر گرفته می شود.
توضیحاتی از انواع ویزای تحصیلی، هزینه ها و شرایط هر نوع از ویزا به شما داده شد. شما باید به طور کلی در نظر داشته باشید که هر نوع ویزای تحصیلی آمریکا پروتکل خاص خود را دارد و شما باید برای اخذ هرکدام، شرایط و موارد مربوط به همان را داشته باشید.
مقاله پیشنهادی ——-> بورسیه تحصیلی آمریکا
چگونگی تبدیل ویزای تحصیلی به ویزای کار پس از فارغالتحصیلی از دانشگاههای کشور آمریکا
اکثر متقاضیان اخذ ویزای تحصیلی آمریکا، خواهان سکونت در این کشور پس از فارغالتحصیلی هستند. در صورت تمایل به سکونت در کشور آمریکا، باید پس از فارغالتحصیلی ویزای دانشجویی خود را به ویزای کاری تبدیل کنید. طبق قوانین مهاجرتی کشور آمریکا تمامی دارندگان ویزای تحصیلی میتوانند تا دوازده ماه پس از فارغالتحصیلی در این کشور بمانند.
درصورتیکه رشته تحصیلی افراد در زمینه علوم، مهندسی یا ریاضیات باشد، مهلت ماندن در آمریکا پس از فارغالتحصیلی دوبرابر خواهد شد. در واقع فارغالتحصیلان از رشتههای مرتبط با موضوعات ذکر شده تا دو سال پس از اتمام تحصیل، اجازه سکونت در آمریکا را دارند. چنانچه این افراد طی این مدت یک اسپانسر آمریکایی بیابند، برایشان ویزای کار آمریکا صادر خواهد شد. بهطورکلی یافتن اسپانسر و فرصت شغلی باتوجهبه بازار کار گسترده آمریکا دشوار نیست.
پس از یافتن فرصت شغلی، اسپانسر متقاضیان، باید نامهای به اداره مهاجرت کشور آمریکا بنویسد. ارسال این نامه به اداره مهاجرت پیش از اقدام برای تبدیل ویزای تحصیلی آمریکا به ویزای کاری، الزامی بهحساب میآید. در نظر داشته باشید، فرصت شغلی یافتهشده باید با رشته تحصیلی متقاضیان مرتبط باشد. در صورت عدم وجود ارتباط، ویزای کاری برای متقاضیان صادر نخواهد شد.
بررسی میزان شهریه دانشگاههای کشور آمریکا و سایر هزینه ها جهت دریافت نامه پذیرش
هزینه لازم برای تحصیل در کشور آمریکا، به دانشگاه موردنظر متقاضیان بستگی دارد. بهطورکلی دانشگاههای با اعتبار بالاتر، شهریه بیشتری از دانشجویان دریافت میکنند. داشتن بورسیه میتواند به طور قابلتوجهی میزان شهریه دانشگاهها را کاهش دهد. بهطورکلی شهریه دانشگاههای آمریکا در هر سال بین ده تا سی و پنج هزار دلار است. متقاضیان اخذ ویزای تحصیلی آمریکا باید توانایی پرداخت این هزینهها را داشته باشند.
تمامی دانشجویان خارجی پیش از ورود به آمریکا باید مدارک تحصیلی دورههای قبلی خود را به زبان انگلیسی ترجمه کنند. هزینه موردنیاز برای ترجمه مدارک مربوط به مقاطع قبلی، بین پنجاه تا صد دلار است. اداره مهاجرت پیش از صدور ویزای تحصیلی برای متقاضیان، این مدارک را به طور دقیق مورد بررسی قرار میدهد.
دریافت گرین کارت آمریکا پس از مهاجرت به این کشور از طریق اخذ ویزای تحصیلی
دارندگان ویزای تحصیلی در اکثر مواقع نمیتوانند بهصورت مستقیم برای اخذ گرین کارت آمریکا اقدام کنند. درصورتیکه دارندگان ویزای تحصیلی خواهان اخذ کارت اقامت دائم باشند، باید پس فارغالتحصیلی ویزای تحصیلی خود را به ویزای کاری تبدیل کنند. پس از تبدیل ویزای تحصیلی آمریکا به ویزای کاری، برای دریافت گرین کارت باید حداقل سی و شش ماه در کشور آمریکا فعالیت کرد.
متقاضیان اخذ گرین کارت باید تمامی مدارک مربوط به مهاجرت خود را به دفاتر دولت فدرال تحویل دهند. همچنین تکمیل فرم درخواست گرین کارت الزامی بهحساب میآید. دارندگان گرین کارت در صورت تمایل میتوانند برای همسر و فرزندان خود نیز درخواست اخذ گرین کارت را ثبت کنند. برای دریافت گرین کارت باید ۲۲۰ دلار به دفاتر دولت فدرال پرداخت شود.
سوابق کیفری تمامی متقاضیان اخذ گرین کارت مورد بررسی قرار میگیرد. در صورت ارتکاب جرم، درخواست متقاضیان برای دریافت گرین کارت رد خواهد شد. برای دارندگان ویزای تحصیلی آمریکا گام ابتدایی جهت دریافت تابعیت و پاسپورت، اخذ گرین کارت است. افراد دو سال پس از دریافت گرین کارت میتوانند برای گرفتن حق شهروندی آمریکا درخواست ثبت کنند.
مقاله پیشنهادی ——-> گرین کارت آمریکا
نتیجه گیری
چنانچه خواهان مهاجرت تحصیلی به آمریکا هستید، میتوانید با مهاجرت با ما تماس بگیرید. این مؤسسه با برترین وکلا همکاری میکند. متخصصان حقوقی مؤسسه مهاجرت با ما تجربه بالایی در زمینه اخذ ویزای کاری، سرمایهگذاری یا اقامت دارند.
در صورت تمایل به تحصیل در آمریکا، در ابتدا باید ویزای دانشجویی این کشور را اخذ کنید. ویزا F1 متداول¬ترین نوع ویزای تحصیلی است. دارندگان ویزای تحصیلی آمریکا بین یک تا دو سال پس از فارغالتحصیلی برای تبدیل ویزای تحصیلی به ویزای کاری فرصت دارند. در صورت یافتن اسپانسر طی این مدت، ویزای تحصیلی افراد به ویزای کاری تبدیل خواهد شد. چنانچه خواهان اخذ گرین کارت باشید، باید در ابتدا ویزای تحصیلیتان را به ویزای کاری تبدیل کنید.
سوالات متداول
- هزینه SEVIS که در حال حاضر 350 دلار آمریکا است. این هزینه اصلا ثابت نیست و ممکن است اضافه و یا حتی کم شود. این مورد به زمان درخواست شما بستگی دارد.
- هزینه فرآیند بررسی این نوع ویزا یا همان MRV Fee که در حال حاضر 245 دلار است. شما همچنین باید بدانید که این رقم با نرخ تبادل INR 70 در نظر گرفته می شود.
۱. ویزای دانشجویی F1
2. J1 ویزای تبادل علمی
3. M-1 ویزای دانشجویی غیر آکادمیک
در طول سال اول تحصیل، دانشجویان خارجی نمی توانند در خارج از دانشگاه کار کنند. همچنین آن ها نمی توانند بیش از ۲۰ ساعت در هفته کار کنند. در طول تعطیلات، شرایط کمی بهتر است و دانشجویان می توانند تا ۴۰ ساعت در هفته کار کنند.
درخواست ارزیابی
برای کسب اطلاعات بیشتر درباره این دوره درخواست ارزیابی خود را ارسال کنید و یا با ما در تماس باشید.
ارتباط با ما
اگر درباره ی این مقاله سوالی داشتید که به پاسخش نرسیدید، متخصصان ما آماده پاسخگویی به شما هستند.