ویزای تحصیلی موضوعی است که در این مقاله به آن پرداخته ایم، تا انتهای مقاله همراه ما باشید.افراد زیادی برای ساختن آرزوهای خود تمایل دارند جهت تحصیل به کشورهایی که ازنظر علمی ممتاز هستند، مهاجرت کنند. ممکن است تحصیل در چنین کشورهایی دروازه سعادت آنها شود. چنین افرادی قبل از مهاجرت لازم است اطلاعات کامل در مورد کشور مدنظر و شرایط مهاجرت به آن را بهصورت دقیق مورد بررسی
قرار دهند. اخذ ویزا یکی از مراحل مهمی است که جهت ادامه تحصیل در کشورهای خارجی، لازم است طی شود. این مقاله با هدف توضیح ویزای تحصیلی و موارد مربوط به آن تهیهشده است که در ادامه بهصورت مفصل توضیح داده خواهند شد.
کشورهای مختلف قوانین و هزینههای متفاوتی جهت ارائه این ویزا مشخص کردهاند که همگی این قوانین و هزینهها با مراجعه به سفارتخانه کشور مقصد معلوم میشود. افرادی که این ویزا را بگیرند، میتوانند در کشور مدنظر خود در مدتزمان مشخص مشغول زندگی و ادامه تحصیل شوند. مدتزمان اعتبار ویزای تحصیلی متفاوت بوده و میتواند سهماهه، ششماهه و یا یکساله باشد.
ویزا چیست؟
به دلایل فراوانی اتباع خارجی بهسادگی اجازه ورود به کشورهای دیگر را ندارند و در این امر محدودیتهای بسیاری جاریشده است. این محدودیتها را سردمداران کشورهای جهان برای کشور خود تعیین میکند که به همین دلیل تفاوتهای عمدهای میتواند داشته باشد.
بهترین ابزاری که برای جلوگیری اتباع خارجی به کشورهای بیگانه ابداعشده، ویزاست. ویزا یا روادید بهعنوان یک سند رسمی شناخته میشود که مسئولان سفارت یک کشور و گاهی مسئولان وزارت چند کشور برای ورود و بعضاً اقامت اتباع خارجی آن را صادر میکند.
ویزاها اغلب بهصورت مهر و یا برچسب در گذرنامه متقاضی و یا سایر اسناد سفر او زده میشود و در کنار آن امضای مسئول مربوطه نیز باید اعطا شود. البته ویزاهای مدرن در شکل یک سند جداگانه و یا سند الکتریکی نیز ایجاد شدهاند که متقاضی باید قبل خارج شدن از کشور آن را چاپ نماید و هنگام خروج بهعنوان مدرک مهم آن را همراه خود داشته باشد.
برخی از کشورها با همدیگر به توافق میرسند که به شهروندان خود بدون ویزا اجازه سفر دهند. لازم به ذکر است که سازمان توریسم جهانی در گزارشهای خود اعلام کرده است که این کار به پایینترین سطح خود رسیده است. در پیمان شینگن ۲۶ کشور اروپایی به این توافق رسیدهاند که اگر شهروندی یکی از ویزاهای این کشورها را بگیرد، میتواند به هرکدام از این کشورها سفر کند.
ویزا انواع مختلفی دارد که از معروفترین آنها میتوان به ویزاهای توریستی گروهی، شینگن، توریستی انفرادی، دانشجویی، تجاری و تحصیلی اشاره کرد.
ویزای دانشجویی تنها مختص دانشجویانی است که میخواهند در مسابقات دانشجویی یا در همایشهای علمی در کشورهای دیگر شرکت کنند، اما ویزای تحصیلی برای دانشجویانی که میخواهند کل دوره یکی از مقاطع تحصیلی را در کشور دیگر تحصیل کنند، صادر میشود.
مقاله های پیشنهادی : انواع ویزا
ویزای تحصیلی چیست؟
ویزای تحصیلی ویزایی است که با اخذ آن هر فردی اجازه تحصیل و زندگی در یک کشور دیگر را خواهد داشت. با توجه به اینکه مدارس و یا دانشگاههای کشورهای خارجی در رتبههای متفاوتی هستند، برای کسب ویزای هرکدام از آنها ممکن است شرایط مختلفی اتخاذ شود. بهعنوانمثال شرایط اخذ ویزای دانشگاههای سطح اول و دانشگاههای رتبه پایین باهم تفاوت دارد. با اخذ ویزای تحصیلی هر فرد میتواند برای مدت معین در کشور خارجی اقامت کند.
شرایط اخذ ویزای تحصیلی
هر کشوری نسبت به قوانین و سیستم آموزشی خود، شرایط اخذ ویزای تحصیلی متفاوتی دارد که این شرایط و ضوابط را سازمان مهاجرت هر کشور مشخص مینماید. دریافت حداکثر نمره معدل و داشتن پشتیبانی مالی کامل دو شرط مهم جهت اخذ ویزای تحصیلی هستند. در ادامه مطلب قصد داریم این دو شرط اساسی را بهصورت کامل توضیح دهیم.
معدل
دانشگاههای معتبر تمامی کشورها نسبت به سطح آموزش خود، شرایط پذیرش دانشجویی خاصی دارند که برخی از آنها جهت پذیرش دانشجو، از آزمون ورودی استفاده کرده و برخی از آنها از معدل و نمرات فرد متقاضی از آخرین موسسه آموزشی که در آنجا به تحصیل مشغول بود استفاده مینمایند. ناگفته نماند شانس دریافت ویزای تحصیلی برای افرادی که مدتزمان زیادی از دریافت آخرین مدرک تحصیلیشان نمیگذرد نسبت به سایر افراد بیشتر است.
پشتیبانی مالی
شرایط پشتیبانی مالی برای افراد متفاوت است. اگر دانشآموز زیر ۱۸ سال قصد ادامه تحصیل در کشور دیگری را داشته باشد، سرپرست وی لازم است مدارک مالی کامل ارائه داده و نشان دهد که میتواند تمامی هزینههای زندگی و تحصیل فرزند خود را تأمین کند.
دانشجویان بالای ۱۸ سال نیز باید مدارک کافی برای داشتن تمکن مالی ارائه داده و ثابت کنند که خودشان قادر به فراهم نمودن تمامی هزینههای زندگی و تحصیلی خود در کشور مدنظر هستند.
اگر فرد متقاضی در کشوری که برای ادامه تحصیل انتخاب نموده آشنا داشته و یا یکی از اعضای خانواده او در آنجا زندگی کنند، آن افراد میتوانند نسبت به تأمین مخارج زندگی و تحصیل دانشجو اعلام آمادگی کنند.
مراحل دریافت ویزای تحصیلی
همانطور که گفته شد شرایط دریافت ویزا در کشورها متفاوت است. اما بهطورکلی میتوان گفت اقداماتی که در زیر آمدهاند، جهت دریافت این ویزا لازم میباشند:
- قبل از همه لازم است از سفارت کشوری که قصد ادامه تحصیل در آن را دارید وقت قبلی بگیرید. برای گرفتن وقت قبلی جهت مصاحبه لازم است به وبسایت سفارت کشور مدنظر خود در ایران مراجعه کنید. دست یافتن به وبسایت کشورها آسان بوده و فقط با یک سرچ در گوگل میتوانید به آن دست یابید.
- پس از مراجعه به وبسایت کشور مدنظر خود، از پشتیبانان درخواست مصاحبه نمایید. ناگفته نماند که جهت موافقت با درخواست شما چند روز زمان لازم است.
- پس از گذراندن این مرحله و تأیید مصاحبه، لازم است یک فرم درخواست برای دریافت ویزا جهت تحصیل پر نمایید.
- سپس اطلاعات و نام دانشگاهی را که از آن پذیرش تحصیلی دریافت نمودهاید را ارائه دهید.
- در این مرحله لازم است مدارک مالی خود را ارائه دهید. مدارک تمکن مالی ببرای اثبات بودجه کافی جهت تأمین خرج و مخارج خود در کشور مدنظر است.
- پاسپورت و مدارک شناسایی خود را به سفارت داده و عکس پرسنلی خود را ارسال نمایید.
- اصل گواهی و ترجمه پایان دوره سهساله متوسطه خود، گواهی پایان دوره پیشدانشگاهی و پایان دوره کارشناسی و کارشناسی ارشد را به سفارتخانه تحویل دهید.
- مدارک و دلایل کافی جهت بازگشت دوباره پس از اتمام دوره تحصیلی خود به ایران را ارائه داده و تعهد دهید که به ایران بازخواهد گشت.
- هزینه صدور ویزا را تمام و کمال واریز کنید.
قابل ذکر است که با انجام به موقع تمامی کارهای گفتهشده شانس خود برای دریافت ویزا تحصیلی از دست ندهید. شایانذکر است که تحصیل رایگان فقط برای دورههای کارشناسی ارشد و دکترا و تنها در برخی از کشورهاست.
مدارک لازم جهت دریافت ویزای تحصیلی
هر کشوری با توجه به قوانین و شرایط خود، مدارکی از متقاضیان دریافت ویزا جهت تحصیل درخواست میکند؛ این مدارک میتواند در هر کشور متفاوت باشد.
یک سری از مدارک جزو مدارک عمومی هستند . مدارک عمومی شامل پاسپورت معتبر، گواهی پذیرش تحصیلی از دانشگاه یا کالج، گواهی تمکن مالی و… می باشد.
پذیرش تحصیلی از دانشگاه یا کالج
یکی از مدارکی که برای دریافت ویزا جهت تحصیل موردنیاز است، نامهای از طرف دانشگاه مقصد بوده که شما را پذیرش کرده است.
جهت دریافت پذیرش تحصیلی از سوی دانشگاه مدنظرباید به وبسایت دانشگاه مراجعه کرده و فرم پذیرش پر نمایید. زمانی میتوانید نسبت به دریافت ویزا جهت تحصیل اقدام کنید که از دانشگاه مدنظر خود پذیرش دریافت کنید.
پاسپورت معتبر
یکی دیگر از مدارکی که جهت ادامه تحصیل دادن در کشور مدنظر خود الزامی است، تهیه پاسپورت آن کشور است. هر کشوری شرایط و ضوابط خاصی برای ارائه پاسپورت دارد. ناگفته نماند که برای مهرها، لازم است حداقل دو صفحه سفید در پاسپورت خود داشته باشید.
گواهی تمکن مالی
گواهی تمکن مالی،برای اثبات توان تأمین تمامی هزینههای تحصیل وزندگی خود در کشور مقصد است. این گواهی به دو صورت ارائه میشود:
– در روش اول یکی از آشنایان یا بستگان شما در کشور مقصد گواهی را ارائه میدهد تا ثابت کند تمامی هزینههای زندگی و تحصیل شما را تأمین خواهد کرد.
– در روش دوم خودتان گواهی تمکن مالی به ارزشی که سفارتخانه کشور مقصد مشخص کرده است را ارائه میدهید.
انگیزه نامه برای ویزای تحصیلی
انگیزه نامه شامل مواردی مثل اهداف دانشجو پس از به اتمام رساندن دوره تحصیلی و اهداف دانشجو از تحصیل در کشور مدنظر خود میشود.
اثبات دانشجو در کشور مبدأ
برای دریافت ویزای تحصیلی باید تأییدیه موسسه آموزشی که در آن مشغول به تحصیل بوده اید را ارائه دهید.
گواهی پایان دوره سهساله متوسطه همراه با ترجمه
مدرک دیپلم به همراه ترجمه رسمی خود را باید سفارتخانه تحویل دهید. در این مرحله لازم است نکات گفتهشده را مو به مو رعایت کنید:
- شناسنامه به همراه دو کپی از آن و ترجمه رسمیاش
- گواهینامه پایان دوره پیشدانشگاهی به همراه ترجمه رسمی
- گواهینامه پایان دوره کارشناسی همراه با ترجمه رسمی
- گواهینامه پایان دوره کارشناسی ارشد به همراه ترجمه رسمی (درصورتیکه دارای گواهینامه پایان دوره کارشناسی ارشد باشید)
- ۲ قطعه عکس پاسپورتی رنگی
- مدارک و سوابق شغلی خود
مدرک زبان معتبر
ازجمله مدارک بسیار مهم موردنیاز برای دریافت ویزا جهت تحصیل مدرک زبان است. مدرک زبان برای اطمینان سفارت کشور مقصد از توانایی برقراری ارتباط شما با دیگران است.
زندگینامه
آخرین موردی که قابلذکر است مدارک زندگینامه شماست. در این مدرک باید شیوه زندگی خود از کودکی تا زمان مهاجرت وتمامی فعالیتهای حرفهای و غیرحرفهای را شرح دهید.
5 کشور که آسانتر ویزای تحصیلی میدهند
یکی از مهمترین دغدغهها برای اخذ ویزای تحصیلی این است که کشور مورد نظر تا چه حد با شما برای گرفتن این ویزا همکاری میکند. به همین دلیل ما به شما 5 کشور را معرفی میکنیم که دانشآموزان و دانشجویان راحتتر میتوانند به آن جا مهاجرت کنند.
1- کانادا
مجوز درس خواندن در کانادا سندی است که به دانشجو یا دانشآموز خارجی اجازه میدهد در موسسه آموزشیای که این کشور تعیین میکند درس بخواند. اگرچه این مجوز به منزله ویزا نیست و در حالت عادی شما با آن اجازه عبو از مرز کانادا را ندارید. همچنین میتوانید برای ویزای بازدید کننده و یا مجوز الکترونیکی سفر که همراه با مجوز تحصیلی شما صادر میشود، درخواست دهید.
ویزای تحصیلی موقت به طور کلی تا پایان مدت زمان تحصیل شما اعتبار دارد. علاوه بر آن به شما به مدت 90 روز زمان داده میشود تا برای ادامه تحصیل و یا ترک کشور کانادا تصمیمگیری کنید.
نکتههایی درباره مجوز تحصیلی کانادا
اگر در حال جمعآوری پیشنیازهای لازم برای دورههای آموزشی هستید و موسسه آموزشی قبل از قبول کردن شما به عنوان دانشآموز رسمی این مدارک را بخواهد، بعد از ارائه مدارک مجوز تحصیلی به شما داده میشود.
اگر پس از منقضی شدن مجوز تحصیلی درستان هنوز به اتمام نرسیده باشد، میتوانید ویزای تمدیدشده را به عنوان دانشآموز بگیرید.
چنانچه قبل از منقضی شدن مجوز و مدت اضافه 90 روزه درس خود را تمام کنید، مهم نیست که چه تاریخی در مجوزتان درج شده باشد. تحصیل شما زمانی کامل میشود که موسسه آموزشی شما را با دادن دیپلم، مدرک مورد نظر یا تکمیلنامه آگاه سازد.
2- استرالیا
اگر میخواهید در کانادا مشغول به تحصیل شوید، این کشور به شما ویزای سابکلاس 500 را ارائه میدهد. ویزای 500 به شما اجازه مشارکت در یک برنامه تحصیلی را میدهد که شامل تحصیل در این کشور، سفر در کشور استرالیا یا خارج از آن و کار کردن در هر دو هفته به مدت 40 ساعت میشود. ویزای تحصیلی سابکلاس 500 یک ویزای موقتی است و تنها تا پایان زمانی که در آن اشاره شده است معتبر است. تاریخ انقضای این ویزا بستگی به نوع دوره آموزشی و مدت زمان آن دارد.
بر اساس قوانین دولت کشور استرالیا، موظفید هرچه زودتر قبل از اینکه ویزای شما منقضی شود در خواست ترک کشور را بدهید و نمیتوانید این ویزا را تمدید کنید. اما اگر میخواهید درس خود را ادامه دهید میتوانید برای دریافت ویزای جدید اقدام کنید. اگر ویزای شما قبل از این که فارغ التحصیل شوید منقضی شد، میتوانید با ویزای بازدیدکننده استرالیا در این کشور بمانید. برای دریافت این ویزا باید برای تائیدنامه از موسسه تحصیلی خود درخواست دهید.
شما و همچنین اعضای خانوادهتان بر اساس شروط معین شدهای اجازه دارید قبل از شروع برنامه تحصیلی خود در استرالیا مشغول به کار شوید. بعد از شروع تحصیل نیز شما و اعضای خانوادهتان میتوانید هر دو هفته حداکثر به مدت 40 ساعت در این کشور کار کنید.
3- آلمان
برای تحصیل در کانادا شما به ویزای تحصیلی و مجوز اقامت آلمان نیاز دارید. اگرچه مجوز اقامت به کشوری که شما به آن تعلق دارید و مدت زمان ماندن شما در آلمان بستگی دارد، درخواست تحصیلی باید به سفارت آلمان در کشور مادر ارائه شود. شما فقط در صورتی میتوانید ویزای ملی کشور آلمان را دریافت کنید که برای تحصیل در مقاطع بالاتر توسط کالج یا موسسه آموزشی پذیرفته شوید.
درصورتی که هنوز منتظر نامه پذیرش هستید یا باید آزمون ورودی بدهید، موظفید برای ویزای پرسپکتیو آلمان درخواست بدهید. این ویزا به مدت سه ماه اعتبار دارد و بعد از قبولی شما در دانشگاه یا کالج میتواند مدت شش ماه دیگر نیز تمدید شود.
بر اساس قوانین مهاجرتی آلمان دانشجو خارجی در حال تحصیل قادر است به مدت زمان 20 ساعت در هر هفته کار کند. اگر مدت کار کردن دانشجو از این محدوده زمانی تجاوز کند، او موظف است به سیستم امنیتی کشور آلمان خسارت پرداخت کند و تاثیر منفی روی تحصیل او میگذارد.
4- نیوزلند
برای دریافت ویزای تحصیلی نیوزلند شما به موارد اشاره شده نیاز خواهید داشت:
پذیرفته شدن توسط موسسه آموزشی ثبت شده توسط سازمان صلاحیت کشور نیوزلند یا وزارت آموزش
بلیط نیوزلند یا مدرکی دال بر اینکه شما مبلغ موردنیاز برای خرید یک بلیط را دارید.
پول کافی برای پرداخت هزینه شهریه و دیگر هزینهها یا مدرکی که ثابت کند شما دارای بورسیه تحصیلی برای پرداخت این هزینهها هستید.
همچنین شما تحت ویزای fee paying این اجازه را دارید در مدت زمان تحصیل خود در دانشگاه نیوزلند به مدت 20 ساعت در هر هفته کار پارهوقت انجام دهید. اگر سن شما بالاتر از حد مشخصی باشد، ویزای تحصیلی به شما مجوز زندگی در نیوزلند را نیز میدهد. در غیر این صورت باید پدر و مادر یا قیم قانونیتان نیز همراه شما به این کشور بیایند.
5- ایرلند
به منظور تحصیل در کشور ایرلند دانشجو برای دوره تحصیلی تماموقت باید از سوی داشگاه ایرلندی پذیرفته شود. زمانی که شما برای دریافت ویزای تحصیلی اقدام میکنید، باید مدرکی دال بر اینکه در زمان ورود به ایرلند مبلغ 7000 یورو خواهید داشت را ارائه دهید.
دانشجویانی که برای ویزا اقدام میکنند باید مجوز مهاجرت تائید شده داشته باشند که با آن میتوانند بیشتر از 90 روز در ایرلند بمانند. همچنین اگر دانشجویان میخواهند بیشتر از 6 ماه در ایرلند درس بخوانند و برای ویزا درخواست ندهند، باید مقدار 3000 یورو به همراه مجوز مهاجرت داشته باشند.
با این ویزا شما میتوانید در تعطیلات به مدت 40 ساعت در هفته و در طول هر ترم 20 ساعت در هر هفته کار کنید. مدت تعطیلات در ایرلند استاندارد و نرمال است و مدت آن از ماه ژوئن تا سپتامبر و تاریخ 15 دسامبر تا 15 ژانویه است.
از دیگر قوانینی که باید در مهاجرت به ایرلند رعایت کنید شامل عوض نکردن دوره آموزشی خود در سال اول تحصیلتان میشود. بعد از تمام شدن مدت یک سال اول تحصیل، شما اجازه دارید در مقاطع بالاتر دوره آموزشی خود را ادامه دهید؛ گرچه در کل مدت تحصیل شما اجازه تغییر دوره تمام وقت به پاره وقت را نخواهید داشت.
نتیجه گیری
ویزا بهعنوان ابزاری برای کنترل اتباع خارجی به هر کشور است و انواع مختلفی نظیر ویزای تحصیلی، ویزای کار، ویزای توریستی و غیره دارد.
ویزای تحصیلی یکی از محبوبترین ویزاها برای مهاجرت است که در کنار بهرهمند شدن از مزایای تحصیل ، تجربه زندگی در یک کشور دیگر برای افراد میسر میشود.
شرایط اخذ ویزای تحصیلی نسبت به قوانین هر کشور متفاوت است و شما باتوجه به مقصد خود باید برای دریافت ویزا اقدام کنید.
سوالات متداول
ویزا چیست؟
ویزا یا روادید بهعنوان یک سند رسمی شناخته میشود که مسئولان سفارت یک کشور و گاهی مسئولان وزارت چند کشور برای ورود و بعضاً اقامت اتباع خارجی آن را صادر میکند.
انواع ویزا کدام اند ؟
ویزا انواع مختلفی دارد که از معروفترین آنها میتوان به ویزاهای توریستی گروهی، شینگن، توریستی انفرادی، دانشجویی، تجاری و تحصیلی اشاره کرد.
شرایط اخذ ویزای تحصیلی چیست ؟
- داشتن حداکثر معدل
- داشتن پشتیبان مالی
چه مدارکی برای دریافت ویزای تحصیلی مورد نیاز است ؟
- پذیرش تحصیلی از دانشگاه یا کالج
- پاسپورت معتبر
- گواهی تمکن مالی
- انگیزه نامه
- تاییدیه موسسه آموزشی
- گواهی پایان دوره سه ساله متوسطه همراه با ترجمه
- مدرک زبان معتبر
- زندگی نامه
درخواست ارزیابی
برای کسب اطلاعات بیشتر درباره این دوره درخواست ارزیابی خود را ارسال کنید و یا با ما در تماس باشید.
ارتباط با ما
اگر درباره ی این مقاله سوالی داشتید که به پاسخش نرسیدید، متخصصان ما آماده پاسخگویی به شما هستند.