کانادا در حال حاضر از نظر تحصیلی و کاری یکی از بهترین کشورهای برای متقاضیان مهاجرت است. جمعیت کم و کیفیت بالای زندگی باعث شده تا دولت کانادا به جذب نیروی متخصص اقدام نماید. متقاضیان مهاجرت کاری به کانادا میتوانند از روشهای مختلفی برای کار در این کشور اقدام کنند. اما اینکه شرایط مهاجرت کاری به کانادا چه هستند و چه روشهایی برای مهاجرت کاری به این کشور وجود دارد، سوالاتی هستند که پاسخ آنها در ادامه همین مطلب به تفصیل آورده شده است.
آنچه در این مقاله می خوانید:
مسئولین مدیریت مهاجرت کاری به کانادا
از سالیان دور افراد در سنین جوانی به هدف کار و فعالیت از کشوری به کشور دیگر مهاجرت میکنند. مهاجرت به خارج از کشور میتواند دلایل متعددی همچون اقتصاد نابسامان، تورم اقتصادی بالا، اشباع بازار کار، جنگ، وضعیت سیاسی و ناآرامیهای فرهنگی و امثال این موارد را داشته باشد.
بیشتر کشورهای صنعتی به دلیل برخورداری از بازار پررونق، شرایط اقتصادی پایدار و روبه رشد و بهطور کلی فرصتهای شغلی زیاد درکنار استفاده از نیروهای داخلی به جذب نیرو از خارج از کشور نیز اقدام کردهاند. یکی از این کشورهای پررونق کانادا است که با داشتن سیاستهای منعطف، شرایط اقتصادی ایدهآل و جامعه مهاجرپذیر به یکی از بهترین مقاصد متقاضیان مهاجرت در سالهای اخیر تبدیل شده است. یکی از بهترین و پرطرفدارترین روشهای مهاجرت به کانادا مهاجرت کاری است. متقاضیان مهاجرت کاری به کانادا میبایست ابتدا یک اجازه کار (Work Permit) دریافت کرده که بهواسطه آن بتوانند به این کشور سفر کرده و از شرایط اقتصادی ایدهآل آن بهره ببرند. بنابراین لازم است که در این مسیر شرایط مهاجرت کاری به کانادا بررسی شود.
مهاجرت کاری به کانادا بهطور کلی به دو دسته جنرال تقسیم میشود:
اول اینکه متقاضی مهاجرت کاری به کانادا یک مجوز کار از این کشور اخذ کرده و وارد کانادا میشود و سپس با جستجوی دقیق، کار مناسب را برای خود پیدا کند. به این روش مهاجرت کاری به کانادا (Open Work Permit) گفته میشود.
روش دوم نیز یکی از متداولترین روشهای مهاجرت کاری به کانادا است. متقاضیان میبایست قبل از ورود به کانادا یک پیشنهاد کاری از یک کارفرمای کانادایی دریافت کرده باشند و به این ترتیب در کشور کانادا استخدام میشوند.
هرکدام از این روشهای کلی که گفته شد خود به چند روش دیگر تقسیمبندی میشوند. هر کدام از روشهای مهاجرت کاری به کانادا مزایا و معایب خود را دارند. در ادامه این مطلب انواع شرایط مهاجرت کاری به کانادا مورد بررسی قرار گرفته شدهاند.
مقاله پیشنهادی ——-> مهاجرت به کانادا
روش های مهاجرت کاری به کانادا
مهاجرت کاری به کانادا، رویۀ سادهای ندارد. برای درخواست موفق و گرفتن تاییدیه جهت مهاجرت کار به کانادا، فرد متقاضی باید مراحل بسیاری را طی کند و برای طی این مراحل، به مشاوره و راهنمایی تخصصی نیاز دارد. پروسۀ مهاجرت کاری به کانادا، ممکن است چندین ماه و در برخی موارد، حتی چندین سال طول بکشد. اما اگر شخص متقاضی، گزینههای پیش روی خود را بداند و بشناسد، میتواند شانس خود را در موفقیت در این پروسه بالا ببرد. در ادامه، به بررسی روشهای مختلف مهاجرت کاری به کانادا میپردازیم.
-1مهاجرت کاری به کانادا از طریق برنامۀ مهاجرتی اکسپرس اینتری
سیستم مهاجرتی کانادا که اکسپرس اینتری نام دارد، به مهاجرین جویای کار در کشور کانادا، اجازۀ اقامت و کار در این کشور بهعنوان یک نیروی کار ماهر و متخصص میدهد. این سیستم که مدت زیادی نیز از عمر آن نمیگذرد، به CIC (ادارۀ شهروندی و مهاجرت کانادا) این امکان را میدهد که بهصورت فعال، مهاجران ماهر و دارای کیفیتهای ویژه را تحت برنامههای مهاجرت اقتصادی فدرال (Federal Economic immigration) که در زیر معرفی میشوند، ارزیابی، جذب و انتخاب کند.
_ برنامۀ نیروی کار ماهر فدرال (FSWP)
_ برنامۀ تجارت حرفهای (مشاغل فنی) فدرال (FSTP)
_ کلاس تجربۀ کاری در کانادا (CEC)
-2برنامۀ نیروی کار ماهر فدرال (FSWP)
برای مهاجرت به کانادا از طریق برنامۀ نیروی کار ماهر فدرال، فرد متقاضی باید شرایط زیر را دارا باشد:
_ نداشتن سابقۀ کیفری
_ تمکن مالی یا پشتیبانی مالی کافی برای تامین هزینههای زندگی خود و خانواده در کشور کانادا
_ داشتن مدرک زبان معتبر معادل سطح CLB7 (نمرۀ آیلتس 6 به بالا در تمامی مهارتهای زبانی)
_ مدرک تحصیلی دیپلم به بالا (مدرک تحصیلی متقاضی باید معادلسازی شود)
سابقۀ 1560 ساعت کار مرتبط در ردۀ مشاغل NOC 0، A و B، ظرف ده سال قبل از درخواست که معادل 12 ماه کار تمام وقت یا 24 ماه کار پاره وقت است.
برای ورود به مخزن اطلاعاتی CRS، در مرحلۀ اول، متقاضی باید از سیستم امتیازبندی اکسپرس اینتری، 67 امتیاز کسب کند. در مرحلۀ بعدی، افراد با امتیاز بالاتر از بقیه پذیرفته خواهند شد. امتیازدهی براساس 6 فاکتور اصلیِ تحصیلات، سطح زبان، سابقۀ کاری، سن، داشتن جاب آفر، میزان انطباقپذیری با زندگی در کانادا، انجام میشود.
-3برنامۀ تجارت حرفهای فدرال (FSTP)
پیشنیازهای مهاجرت کاری به کانادا از طریق برنامۀ تجارت حرفهای یا مشاغل فنی فدرال عبارتاند از:
_ عدم سوءپیشینۀ کیفری
_ تمکن مالی برای تامین هزینههای زندگی در کانادا
_ داشتن جاب آفر یا پیشنهاد شغلی از یک کارفرمای کانادایی یا داشتن گواهینامۀ مهارتی از استان مربوطه
_ مدرک زبان معادل CLB7
* 2 سال سابقۀ کاری تمام وقت یا معادل آن پاره وقت در مشاغل فنی موردنیاز ظرف 5 سال قبل از درخواست
در مهاجرت کاری به کانادا از طریق این برنامۀ مهاجرتی، شرط مدرک تحصیلی وجود ندارد اما داشتن آن، امتیاز متقاضی را در سیستم امتیازدهی بالا میبرد.
شانس پذیرش از طریق این برنامه، برای آنهایی که در سیستم اکسپرس اینتری امتیاز بالای 270 آوردهاند، وجود دارد.
-4کلاس تجربۀ کار در کانادا
مهاجرت کاری به کانادا تحت این برنامه مخصوص کسانی است که قبل از اقدام برای اقامت دائم از طریق این برنامۀ مهاجرتی، طی سه سال قبل از درخواست، یک سال سابقۀ کار حرفهای در کانادا با داشتن اقامت موقت همراه با مجوز کار داشته باشند.
پیشنیازهای استفاده از این برنامۀ مهاجرتی به شرح زیر است:
_ تسلط به زبان انگلیسی در همۀ مهارتها CLB7) به بالا برای NOC A و CLB 5 برای (NOC B
_ داشتن سابقۀ کار در کانادا به میزان 1560 ساعت که معادل 30 ساعت کار تمام وقت در هفته طی 12 ماه یا 15 ساعت کار پاره وقت هفتگی طی 24 ماه است.
_ داشتن قدرت انطباق با زندگی در کانادا
_ مدرک تحصیلی برای شرکت در این برنامۀ مهاجرتی ملاک نیست اما برای بالا بردن امتیاز در سیستم اکسپرس اینتری و شانس پذیرش، مفید است.
همچنین، برنامۀ اکسپرس اینتری این امکان را برای تک تک استانها و قلمروهای کانادا فراهم میکند که از این سیستم برای جذب کاندیداهای مناسب برای برنامههای کاندیدای استانی استفاده کرده و نیازهای بازار کار خود را تامین کنند.
کسانی که برای مدرک دکتری (PhD) در یکی از دانشگاههای کانادا ثبت نام کرده و پذیرفته شدهاند، میتوانند برای اقامت دائم به عنوان یک نیروی کار ماهر اقدام کنند.
-5مهاجرت کاری به کانادا از طریق ویزای کاری LMIA
بسیاری از متقاضیان مهاجرت کاری به کانادا که همان اول جاب آفر دریافت می کنند، برای ویزای کاری کانادا اقدام کرده و برمبنای این ویزای کاری، به کانادا مهاجرت میکنند. LMIA در واقع ارزیابی تاثیرات بازار کار در کانادا است که کارفرمایان کانادایی پیش از استخدام نیروهای کار خارجی، براساس آن، تحت ارزیابی قرار گرفته و در صورت گرفتن تاییدیه از دولت کانادا، مجوز استخدام نیروهای کار خارجی را کسب میکنند.
دو شرط برای گرفتن LMIA وجود دارد: اول اینکه استخدام نیروی کار خارجی بر روی بازار کار کانادا نتیجۀ مثبت یا خنثی دارد. دوم، هیچ فرد بومی کانادا نمیتواند شغل موردنظر را انجام دهد. حقوق و مزایای در نظر گرفته شده برای نیروی کار خارجی باید مطابق با استانداردهای تعیین شده توسط دولت فدرال و دولتهای استانی کشور کانادا باشد.
مراحل مهاجرت به کانادا از طریق ویزای کار LMIA
_ درخواست کارفرما برای گرفتن تاییدیۀ LMIA
_ جاب آفر موقت کارفرما به نیروی کار خارجی
_ درخواست و گرفتن مجوز کار در کانادا توسط نیروی کار خارجی
پیشنیازهای مهم برای گرفتن ویزای کار LMIA: نامۀ جاب آفر، داشتن قرارداد کاری، کپی از تاییدیۀ LMIA و شمارۀ LMIA هستند.
-6 برنامههای کاندیدای استانی
روش استفاده از برنامههای کاندیدای استانی (PNP) برای مهاجرت کاری به کانادا، رفته رفته محبوبیت بسیاری پیدا کرده است و خیلی از متقاضیان ترجیح میدهند از این روش برای مهاجرت به کانادا استفاده کنند.
استانهای کانادا شامل آلبرتا، انتاریو، بریتیش کلمبیا و بسیاری از استانهای دیگر، برنامههای مهاجرتی خود را دارند که باعث میشود روند بررسی تقاضا سرعت بیشتری به خود بگیرد. با این همه، در مهاجرت کاری به کانادا از طریق PNPها، متقاضی معمولاً باید در همان استانی که از برنامۀ مهاجرتی آن استفاده کرده، ساکن شود و همچنین در روش PNP، لازم است فرد متقاضی از یک کارفرمای تایید شدۀ استانی، جاب آفر دریافت کرده باشد تا صلاحیت او محرز شود.
شرایط مهاجرت کاری به کانادا
افراد مختلفی از سراسر دنیا با شرایط مهاجرت کاری به کانادا آشنا شده و سعی میکنند به این کشور رفته تا بتوانند از شرایط اجتماعی و اقتصادی مطلوب این کشور بهرهمند گردند. مهاجرت کاری به کانادا یکی از بهترین روشهای مهاجرت به این کشور است که افراد به منظور کار در تخصص و مهارت خاصی توسط کارفرمایان این کشور انتخاب و استخدام میشوند. گرفتن این نوع ویزا برای متقاضیان مهاجرت کاری به کانادا مستلزم داشتن چندین شرط مهم است.
1- سوابق کاری
یکی از مهمترین شرایط مهاجرت کاری به کانادا این است که متقاضی کار در یکی از موقعیتهای شغلی و تخصصهای کانادا تجربه کار مرتبط با همان شغل را داشته باشد. در برخی از موارد ارائه یک سال سابقه کاری نیز کافی میباشد و برای برخی دیگر از مشاغل لازم است که فرد سابقه کاری بیشتری را ارائه دهد. در هر حال، هر چقدر که سابقه شغلی بیشتر باشد شانس اخذ ویزای کاری نیز افزایش پیدا میکند. سابقه کاری که متقاضی مهاجرت کاری به کانادا ارائه میدهد باید قابل اثبات و پیگیری باشد. برای اثبات سوابق، متقاضی میتواند قرارداد رسمی همکاری، لیست سابقه بیمه و یا نامه کارفرما را به اداره مهاجرت نشان دهد.
2- سوابق تحصیلی
یکی دیگر از شرایط مهاجرت کاری به کانادا که در واقع پس از سوابق شغلی از مهمترین شروط اخذ ویزای کار کانادا به شمار میرود سوابق تحصیلی متقاضیان است. مدرک تحصیلی که متقاضیان میبایست ارائه کنند به موقعیت شغلی که قرار است در آن مشغول به کار شوند بستگی دارد. در برخی مشاغل که نیاز به تخصص خاصی ندارند نظیر مشاغل خدماتی، ارائه مدرک دیپلم دبیرستان کفایت میکند، درحالیکه برای برخی دیگر از مشاغل، متقاضیان مهاجرت کاری به کانادا ملزم به ارائه مدارک کارشناسی ارشد یا دکتری هستند. بهطورکلی برای ورود به عنوان شاغل به کانادا حداقل مدرک مورد نیاز دیپلم دبیرستان است.
3- میزان مهارت زبانی
میزان تسلط به زبانهای خارجه یکی دیگر از شرایط مهاجرت کاری به کانادا است. متقاضیان مهاجرت کاری به کانادا ملزم به داشتن تسلط نسبی به زبان فرانسوی و زبان انگلیسی هستند. درست است که از نظر قانونی متقاضیان نیازی به داشتن مهارت زبانهای خارجه ندارند، اما افراد برای افزایش شانس اخذ ویزا و همچنین برای آسایش خود بهتر است که مدارک دال بر داشتن تسلط به یکی از دو زبان انگلیسی و فرانسوی را به اداره مهاجرت ارائه دهند. البته زبان فرانسوی تنها برای متقاضیانی است که قصد مهاجرت به استان کبک را داشته باشند. به هر حال متقاضیان مهاجرت کاری به کانادا نیاز دارند که مدرک آیلتس جنرال با نمره حداقل چهار را به اداره مهاجرت جهت بررسی ارائه دهند.
4- شرط سنی
از آنجایی که برای مهاجرت کاری به کانادا دولت کانادا محدودیت سنی قائل شده، بنابراین یکی از شرایط مهاجرت کاری به کانادا سن متقاضیان است. بهتر است که متقاضیان مهاجرت کاری به کانادا قبل از سن 35 سالگی اقدام به مهاجرت به این کشور نمایند. هر چقدر سن آنها پایینتر باشد شانس اعطای ویزا از طرف دولت کانادا نیز افزایش پیدا میکند.
درباره کانادا بیشتر بدانیم ——-> مهاجرت کاری به کانادا
برنامه های مهاجرتی استان های کانادا
مهاجرت به کانادا با توجه به شرایط هر استان ، فرصت های مختلفی ایجاد میکند
1- برنامۀ AINP استان آلبرتا
این برنامۀ مهاجرتی که توسط دولت آلبرتا عرضه میشود، به کارفرمایان این استان این امکان را میدهد که نیروی کار خارجی با تجربۀ کاری موردنظر و موردنیاز برای پر کردن شغلهای خالی در این استان را استخدام کنند. کسانی که در این برنامه پذیرفته شوند، همزمان با دریافت کاندیدای استانی (PN) از استان آلبرتا، اقامت دائم این استان را نیز دریافت میکنند.
در حال حاضر دو جریان (stream) مهاجرتی برای AINP تعریف شده است:
_ جریان موقعیتهای شغلی در آلبرتا
_ جریان کشاورز خوداشتغال
در تغییرات جدید ایجاد شده در برنامۀ مهاجرتی AINP، متقاضی نیازی به جاب آفر یا پشتیبانی کارفرما ندارد.
پیشنیازهای برنامۀ AINP:
_ داشتن مجوز اقامت موقت در کانادا برای کار قانونی در این کشور
_ داشتن مجوز کاری معتبر برای یک شغل NOC موردنیاز استان از طریق LMIA
_ مدرک زبان معادل CLB7 برای زبان انگلیسی یا NCLC7 برای زبان فرانسه
_ مدرک تحصیلی لیسانس به بالا
_ داشتن تجربۀ کاری مرتبط (12 ماه تمام وقت یا 24 ماه پاره وقت یا داشتن مجوز کار بعد از اتمام دورل فوقلیسانس طی 18 ماه قبل از درخواست)
_ تمکن مالی برای تامین هزینههای زندگی خود و خانواده در کانادا
پیشنیازهای اولیه برای جریان مهاجرتی کشاورز خود اشتغال استان آلبرتا
_ داشتن حداقل مدرک تحصیلی دیپلم که با استانداردهای آموزشی استان آلبرتا مطابقت داشته باشد.
_ داشتن درآمد 21833 دلار کانادا برای تقاضاهایی که از 2018 تا 2019 داده شدهاند و 23392 دلار کانادا برای تقاضاهایی که مابین سالهای 2020 و 2021 داده شدهاند.
_ مهارت زبانی معادل CLB4 یا NCLC4 تا 13 ژوئن 2019 و CLB5 یا NCLC5 از 14 ژوئن 2019 به بعد.
_ داشتن یک طرح کسبوکاری مناسب برای کشاورزی در استان آلبرتا
_ داشتن تجربه، دانش و مهارت لازم جهت کشاورزی
_ تمکن مالی کافی برای ایجاد و نگهداری یک مزرعه در استان آلبرتا
_ حداقل سرمایۀ 500000 دلار کانادا برای سرمایهگذاری در صنعت کشاورزی استان آلبرتا
_ حداقل ارزش خالص 500000 هزار دلار کانادا یا تاییدیۀ دسترسی به این مبلغ پول از منابع دیگر
-2برنامۀ مهاجرتی کاندید استانی بریتیش کلمبیا (BCPNP)
در حال حاضر، سه جریان مهاجرتی PNP برای استان بریتیش کلمبیا تعریف شده است:
_ برنامۀ مهاجرتی BC PNP نیروی کار ماهر
_ برنامۀ مهاجرتی BC PNP کارآفرینی
_ برنامۀ BC PNP Tech Pilot
پیشنیازهای برنامۀ مهاجرتی نیروی کار ماهر BC PNP (جریان مهاجرتی مشاغل استراتژیک BC PNP)
_ داشتن جاب آفر از یک کارفرما در بریتیش کلمبیا که امکان پر کردن شغل موردنظر با یک شهروند یا مقیم دائم کانادا وجود نداشته باشد. استثنا در این زمینه، درخواست تحت عنوان یک دانشجوی فوقلیسانس بینالمللی است.
_ تسلط به زبان انگلیسی یا فرانسه
_ داشتن حداقل درآمد تعیین شده توسط BC
چهار گروه از دستههای مهاجرتی نیروی ماهر که میتوانند درخواست دهند به شرح زیر هستند. متقاضی باید از طریق سیستم اکسپرس اینتری اقدام کند.
_ نیروی کار ماهر (متقاضی باید جاب آفر برای NOCهای 0، A یا B داشته باشد.
_ متخصص در حوزۀ سلامت و پزشکی (دکتر عمومی، پرستار احراز صلاحیت شده، ماما و غیره)
_ فارغالتحصیل بینالمللی (دانشجویان فارغالتحصیل لیسانس، فوقلیسانس یا دکتری که از آموزشگاههای کانادایی واقع در بریتیش کلمبیا فارغالتحصیل شدهاند و تمایل دارند برای برنامۀ BC PNP درخواست دهند).
_ نیروی کار نیمه ماهر در مشاغل توریسم/هتلداری و مشاغل حوزۀ صنایع غذایی (پروژۀ آزمایشی فارغالتحصیلان بینالمللی فوقلیسانس که در 28 می سال 2013 بسته شد و دانشجویان بینالمللی فارغالتحصیل فوقلیسانس و دکتری دو سال گذشته (قبل از درخواست) در رشتههای علوم طبیعی، علوم کاربردی و پزشکی از مؤسسات بهنام BC، حتی اگر جاب آفر نداشته باشند).
-3مهاجرت کاری به کانادا از طریق کارآفرینی تحت برنامۀ مهاجرتی BC PNP:
جریان مهاجرتی کارآفرینیِ برنامۀ مهاجرتی کاندید استانیِ BC (BC PNP)، یکی از مسیرهای مهاجرتی به کانادا و اقامت در استان بریتیش کلمبیا برای کارآفرینان باتجربهای است که میتوانند در رشد راهکارهای نوآورانۀ اقتصادی در این استان سهم داشته باشند.
پیشنیازهای مهاجرت کاری به کانادا از طریق کارآفرینی در BC:
_ ارزش خالص فردیِ حداقل 600000 دلار کانادا
_ داشتن تجربۀ مدیریتی یا کسبوکار در حوزۀ مربوطه
_ مهاجرت قانونی به کانادا
_ مهارت نسبی به زبان انگلیسی یا فرانسه (CLB4 یا بیشتر)
پیشنیازهای طرح آزمایشی کارآفرینی منطقهای BC PNP:
_ داشتن حداقل 300000 دلار کانادا سرمایۀ شخصی از اموال منقول و غیرمنقول
_ سه سال سابقۀ کار بهعنوان یک صاحب کسبوکار فعال یا بیشتر از 4 سال سابقۀ کار بهعنوان یک مدیر ارشد یا حداقل یک سال تجربه بهعنوان مدیر و دو سال سابقۀ کاری بهعنوان مدیر ارشد
_ مدیریت فعال یک کسبوکار با مالکیت 100% کسبوکار به مدت حداقل 3 سال طی پنج سال قبل از درخواست
_ مهارت انگلیسی CLB4 یا بالاتر
-4مهاجرت کاری به کانادا با برنامۀ BC PNP Tech Pilot :
صنایع فنی استان بریتیش کلمبیا رشد سریعی را تجربه میکند و به همین دلیل است که این استان بر روی جذب نیروهای فنی بااستعداد سرمایهگذاری کرده تا بتواند تقاضا برای نیروی کار در این صنایع را پوشش دهد. معرفی برنامۀ آزمایشی BC PNP Tech Pilot نیز برای همین هدف بوده که از ژوئن 2019 وارد مرحلۀ اجرایی شده است. از طریق این برنامه، درخواست متقاضیان ماهر فنیکار اولویتبندی شده و دعوتنامههای هفتگی برای آنها صادر میشود تا متقاضیان کیفیتسنجی شوند.
-5برنامۀ مهاجرتی کاندید استان مانیتوبا (MPNP)
برنامۀ کاندید استانی مانیتوبا یکی از سریعترین روشهای مهاجرت کاری به کانادا بهشمار میرود. افرادی که برای مهاجرت کاری به کانادا در استان مانیتوبا کاندید میشوند، پروسۀ مهاجرتی و صدور ویزای سریعتری را نسبت به بقیۀ متقاضیان کاندیدایی استانهای دیگر کانادا تجربه میکنند.
متقاضیان پذیرفته شده، یک تاییدیه کاندیدایی مانیتوبا دریافت میکنند که پروسۀ تقاضای اقامت دائم کانادا را سرعت بیشتری میبخشد. در حال حاضر، چهار جریان مهاجرتی تحت برنامۀ MPNP تعریف شده است:
_ جریان نیروی کار ماهر خارجی
_ جریان نیروی کار ماهر در مانیتوبا
_ جریان آموزش بینالمللی
_ جریان سرمایهگذار کسب و کار
جریان مهاجرتی نیروهای کار ماهر خارجی مانیتوبا مخصوص نیروهای ماهری است که خارج از کانادا هستند اما میتوانند یک ارتباط قوی با این استان را ثابت کنند. این برنامه از سیستم امتیازدهی برای ارزیابی داوطلبین براساس عواملی مانند سن، مهارت زبانی، تجربۀ کاری، مدرک تحصیلی و میزان انطباقپذیری با زندگی در کانادا استفاده میکنند. دو مسیر مهاجرتی تعریف شده برای این برنامه: مسیر اکسپرس اینتری و مسیر سرمایۀ انسانی هستند.
برای جریان مهاجرتی نیروی کار ماهر (SWM) نیز دو مسیر مهاجرتی تعریف شده است: اول، مسیر تجربۀ کاری در مانیتوبا و دوم، مسیر جذب مستقیم نیروی کار خارجی توسط کارفرما
مسیر تعریف شده برای جریان مهاجرتی آموزش بینالمللی برنامۀ MPNP، مسیر استخدام شغلی است و برای جریان سرمایهگذار کسبوکار، دو مسیر مهاجرتی کارآفرین و سرمایهگذار کشاورز تعریف شدهاند.
استان مانیتوبا، از طریق برنامۀ MPNP، نیروهای کار ماهر و حرفهای را برای کارفرمایانی که در این استان نیاز به نیروی کار جدید دارند، انتخاب میکند. البته باید توجه داشت که این نیروهای کار ماهر باید مهارت و تجربۀ کار در بازار کار این استان را داشته باشند. استان مانیتوبا هر سال فهرستی از نیازهای شغلی این استان را عرضه میکند و جذب نیرو هم براساس همین فهرست انجام میشود.
-6 برنامۀ مهاجرتی کاندید استانی نیوفاندلند و لابرادور (NLPNP)
سه جریان مهاجرت کاری به کانادا تحت برنامۀ NLPNP وجود دارد:
_ جریان مهاجرتی نیروی کار ماهر
_ جریان مهاجرتی دانشجو یا فارغالتحصیل بینالمللی
_ جریان مهاجرتی کارآفرین بینالمللی.
پیشنیازهای مهاجرت کاری به کانادا از طریق جریان مهاجرتیِ نیروی کار ماهر NLPNP عبارت هستند از:
_ داشتن جاب آفر از یک کارفرما در این استان
_ مجوز کار معتبر
_ اثبات تمایل و توانایی اسکان در این استان
_ داشتن سابقۀ کاری مرتبط با شغل موردنظر
_ تمکن مالی کافی برای زندگی در این استان
_ تسلط به زبان انگلیسی یا فرانسه
پیشنیازهای جریان مهاجرتی دانشجو یا فارغالتحصیل بینالمللی برنامۀ NLPNP:
_ اتمام حداقل نیمی از دورۀ تحصیلی در دانشگاهها یا کالجهای کانادا
_ اتمام دستکم یک برنامۀ تحصیلی دو ساله و همچنین واجد شرایط بودن برای شرکت در یک برنامۀ یک سالۀ فوقلیسانس
_ اثبات تمایل و توانایی اسکان در این استان
_ تمکن مالی کافی برای زندگی در این استان
_ تسلط به زبان انگلیسی یا فرانسه
_ داشتن مجوز کاری قانونی برای کار در کانادا مانند مجوز کار پس از فارغالتحصیلی
پیشنیازهای مهاجرت کاری به کانادا از طریق جریان مهاجرتی کارآفرینی برنامۀ : NLPNP
_ سن بین 21 تا 59 سال
_ تسلط به زبان انگلیسی در حد CLB5 و بالاتر
_ داشتن سرمایۀ تجاری و شخصی حداقل 600000 دلار کانادا که امکان انتقال سریع به استان نیوفاندلند و لابرادور وجود داشته باشد.
_ داشتن 200000 دلار کانادا سرمایۀ آماده برای سرمایهگذاری در یک کسبوکار موجود یا جدید در این استان
_ حداقل دو سال سابقۀ مدیریت فعال و مالکیت کسبوکار یا حداقل 5 سال سابقۀ کاری مدیر ارشد.
-7 برنامۀ مهاجرتی کاندید استانی نیو برانزویک (NBPNP)
جریانهای مهاجرتی استان برانزویک کانادا تحت برنامۀ NBPNP، به شرح زیر هستند:
_ پشتیبانی کارفرما (پیشنیاز: جاب آفر تمام وقت از یک کارفرمای برانزویکی)
_ پشتیبانی خانواده (پیشنیاز: جاب آفر تمام وقت از یک کارفرمای برانزویکی و تعهد عضو خانواده در پشتیبانی از نیروی کار برای اسکان در این استان)
_ متقاضیان کسبوکار/کارآفرینان
_ بازار کار اکسپرس اینتری
_ کارآفرینان فوقلیسانس
_ برنامۀ آزمایشی ارتباط موفق
برای مهاجرت کاری به کانادا از طریق جریان مهاجرتی متقاضیان کسبوکار/کارآفرینان برنامۀ NB PNP، داشتن شرایط زیر الزامی است:
_ ارائۀ یک طرح کسبوکاری
_ داشتن سابقۀ مدیریتی به عنوان مالک کسبوکار یا مدیر ارشد
_ ارائۀ مستدلات قوی برای اسکان و ماندن در استان برانزویک
_ دیدار از استان برانزویک برای تحقیقات گستردهتر و مصاحبه با مأمور برنامۀ مهاجرتی
_ حداقل سرمایهگذاری 125000 دلار کانادا در این استان
_ داشتن حداقل سرمایۀ شخصی 300000 دلار کانادا
_ تسلط کافی به زبان انگلیسی یا فرانسه
_ باز کردن یک حساب قابل بازپرداخت شرایطی به ارزش 75000 دلار کانادا
برای جریان مهاجرتی اکسپرس اینتری، متقاضی باید در این سیستم ثبتنام کند. این جریان مهاجرتی برای پر کردن مشاغل مختص این استان است. در حال حاضر، این جریان مهاجرتی متوقف شده است.
پیشنیازهای مهاجرت کاری به کانادا از طریق جریان مهاجرتی پنجم تعریف شده در برنامۀ BN PNP شامل:
_ سن بین 22 تا 40 سال
_ اثبات تسلط به زبان انگلیسی یا فرانسه
_ داشتن مدرک تحصیلی از یک مؤسسۀ آموزشی در نیو برانزویک همزمان با اقامت در این استان
_ اثبات تمایل به ماندن و اسکان در این استان
صفحۀ آزمایشی ارتباط موفق در سال 2016، با هدف برقرای ارتباط بین ساکنان صاحب کسبوکار در این استان و مهاجران جدید به این استان راهاندازی شده است.
-8برنامۀ مهاجرتی کاندید استانی نووا اسکوشیا (NSPNP)
مهاجرت کاری به کانادا، تحت برنامۀ NSPNP، از طریق 6 جریان مهاجرتی انجام میشود
_ نیاز کاری نووا اسکوشیا: اکسپرس اینتری
_ اولویتهای بازار کار نوو اسکوشیا
_ پزشک
_ کارآفرین
_ کارآفرین فارغالتحصیل بینالمللی
_ نیروی کار ماهر
-9برنامۀ مهاجرتی کاندید استانی قلمروهای شمال غربی (NTNP)
مهاجرت کاری به کانادا از طریق چهار جریان مهاجرتی در برنامۀ NTNP امکانپذیر است:
_ جریان مهاجرتی نیروی کار ماهر
_ جریان مهاجرتی نیروی کار اثرگذار حیاتی
_ جریان مهاجرتی کارآفرینی کسبوکار یا دستۀ خوداشتغالی
_ جریان مهاجرتی اکسپرس اینتری
-10برنامۀ مهاجرتی کاندید استانی انتاریو (OINP)
جریانهای مهاجرتی تحت برنامۀ OINP عبارت هستند از:
_ کارفرمای واجد شرایط
_ دستۀ کسبوکار
_ دستۀ دانشجوی بینالمللی
_ اکسپرس اینتری
-11برنامۀ مهاجرتی کاندید استانی جزیرۀ پرنس ادوارد (PEI PNP)
مهاجرت کاری به کانادا از طریق جریانهای مهاجرتی زیر تحت برنامۀ مهاجرتی PEI PNP در حال انجام است:
_ اکسپرس اینتری PEI
_ تاثیر کسبوکار PEI
_ تاثیر کار PEI
برای واجد شرایط بودن کاندیدایی استانی جزیرۀ پرنس ادوارد، متقاضی باید پیشنیازهای دستکم یکی از برنامههای مهاجرت اقتصادی فدرال را داشته باشد:
_ برنامۀ نیروی کار ماهر فدرال
_ برنامۀ مشاغل فنی فدرال
_ کلاس تجربۀ کاری در کانادا
همچنین متقاضی باید در سیستم اکسپرس اینتری ثبتنام کند و وارد مخزن متقاضیان مهاجرت کاری به کانادا در سیستم اکسپرس اینتری شود.
دو مسیر مهاجرتی برای گرفتن اقامت دائم از طریق برنامۀ اکسپرس اینتریPEI وجود دارد: با جاب آفر و بدون جاب آفر. اولویت با کسانی است که در جزیرۀ پرنس ادوارد کار و زندگی میکنند.
-12برنامۀ مهاجرتی نیروی کار ماهر استان کِبک (QSWP)
استان کبک، برنامههای ویژه خود را برای مهاجرت کاری به کانادا و این استان دارد. متقاضیان براساس موارد زیر سنجیده میشوند:
_ سطح مهارتی
_ تجربۀ کاری
_ سن (18 تا 35 سال)
_ میزان تسلط به زبان انگلیسی و به ویژه زبان فرانسه
_ زمان صرف شده در استان کبک و پیوندهای خانوادگی
_ جاب آفر
_ همسر
_ عوامل دیگر
_ تمکن مالی کافی برای زندگی در استان کبک کانادا
-13برنامۀ مهاجرتی کاندید استانی ساسکاچوان (SINP)
جریانهای مهاجرت کاری به کانادا از طریق برنامۀ SINP به شرح زیر هستند:
_ جریان مهاجرتی نیروی کار ماهر بینالمللی
_ جریان مهاجرتی تجربۀ کاری در استان ساسکاچوان
_ جریان مهاجرتی کارآفرین و کشاورز
-14برنامۀ مهاجرتی کاندید استانی یوکان (YNP)
جریانهای مهاجرتی برنامۀ کاندید مهاجرتی استان یوکان:
_ اکسپرس اینتری کانادا، استان یوکان (داشتن جاب آفر تمام وقت)
_ برنامۀ کسبوکار استان یوکان (حداقل 150000 دلار کانادا سرمایه برای راهاندازی کسبوکار)
_ برنامۀ نیروی کار ماهر استان یوکان (داشتن جاب آفر تمام وقت الزامی است.
مهاجرت کاری به کانادا با پایلوت آتلانتیک (Atlantic Immigration Pilot Program)
از میان روشهای مختلف مهاجرت کاری به کانادا روش پایلوت آتلانتیک یکی از اصلیترین روشها است. این روش مهاجرت کاری به کانادا مربوط به استانهای شرقی این کشور یعنی نیوبرانزویک، لابرادور، نوااسکوشیا، جزیره پرنس ادوارد و نیوفاندلند است. این استانهای کشور کانادا به دلیل افزایش جمعیت پیر و کمبودهای اساسی در نیروی کار ماهر و متخصص، شرایط بسیار خوبی را برای متقاضیان مهاجرت کاری به کانادا فراهم کردهاند.
برای استفاده از روش آتلانتیک ابتدا متقاضی باید یک پیشنهاد کاری یا جاب آفر از کارفرمای منطقه دریافت نماید. از مهمترین مزایای این روش این است که کارفرمایان منطقه آتلانتیک نیازی به ارائه (LMIA) مخفف (Labour Market Impact Assessment) یعنی ارزیابی اثرگذار بر بازار کار کانادا ندارند؛ چرا که تمامی کارفرمایان مناطق این طرح از طریق وبسایت مربوطه معرفی شدهاند.
یکی از شرایط مهاجرت کاری به کانادا از طریق برنامه پایلوت آتلانتیک ارائه نامه تمکن مالی متقاضیان است. این تمکن مالی برای افراد متاهل بر اساس تعداد اعضای خانواده حتی اگر فرد را همراهی نکنند، سنجیده میشود. نکته مهم این است که متقاضیان مهاجرت کاری به کانادا از طریق پایلوت آتلانتیک نیازی به ارائه گردش حساب برای تمکن مالی ندارند و این روش در واقع نسبت به دیگر روشهای مهاجرت کاری به کانادا مقرونبهصرفهتر است.
در جدول زیر تمکن مالی مورد نیاز متقاضیان بر اساس تعداد خانواده مشخص شده است.
تعداد اعضا خانوار میزان تمکن مالی براساس دلار کانادا |
خانوار میزان تمکن مالی براساس دلار کانادا |
خانواده یک نفره | 3240 |
خانواده دو نفره ( متقاضی و همسر) | 4034 |
خانواده سه نفره (متقاضی به همراه همسر و فرزند زیر18 سال) | 4959 |
خانواده 4 نفره | 6021 |
خانواده 5 نفره | 6829 |
خانواده 6 نفره | 7702 |
متقاضیان مهاجرت کاری به کانادا که از برنامه مهاجرتی آتلانتیک برای این کار استفاده کردهاند، پس از دریافت پیشنهاد شغلی (Job Offer) باید یک طرح به عنوان برنامه اسکان (Settlement Plan) به کارفرما ارائه دهند. طرح برنامه اسکان به متقاضیان مهاجرت کاری به کانادا کمک میکند که مراحل استقرارشان با سادگی بیشتری صورت گرفته و راحتتر بتوانند خود را با شرایط زندگی جدید وفق دهند.
برنامه اسکان به صورت رایگان به متقاضیان مهاجرت کاری به کانادا ارائه میشود چرا که کارفرمایان پس از پیشنهاد جاب آفر اجازه دارند که نیروی کار آینده خود را به یکی از سازمانهای ارائه دهنده اسکان به مهاجران معرفی کنند. این سازمانها به صورت حضوری، تلفنی و آنلاین با متقاضیان مهاجرت کاری به کانادا صحبت کرده تا برنامه اسکان متناسب با آنها را طراحی کنند.
پس از اینکه متقاضیان برنامه اسکانی خود را از سازمان مربوطه دریافت کردند میبایست کپی آن را به کارفرمای خود ارسال کنند. پس از دریافت برنامه اسکان، کارفرما میتواند تاییدیه دعوتنامه شغلی را از مراجع مربوطه برای متقاضیان اخذ کند. تاییدیهها و گواهینامه هایی که کارفرما برای متقاضیان مهاجرت کاری به کانادا دریافت میکنند کلید اصلی اقامت دائم آنها به شمار میرود چرا که پس از دریافت گواهینامهها و تایید یا (Certificate of Endorsement) افراد میتوانند برای اخذ اقامت دائمی اقدام کند.
در کنار این گواهی، ارائه گواهی احراز هویت، مدارک زبان، مدارک تحصیلی مرتبط، تمکن مالی و گواهی سابقه کار برای اخذ اقامت دائم الزامی است. متقاضیان مهاجرت کاری به کانادا از طریق برنامه پایلوت آتلانتیک ملزم به پرداخت 1325 دلار کانادا بابت هزینه بررسی، اقامت دائم و انگشتنگاری بیومتریک هستند.
متقاضیان مهاجرت کاری به کانادا باید 140 دلار کانادا بابت معاینات پزشکی خود و 100 دلار کانادا برای معاینات پزشکی همراهان زیر 15 خود بپردازند
مهاجرت به کانادا با برنامه نامزد استانی و اکسپرس انتری
سادهترین و بهترین روشی که متقاضیان مهاجرت کاری به کانادا میتوانند امتحان کنند، برنامههای مهاجرت استانی (Provincial Nominee Program) هستند. این برنامهها بر اساس نیازهای اقتصادی مناطق مختلف در کانادا طراحی شدهاند. متقاضیان مهاجرت کاری به کانادا که قصد دارند بهطور دائم در یکی از استانهای این کشور زندگی و کار کنند، به طوریکه کار و فعالیت آنها باعث بهبود وضعیت اقتصادی کانادا شود، میتوانند از این برنامهها استفاده کنند.
البته این برنامهها دارای مسیرهای مهاجرتی مختلفی هستند و هرکدام از این مسیرها اهداف مشخصی برای جذب مهاجر دارند. مسیرهای برنامههای استانی ممکن است به هدف جذب تجار، نیروی کار ماهر، دانشجویان بینالمللی و حتی نیروی کار نیمهماهر طراحی شده باشند. متقاضیان مهاجرت کاری به کانادا میتوانند به صورت مستقیم و یا از طریق برنامه اکسپرس اینتری اقامت دائم کانادا را دریافت کنند.
از آنجایی که هر استان در کانادا قوانین خاص به خود را دارد بنابراین متقاضیان مهاجرت کاری به کانادا باید از طریق سایت دولت استانی نسبت به شرایط برنامههای مهاجرت استانی و همچنین نحوه ثبتنام در هر برنامه اطلاعات لازم را کسب نمایند. در برخی از استانها متقاضیان لازم است که یک پیشنهاد کاری برای شرکت در برنامههای مهاجرتی داشته باشند. در برخی دیگر از استانها مثل استان ساسکاچوان و نیوفاندلند نیازی به جاب آفر یا پیشنهاد کاری وجود ندارد. متقاضیان مهاجرت کاری به کانادا از طریق برنامههای مهاجرت استانی پس از ثبتنام در سامانه استان و اخذ تاییدیه استانی میتوانند برای اخذ اقامت دائم کانادا اقدام نمایند.
بهطورکلی هر استان در کانادا ابزاری برای ارزیابی متقاضیان مهاجرت کاری به کانادا در اختیار دارد. اما در بیشتر موارد متقاضیان باید ابتدا یک (EOI) ثبت کنند و درکنار آن مدارک و سوابق تحصیلی، سوابق کاری، مهارتهای زبانی و مشخصات دیگر را ارائه داده تا توسط کارفرمایان احتمالی استان سنجیده و انتخاب شوند. (EOI) مخفف (Expression of interest) ابزاری برای بررسی وضعیت متقاضیان است که تقریباً میتواند چیزی شبیه به رزومه و یا انگیزهنامه باشد.
لازم به ذکر است که بسیاری از متقاضیان مهاجرت کاری به کانادا بلافاصله پس از دریافت تاییدیههای استانی ادامه فرآیند مهاجرت را از طریق سیستم اکسپرس اینتری ادامه میدهند. با کمک تاییدیههای استانی که 600 امتیاز دارد، متقاضیان مهاجرت کاری به کانادا خیلی سریع امتیاز لازم را در اکسپرس اینتری کسب کرده و ویزای خود را دریافت میکنند.
مهاجرت کاری به کانادا از طریق خوداشتغالی
شرایط مهاجرت کاری به کانادا بسیار متنوع هستند که یکی از آنها خوداشتغالی نام دارد. از طریق روش خوداشتغالی، هنرمندان، نویسندگان و ورزشکاران میتوانند به کانادا مهاجرت کرده و اقامت دائم این کشور را کسب نمایند. این افراد قبل از اقدام به مهاجرت باید چندین سال به کسب تجربه و جمعآوری سابقه در حوزه تخصصی خود بپردازند. ضمن اینکه باید به دولت کانادا نشان دهند که میتوانند در بهبود وضعیت فرهنگی و اجتماعی این کشور دستی داشته باشند.
منظور از اینکه گفته میشود متقاضیان مهاجرت کاری به کانادا از طریق خوداشتغالی باید سابقه کار مرتبط داشته باشند به این معنی است که آنها باید سوابق درخشان هنری، ادبی و یا ورزشی در سطح بینالمللی داشته و یا اینکه حداقل به مدت دو سال در فعالیتهای مختلف فرهنگی سابقه خوداشتغالی داشته باشند. هر چقدر که میزان این سوابق بیشتر باشد امتیاز بیشتری نصیب متقاضی مهاجرت کاری به کانادا میشود.
بهطورکلی شرایط مهاجرت کاری به کانادا از طریق برنامه خوداشتغالی باید شامل موارد زیر باشد:
_ داشتن سابقه کار مرتبط با حوزه فعالیت (هنری، ادبی، دستاوردهای ورزشی و…)
_ داشتن یک برنامه از پیش طراحی شده جهت خوداشتغالی و اقامت در کانادا
_ داشتن تحصیلات مرتبط با حوزه فعالیت
_ سن زیر 35 سال
_ امکان تطبیقپذیری مدارک تحصیلی با مدارک کانادایی
_ تسلط به زبانهای انگلیسی و فرانسوی و ارائه مدارک دال بر آن
_ عدم داشتن سوءپیشینه و هرگونه مشکل امنیتی با کشور محل زندگی
درکنار همه شرایط مهاجرت کاری به کانادا از طریق برنامه خوداشتغالی که در بالا ذکر شد، متقاضیان باید همه مراحل و آزمایشات پزشکی دال بر سلامت روحی و جسمی را از سر گذرانده و به اداره مهاجرت ارائه دهند.
داشتن تمکن مالی کافی که نشان دهد متقاضیان مهاجرت کاری به کانادا از طریق برنامه خوداشتغالی میتوانند در طول مدت اقامت اولیه هزینههای زندگی خود و خانواده را تأمین کنند یکی دیگر از ضروریات و شرایط خواسته شده در این برنامه است. مدت زمان بررسی پرونده متقاضیان مهاجرت کاری به کانادا از طریق برنامه خوداشتغالی حدود 23 ماه است. البته این مدت زمان بدون احتساب زمان انگشتنگاری بیومتریک برآورد شده است. پس از آن متقاضیان میتوانند اقامت دائم کشور کانادا را دریافت کنند.
روشهای کاریابی در کانادا
متقاضیان مهاجرت کاری به کانادا به روشهای مختلفی میتوانند در این کشور به جستجوی کار بپردازند و در واقع پیدا کردن کار در این کشور کار چندان سختی برای این افراد نیست. چند روش مهم برای کاریابی در کانادا وجود دارد .
متقاضیان مهاجرت کاری به کانادا میتوانند از یکی از این روشها را برای پیدا کردن کار استفاده کنند:
1-موسسات مهاجرتی
متقاضیان مهاجرت کاری به کانادا اغلب مایل هستند که پیدا کردن موقعیت شغلی و حتی فرآیند کاریابی و اخذ ویزای کاری را به یک موسسه مهاجرتی معتبر بسپارند. پیدا کردن کار از طریق موسسات مهاجرتی ریسک بسیار پایینی دارد. ضمن اینکه استفاده از این موسسات جلوی هدر رفت زمان و هزینه را میگیرد و افراد با اطمینان بیشتری میتوانند به کشور کانادا مهاجرت نمایند.
2- بانک مشاغل کانادا (Canada Job Bank)
یکی دیگر از روشهای کاریابی استفاده از بانک مشاغل کانادا است که متقاضیان مهاجرت کاری به کانادا میتوانند از طریق لیست مشاغل موجود در بانک مشاغل، موقعیتهای شغلی که به سوابق تحصیلی و کاری آنها مرتبط هستند را پیدا کرده و شرایط آنها را مطالعه کنند. البته جزییات مشاغل و شرایط خاص در این وبسایتها درج نمیشوند و افراد برای اطلاع از تمامی جزییات موقعیت شغلی میبایست با کارفرمایان ارتباط برقرار کند. ریسک کاریابی در این روش بیشتر از کمک گرفتن از موسسات مهاجرتی است.
3- (Open Work Permit)
این روش یکی دیگر از روشهای کاریابی برای متقاضیان مهاجرت کاری به کانادا است که از طریق آن افراد میتوانند با یک اجازه کاری موقت با مدت محدود به کشور کانادا سفر کرده و به جستجوی کار بپردازند. ممکن است در این مدت متقاضی مهاجرت کاری به کانادا توانایی یافتن شغل مناسب نداشته باشد و بنابراین همه هزینههایی که در این مسیر کرده تلف میشود. لذا کاریابی این روش نیز میتواند برای متقاضیان ریسک بالایی داشته باشد.
4- (Job Offer)
متقاضیان مهاجرت کاری به کانادا از طریق پیشنهاد کاری و یا جاب آفر میتوانند برای جستجوی کار در این کشور اقدام کنند. این افراد با ارائه رزومه قوی کارفرمایان احتمالی را جذب کرده و پیشنهاد کاری دریافت میکنند. پس از دریافت پیشنهاد و دعوتنامههای تایید شده، اقامت کاری برای آنها صادر میگردد. برای متقاضیان مهاجرت کاری به کانادا این روش میتواند مطمئنترین و بهترین روش موجود برای مهاجرت کاری به کانادا به شمار رود.
درآمدها، حقوق و دستمزد در کانادا
خبر خوب برای متقاضیان مهاجرت کاری به کانادا این است که نظام دستمزد و حقوق در این کشور به نفع کارمندان و کارگران است. دستمزدها و درآمدها در کشور کانادا بسیار منصفانه پرداخت میشوند و کارگرانی با کمترین درآمد در کانادا میتوانند به راحتی هزینههای زندگی نظیر حمل و نقل، مسکن، مواد غذایی و حتی تفریح را پوشش دهند.
نکته مهمی که متقاضیان مهاجرت کاری به کانادا باید بدانند این است که حقوق دریافتی که به کارگران اعطا میشود به مواردی همچون تعداد ساعات کاری در طول هفته، میزان تخصص، مدرک تحصیلی و میزان سابقه کاری بستگی دارد. حداکثر ساعات کاری در هفته برای کارگران و کارمندان در هفته 40 ساعت درنظر گرفته شده است. درصورتی که کسی بیشتر از 40 ساعت کار کند، اضافهکاری برای وی حساب میشود.
میزان سوابق کاری و همچنین مهارتهای تخصصی متقاضیان مهاجرت کاری به کانادا تاثیر مستقیمی روی درآمد آنها دارد. هر چقدر میزان سابقه کاری و مهارتهای تخصصی بیشتر باشد درآمد و حقوق کارمندان و کارگران نیز بیشتر میشود. معمولاً با افزایش سوابق کاری در طول کار و فعالیت، حقوق نیز بین 9 تا 35 درصد افزایش پیدا می کند.
از طرف دیگر برخلاف دیگر کشورها که مدرک آکادمیک تأثیر چندانی روی درآمد ندارد، در کانادا هر چقدر مدرک تحصیلی بالاتر باشد میزان درآمد نیز افزایش پیدا میکند. به طور کلی اخذ هر مقطع بالاتر باعث میشود که حقوق کارمندان بین 17 تا 25 درصد بیشتر شود. بنابراین متقاضیان مهاجرت کاری به کانادا اگر به دنبال درآمد بیشتر هستند، میبایست با مدرک تحصیلی کارشناسی به بالا به کانادا بروند.
هر دولتی با توجه به قانون وزارت کار حداقل درآمدی برای مشاغل مختلف در نظر میگیرد. البته از آنجایی که قوانین در استانهای مختلف کانادا متفاوت هستند، حداقل درآمد برای آنها نیز متفاوت است. به عنوان مثال، حداقل درآمد در استان ساسکاچوان 11.32 دلار است، درحالی که در بریتیش کلمبیا این رقم به 14.60 دلار نیز میرسد. متقاضیان مهاجرت کاری به کانادا که به دنبال درآمد بیشتر هستند باید استانی را انتخاب کنند که حداقل درآمد در آن زیاد باشد. ناگفته نماند که بیشترین حداقل درآمد مربوط به استانهای آلبرتا، بریتیش کلمبیا و آنتاریو است و کمترین حداقل درآمد نیز مربوط به استانهای مانیتوبا، نیوفاندلند، نیوبرانزویک و ساسکاچوان برآورد شده است.
بدون در نظر گرفتن این استانها، بهطور کلی میتوان گفت که متوسط حداقل درآمد در کانادا حدود 14.65 دلار است. لازم به ذکر است که این پایه حقوق برای کارهای معمولی، کارمندان بدون سابقه و پایین رده، کارآموزان و دیگر کارهای خدماتی در نظر گرفته میشود. متقاضیان مهاجرت کاری به کانادا که دارای مدارک علمی بالاتر و سوابق کاری بیشتری هستند قطعاً رقمی بیشتر از این به عنوان حقوق دریافت میکنند.
مزایای مهاجرت کاری به کانادا
کاملاً واضح است که یکی از بهترین راههای مهاجرت به کانادا از طریق کار در این کشور به شمار میرود. یکی از مهمترین دلایلی که نیروی کار متخصص را به سمت این کشور روانه کرده، وضعیت اقتصادی و رفاه اجتماعی مطلوب آن است. از طرف دیگر جمعیت کانادا نسبت به وسعت آن خیلی کمتر بوده؛ به طوری که این کشور سالانه میزبان بیش از 3000 مهاجر از سرتاسر جهان است که به هدف کار و فعالیت وارد این کشور میشوند.
دولت کانادا اقامت کارآفرینان و متقاضیان مهاجرت کاری به کانادا که دارای مهارت و تخصص مورد نیاز این کشور هستند را پشتیبانی میکند. دولت کانادا خود را ملزم میداند که کسبوکار جدیدی برای این متقاضیان ایجاد کرده و با ایجاد موقعیتهای شغلی خاص یک رقابت در سطح جهانی ایجاد نماید. عوامل و مزایای بسیار زیادی وجود دارند که ثابت میکنند علاوه بر مهاجرت تحصیلی به کانادا مهاجرت کاری نیز میتواند باعث موفقیت و پیشرفت افراد شود.
این عوامل و مزایا شامل:
_ وضعیت اقتصادی ممتاز و در حال رشد
_ سطح رفاه اجتماعی بسیار بالا
_ مالیات کم و هزینههای مقرون بهصرفه برای راهاندازی کسبوکار
_ نوآوری و خلاقیت در ایجاد موقعیتهای شغلی و برتری آنها نسبت به سایر کشورها
_ کیفیت بالای سطح زندگی
_ امنیت اجتماعی بسیار بالا و کم بودن میزان جرم و جنایت
_ وجود قوانین و مقررات جهت پشتیبانی از متقاضیان مهاجرت کاری به کانادا که به هدف توسعه کسبوکارهای خود به این کشور میروند.
نتیجه گیری
مهاجرت کاری یکی از مطمئنترین روشهای مهاجرت است. چرا که افراد میتوانند پس از دو الی سه ماه به درآمدزایی مشغول شده و هزینههای زندگی خود و افراد خانواده را تأمین کنند. شرایط مهاجرت کاری به کانادا از تنوع بسیار بالایی برخوردار است و تقریباً بیشتر افراد را پوشش میدهد. بهتر است که متقاضی مهاجرت کاری به کانادا شرایط خود را با بهترین نوع مهاجرت کاری مطابقت دهد تا شانس خود را برای اخذ ویزا افزایش دهد.
سوالات متداول
به طور مهاجرت کاری به کانادا به دو صورت امکان پذیر است که هر کدام ا ز روش ها نیز به بخش های دیگیری تقسیم می شوند.
اول اینکه متقاضی مهاجرت کاری به کانادا یک مجوز کار از این کشور اخذ کرده و وارد کانادا میشود و سپس با جستجوی دقیق، کار مناسب را برای خود پیدا کند. به این روش مهاجرت کاری به کانادا (Open Work Permit) گفته میشود.
روش دوم نیز یکی از متداولترین روشهای مهاجرت کاری به کانادا است. متقاضیان میبایست قبل از ورود به کانادا یک پیشنهاد کاری از یک کارفرمای کانادایی دریافت کرده باشند و به این ترتیب در کشور کانادا استخدام میشوند.
- داشتن سابقه کاری مرتبط
- داشتن سوابق تحصیلی
- رده سنی زیر 35 سال
- موسسه مهاجرتی
- بانک مشاغل کانادا
- open work permit
- لیست مشاغل دولتی کانادا
- job offer
درخواست ارزیابی
برای کسب اطلاعات بیشتر درباره این دوره درخواست ارزیابی خود را ارسال کنید و یا با ما در تماس باشید.
ارتباط با ما
اگر درباره ی این مقاله سوالی داشتید که به پاسخش نرسیدید، متخصصان ما آماده پاسخگویی به شما هستند.