مشاوره رایگان

02128111107

شرایط مهاجرت کاری به استرالیا

شرایط مهاجرت کاری به استرالیا

شرایط مهاجرت کاری به استرالیا

شرایط مهاجرت کاری به استرالیا با استفاده از روش‌ها و برنامه‌های مهاجرتی مختلف مطالبی اند که در این مقاله به بررسی آن خواهیم پرداخت. روش‌های بسیاری برای مهاجرت به استرالیا وجود دارد اما از میان این روش‌های مختلف، روش‌های مهاجرت تحصیلی، مهاجرت سرمایه‌گذاری، مهاجرت از طریق اسپانسرشیپ و مهاجرت کاری به استرالیا محبوبیت بیشتری دارند. کشور استرالیا، یکی از کشورهای پیشرو در صنایع کشاورزی و دامداری است که ظرف چند دهۀ‌ گذشته، فعالیت‌های اقتصادی خود در زمینه‌های دیگر را نیز گسترش داده و رفته رفته تبدیل به یکی از کشورهای با اقتصاد برتر می‌شود.

ظرف چند دهۀ‌ گذشته، به‌واسطۀ رشد اقتصادی بالا و کمبود نیروی انسانی، درصد مهاجرپذیری کشور استرالیا افزایش داشته و دولت این کشور، برای جذب مهاجر، برنامه‌های مهاجرتی بسیاری را معرفی کرده است. به‌علت همه‌گیری ویروس کرونا، برخی از این برنامه‌ها بسته شده‌اند. اما دولت استرالیا وعده داده که بسیاری از این برنامه‌های مهاجرتی، به‌ویژه برنامه‌های مربوط به مهاجرت کاری به استرالیا به زودی از سر گرفته خواهند شد.

آنچه در این مقاله میخوانید :

مهاجرت کاری به استرالیا از طریق جاب آفر

همانند بسیاری از کشورهای دیگر دنیا، مهاجرت کاری به استرالیا از طریق جاب آفر با شرایط، آئین‌نامه‌ها و قوانین مخصوص به خود همراه است. معمولاً مهاجرت کاری به استرالیا از طریق جاب آفر کار آسانی نیست. زیرا هم کارفرمای استرالیایی و هم متقاضی کار باید شرایط مشخصی داشته باشند و مسیر ویژه‌ای را طی کنند.

کارفرمایان استرالیایی که تمایل به جذب نیروی کار غیراسترالیایی (و نیوزلندی) را دارند، باید ثابت کنند که ویژگی‌های موردنظر آنها در متقاضیان کار استرالیایی تبار وجود نداشته است. همچنین، باید ثابت کنند که نیروی کار خارجی موردنظر آنها، ویژگی‌ها و توانمندی‌هایی دارد که نیروهای کار داخل کشور استرالیا ندارند.

پروسۀ مهاجرت کاری به استرالیا از طریق جاب آفر مانند بسیاری از کشورهای دیگر دنیا با پیدا کردن کار از طریق مؤسسات کاریابی بین‌المللی و استرالیایی، با یا بدون کمک مؤسسات خدمات مهاجرتی فعال در این حوزه، شروع می‌شود. متقاضی کار می‌تواند رزومۀ خود را در سایت‌های کاریابی مربوطه آپلود کند تا برای کارفرمایان استرالیایی که به دنبال جذب نیروی کاری خارجی موردنظر خود هستند، قابل رؤیت باشد و یا می‌تواند از طریق پرتال‌های کاریابی، آگهی‌های مربوط به نیازمندی‌های شغلی کشور استرالیا را مشاهده کرده و در صورت یافتن شغل موردنظر خود در این آگهی‌ها، رزومۀ خود را برای کارفرمای استرالیایی ارسال کند.

جاب آفر کشور استرالیا در بیشتر برنامه‌های مهاجرت کاری به استرالیا برای همۀ شغل‌ها است و تنها به تخصص‌های کاری که توسط خود دولت استرالیا مشخص شده‌اند، محدود نمی‌شود. اما همان‌طور که گفتیم هم کارفرما و هم متقاضی مهاجرت کاری به استرالیا از طریق جاب آفر باید پروسۀ مشخصی را طی کنند تا صلاحیت و شایستگی هر دو برای دولت استرالیا ثابت شود.

ظرف چند دهۀ‌ گذشته، به‌واسطۀ رشد اقتصادی بالا و کمبود نیروی انسانی، درصد مهاجرپذیری کشور استرالیا افزایش داشته و دولت این کشور، برای جذب مهاجر، برنامه‌های مهاجرتی بسیاری را معرفی کرده است. به‌علت همه‌گیری ویروس کرونا، برخی از این برنامه‌ها بسته شده‌اند. اما دولت استرالیا وعده داده که بسیاری از این برنامه‌های مهاجرتی، به‌ویژه برنامه‌های مربوط به مهاجرت کاری به استرالیا به زودی از سر گرفته خواهند شد.

برنامه‌ها و ویزاهای مربوط به مهاجرت کاری به استرالیا از طریق جاب آفر

برنامه‌ها و ویزاهای مربوط به مهاجرت کاری به استرالیا از طریق جاب آفر

برای کسانی که می‌خواهند از طریق جاب آفر، مبادرت به مهاجرت کاری به استرالیا کنند، چندین برنامۀ مهاجرتی توسط دولت استرالیا معرفی شده‌اند. ویزاهای کلاس 186، 187، 494 و 482 برای این منظور در نظر گرفته‌ شده‌اند.

برنامه مهاجرتی 186 استرالیا

این برنامه مهاجرتی که اقامت دائم متقاضی مهاجرت کاری به استرالیا و خانوادۀ او را در پی خواهد داشت، نیاز به جاب آفر رسمی از سوی یک کارفرمای تاییدشدۀ استرالیایی دارد. سه بخش برای این برنامۀ مهاجرتی تعریف شده است که برای هر سۀ آنها، در ابتدا متقاضی کار باید از کارفرمای استرالیایی جاب آفر رسمی دریافت کرده باشد.

شرایط مهاجرت کاری به استرالیا با استفاده از ویزای 186

اولین شرط برای دو بخش اول برنامۀ مهاجرتی 186 استرالیا، بودن شغل موردنظر متقاضی کار در لیست مشاغل موردنیاز کشور استرالیا است که هرساله توسط سازمان مهاجرت کشور استرالیا منتشر می‌شود. در حال حاضر، این کشور در حوزه‌های کاری آموزش، مهندسی، علوم، پزشکی و پیراپزشکی، حقوق و مشاورۀ حقوقی، مدیریت و امور مالی و همچنین حوزۀ هنر و ادبیات کمبود نیروی متخصص دارد و نیازمند نیروی کار خارجی است.

متقاضی مهاجرت کاری به استرالیا  از طریق برنامۀ مهاجرتی کلاس 186 استرالیا، باید دست‌کم سه سال سابقۀ کاری مرتبط داشته باشد. سن متقاضی باید زیر 45 سال باشد (به‌جز پژوهشگران و دانشمندان). جاب آفر باید دو ساله باشد و کارفرما لازم است هر ساله training benchmark را انجام دهد. داشتن مدرک تحصیلی مرتبط و تسلط به زبان انگلیسی (حداقل نمرۀ آیلتس 6 در تمامی مهارت‌های زبانی) از دیگر نیازهای این ویزا است. در سال 2019، استریم direct entry این برنامۀ مهاجرتی بسته شد و به‌جای آن ویزای 491 استرالیا معرفی شده است.

برنامۀ مهاجرتی 187 استرالیا

این برنامۀ مهاجرت کاری به استرالیا از طریق دریافت جاب آفر از یک کارفرمای استرالیایی که در یکی از مناطق کم‌ جمعیت استرالیا مستقر است، عمل می‌کند. این برنامۀ مهاجرت کاری به استرالیا در حال حاضر بسته است ولی در مجموع شامل سه بخش temporary residence transition، direct stream وlabour agreement می‌باشد که استفاده از بخش اول برای کسانی که در خود کشور استرالیا، بیش از سه سال سابقۀ کار دارند، هنوز امکان‌پذیر است.

شرایط برنامۀ مهاجرتی 187 استرالیا درست مشابه کلاس مهاجرتی 186 است. با این تفاوت که برای مناطق کم جمعیت استرالیا مانند نواحی متروپولیتن ملبورن، ولوگونگ، نیوکاسل، گلد کوست، گریتر بریزبِین و … تعریف شده است.

برنامۀ مهاجرتی 494 استرالیا

این برنامۀ مهاجرتی که در سال 2019 اجرا شده است، در واقع جایگزین برنامۀ مهاجرتی کلاس 187 به‌شمار می‌رود. ویزای صادر شده برای متقاضی مهاجرت کاری به استرالیا درصورت استفاده از این برنامۀ مهاجرتی پنج ساله خواهد بود. برای این برنامۀ مهاجرتی داشتن حمایت مالی کارفرمایان منطقه‌ای الزامی است. کارفرما ملزم به پرداخت حداقل حقوق پرداختی تعریف شده توسط دولت استرالیا به نیروی کار مهاجر خود است.

برای مهاجرت کاری به استرالیا از طریق این برنامه، داشتن حداقل سه سال سابقۀ کاری مرتبط، سن زیر 45 سال و تسلط به زبان انگلیسی در حد حداقل آیلتس 6 الزامی است. همچنین، مهاجر متعهد است که طی این پنج سال، صرفاً برای کارفرمای خود کار کند. کارفرما نیز ملزم است هرسال میزان مهارت نیروی کار خود را ارزیابی کند. درصورت واجد شرایط بودن، متقاضی مهاجرت کاری به استرالیا که ویزای کلاس 494 دریافت نموده، می‌تواند بعد از سه سال کار و اقامت موقت در کشور استرالیا، درخواست اقامت دائم کند.

برنامۀ مهاجرتی 482 استرالیا

یکی دیگر از برنامه‌های مهاجرتی جدید کشور استرالیا که به دریافت ویزای کار 2 تا 4 سالۀ استرالیا منتهی می‌شود، برنامۀ مهاجرتی کلاس 482 این کشور است. برای استفاده از این برنامۀ مهاجرتی، متقاضی مهاجرت کاری به استرالیا نیازمند حمایت یک کارفرمای استرالیا است. یعنی گرفتن این ویزا، نیازمند داشتن یک جاب آفر معتبر است. سن کمتر از 45 سال، تسلط به زبان انگلیسی در حد آیلتس 5، عدم داشتن سابقۀ کیفری، انجام آزمایش‌های پزشکی و داشتن بیمه درمانی و سلامت، از جمله شرایط استفاده از این برنامۀ مهاجرتی می‌باشد.

امکان تمدید ویزای کلاس 482 برای متقاضی مهاجرت کاری به استرالیا که این ویزا را دریافت نموده، وجود دارد. درصورتی که به هر دلیل، ادارۀ مهاجرت استرالیا درخواست تمدید ویزا را رد کند، مهاجر باید ظرف مدت 90 روز خاک کشور استرالیا را ترک کند.

مقاله پیشنهادی ——-> انواع ویزا استرالیا

برنامه‌ها و ویزاهای کاری بدون نیاز به جاب آفر کشور استرالیا

یکی از بهترین ویژگی‌های مهاجرت کاری به استرالیا برنامه‌های مهاجرتی بدون نیاز به جاب آفر این کشور هستند. یکی از این برنامه‌ها مهاجرتی، برنامۀ مهاجرتی کلاس 189 استرالیا است که برای متقاضیان مهاجرت کاری به استرالیا که جاب آفر ندارند، گزینۀ بسیار خوبی به‌شمار می‌رود. برای استفاده از این برنامۀ مهاجرتی، شغل متقاضی باید در لیست مشاغل MTLSSL قرار داشته باشد. همچنین متقاضی مهاجرت کاری به استرالیا باید امتیاز لازم را در سیستم امتیازدهی کشور استرالیا به‌دست آورد. برای دریافت ویزا از طریق این برنامۀ مهاجرتی، متقاضی مهاجرت کاری به استرالیا نیازمند کسب امتیاز بالایی است که یعنی باید متقاضی رزومۀ کاری و تحصیلی برجسته‌ای داشته باشد. علاوه بر این سن، وضعیت تاهل و میزان تسلط به زبان انگلیسی نیز نقش مهم در مجموع امتیازهای فرد متقاضی دارند.

سیستم امتیاز‌دهی کشور استرالیا

برای صدور ویزا‌های کاری در هر کدام از برنامه‌های مهاجرتی، لازم است متقاضی مهاجرت کاری به استرالیا امتیاز مشخصی از سیستم امتیازدهی این کشور کسب کند. این سیستم، شباهت زیادی به سیستم جامع امتیازدهی کشور کانادا دارد. امتیازها براساس مواردی چون، سن، وضعیت تاهل، مدرک تحصیلی، میزان تسلط به زبان انگلیسی، سوابق کاری و … داده می‌شود. حداقل امتیاز برای صدور بیشتر ویزای کاری که بر پایه امتیاز هستند، 65 امتیاز است.

سن:

داشتن سن کمتر از 45 سال، لازمۀ مهاجرت کاری به استرالیا است. در سیستم امتیازبندی استرالیا، برای سنین 18 تا 25 سال 25 امتیاز، برای 25 تا 33 سال 30 امتیاز، برای 33 تا 40 سال 25 امتیاز و برای سنین 40 تا 45 سال 15 امتیاز منظور می‌شود.

وضعیت تاهل:

در این سیستم امتیازدهی، افراد مجرد ده امتیاز و متاهلین هم بسته به شرایط 5 تا 10 امتیاز می‌گیرند (همسر کمتر از 45 سال و نمرۀ آیلتس 6 به بالا در هر چهار مهارت زبانی، 5 امتیاز خواهد داشت. چنانچه همسر فرد متقاضی مهاجرت کاری به استرالیا دارای یکی از شغل‌های موجود در لیست مشاغل موردنیاز استرالیا باشد، 10 امتیاز در نظر گرفته خواهد شد).

تسلط به زبان انگلیسی:

برای مهاجرت کاری به استرالیا داشتن حداقل نمرۀ آیلتس 6 الزامی است اما برای گرفتن امتیاز از سیستم امتیازدهی کشور استرالیا، لازم است حداقل نمرۀ 7 در هر چهار مهارت زبانی گرفته شود تا فرد بتواند 10 امتیاز کسب کند. نمرۀ 8 در هر چهار مهارت زبانی برابر با 20 امتیاز خواهد بود. امکان ارائۀ مدارک بین‌المللی زبان دیگر هم وجود دارد.

مدرک تحصیلی:

مدرک فوق‌دیپلم 10 امتیاز، کارشناسی و کارشناسی ارشد 15 امتیاز و دکتری 20 امتیاز برای متقاضی مهاجرت کاری به استرالیا به ارمغان خواهد آورد. این امتیازها درصورتی به متقاضی داده خواهد شد که مدرک تحصیلی او با شغل انتخابی او مرتبط باشد. برای برخی رشته‌ها مانند رشته‌های آرایشگری، آشپزی، فروش و بازاریابی یا رشته‌های ورزشی نیازی به ارائۀ مدرک تحصیلی نیست.

چنانچه متقاضی مهاجرت کاری به استرالیا مدرک تحصیلی از دانشگاه‌های استرالیا برای دوره‌های دو ساله دریافت کرده باشد، 5 امتیاز می‌گیرد. منظور از دوره‌های دو سالۀ دانشگاهی، دوره‌های دو سال برای مقاطع فوق‌لیسانس پژوهش محور و دکتری است. برای گذراندن این دوره‌ها در رشته‌های علوم و ریاضی و مهندسی، 10 امتیاز منظور خواهد شد.

مدرک تحصیلی مهاجر با مدارک تحصیلی دانشگاه‌های استرالیا معادل‌سازی می‌شود. در این سیستم، محل و دانشگاهی که مهاجر مدارک تحصیلی خود را گرفته اهمیت زیادی دارد. هرچه دانشگاه معتبرتر و سطح بالاتر باشد، ارزش بیشتری خواهد داشت.

سوابق شغلی:  

برای مهاجرت کاری به استرالیا درصورت داشتن 3 سال کار مرتبط در 10 سال گذشته 5 امتیاز، 5 سال کار مرتبط در 10 سال گذشته 10 امتیاز و حداقل 8 سال کار مرتبط در 10 سال گذشته 15 امتیاز منظور می‌شود. امتیازهای گفته شده مربوط به سوابق شغلی خارج از کشور استرالیا هستند.

جاب آفر و اسپانسرشیپ:

برای برنامه‌های مهاجرتی با اقامت دائم، جاب آفر یا اسپانسرشیپ مناطق استرالیا، 5 امتیاز و برای برنامه‌های مهاجرتی با اقامت موقت، 15 امتیاز به ارمغان می‌آورد. همچنین داشتن خویشاوند نزدیک در کشور استرالیا که ساکن مناطق کم‌جمعیت‌تر این کشور باشد، 15 امتیاز خواهد داشت.

لیست مشاغل موردنیاز کشور استرالیا

لیست مشاغل موردنیاز کشور استرالیا

برای مهاجرت کاری به استرالیا آشنایی با انواع برنامه‌های مهاجرتی و همین‌طور آگاهی از شغل‌های موردنیاز در کشور استرالیا اهمیت زیادی در پروسۀ کاریابی و درخواست ویزای کاری دارد.

به‌طورکلی، مشاغل موردنیاز در کشور استرالیا در سه لیست تقسیم می‌شوند. لیست اول که مربوط به مشاغل و حرفه‌هایی است که کشور استرالیا به مدت طولانی به آنها نیاز دارد، لیست MLTSSL نامیده می‌شود. لیست دوم، مشاغل و حرفه‌هایی هستند که نیاز کشور استرالیا به آنها، کوتاه است که به این لیست STSOL گفته می‌شود و در لیست سوم مشاغل و حرفه‌هایی قرار دارند که نیاز به آنها در مناطق کم جمعیت استرالیا احساس می‌شود و به آن لیست ROL گفته می‌شود.

در ادامه فهرستی از چند شغل پردرخواست در کشور استرالیا ارائه شده است. برای مهاجرت کاری به استرالیا آشنایی با این مشاغل پردرخواست مفید خواهد بود.

شغل های پرتقضا در کشور استرالیا عبارتند از :

  1. پرستار دوره دیده
  2. معلم دبیرستان
  3. برنامه‌نویس نرم‌افزار و نرم‌افزارهای کاربردی
  4. برقکار
  5. مدیر ساخت و ساز
  6. نجار و نازک‌کار
  7. مکانیک‌ و آهنگر
  8. لوله‌کش‌
  9. مکانیک موتور
  10. استاد و آموزگار دانشگاه
  11. کارگر صنایع ریخته‌گری و فولادکاری
  12. مشاور حقوق قضایی
  13. مشاور مدیر
  14. دکتر عمومی و بهیار
  15. مدیر در همۀ تخصص‌ها
  16. مهندس عمران
  17. آموزگار دبستان و پیش‌دبستان
  18. نقاش ساختمان
  19. مهندس صنایع، مکانیک و خط تولید
  20. مدیر پایگاه داده و سیستم‌های اطلاعاتی و کارشناس امنیت IT
  21. تحلیل‌گر سیستم‌ها و کسب و کار ICT
  22. آشپز
  23. کارشناس شبکه‌های کامپیوتری
  24. کارشناس تجارت الکترونیک
  25. معلم آموزش استثنائی
  26. کارگر معادن سنگ و کوره‌های آجرپزی
  27. فیزیوتراپیست
  28. مدیر حوزۀ سلامت و رفاه عمومی
  29. کابینت ساز
  30. تعمیرکار کولر و یخچال

اطلاعات بیشتر برای شرایط مهاجرت کاری به استرالیا ——->اقامت کاری استرالیا

نتیجه گیری

مهاجرت کاری به استرالیا چه با هدف اقامت دائم و چه اقامت موقت، اگر با آگاهی و به‌درستی انجام شود، تجربه شیرینی خواهد بود. برای این منظور توصیه می‌شود از مؤسسات خدمات مهاجرتی، چه برای پروسۀ کاریابی و دریافت جاب آفر و چه برای پروسۀ درخواست و صدور ویزا کمک گرفته شود. کشور استرالیا، به‌دلیل نیاز بالایی که به نیروی کار ماهر و متخصص دارد، برنامه‌های مهاجرت کاری متنوعی برای این گروه معرفی نموده است.  

سوالات متداول

پروسۀ مهاجرت کاری به استرالیا از طریق جاب آفر مانند بسیاری از کشورهای دیگر دنیا با پیدا کردن کار از طریق مؤسسات کاریابی بین‌المللی و استرالیایی، با یا بدون کمک مؤسسات خدمات مهاجرتی فعال در این حوزه، شروع می‌شود. متقاضی کار می‌تواند رزومۀ خود را در سایت‌های کاریابی مربوطه آپلود کند تا برای کارفرمایان استرالیایی که به دنبال جذب نیروی کاری خارجی موردنظر خود هستند، قابل رؤیت باشد و یا می‌تواند از طریق پرتال‌های کاریابی، آگهی‌های مربوط به نیازمندی‌های شغلی کشور استرالیا را مشاهده کرده و در صورت یافتن شغل موردنظر خود در این آگهی‌ها، رزومۀ خود را برای کارفرمای استرالیایی ارسال کند.

شغل متقاضی باید در لیست مشاغل MTLSSL قرار داشته باشد. همچنین متقاضی مهاجرت کاری به استرالیا باید امتیاز لازم را در سیستم امتیازدهی کشور استرالیا به‌دست آورد. برای دریافت ویزا از طریق این برنامۀ مهاجرتی، متقاضی مهاجرت کاری به استرالیا نیازمند کسب امتیاز بالایی است که یعنی باید متقاضی رزومۀ کاری و تحصیلی برجسته‌ای داشته باشد. علاوه بر این سن، وضعیت تاهل و میزان تسلط به زبان انگلیسی نیز نقش مهم در مجموع امتیازهای فرد متقاضی دارند.

درخواست ارزیابی

برای کسب اطلاعات بیشتر درباره این دوره درخواست ارزیابی خود را ارسال کنید و یا با ما در تماس باشید.

ارتباط با ما

اگر درباره ی این مقاله سوالی داشتید که به پاسخش نرسیدید، متخصصان ما آماده پاسخگویی به شما هستند.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

انواع ویزا

رایگان مشاوره بگیر!

اگر میخوای با کمترین هزینه در سریع ترین زمان ممکن با هر شرایطی مهاجرت کنی فرم زیر را پرکن