اقامت کاری استرالیا و مزایا و شرایط آن موضوعاتی است که در این مقاله به بررسی آن میپردازیم. در همه کشورها کسانی وجود دارند که پس از اتمام تحصیلات، کشورشان را بنا به دلایل مختلف به قصد مهاجرت ترک میکنند و با ویزاهای گوناگون در کشورهایی بهمراتب پیشرفتهتر از کشور خود به زندگی ادامه میدهند. کشور استرالیا از سالیان قبل به دلیل شرایط و سطح زندگی بالایی که دارد، مقصد مهاجرت ایرانیان بوده و هست. اقامت کاری استرالیا یکی از روشهایی است که میتوان توسط آن به این کشور مهاجرت کرد.
نرخ اشتغال در کشور استرالیا تا آوریل سال 2021 چیزی حدود 5.1 درصد رشد داشته است. این موضوع نشاندهنده آن است که روند رشد مشاغل و اوضاع کاری و اقتصادی کشور استرالیا رو به رشد و پیشرفت است و در آینده، از شرایط امروز نیز بهتر خواهد شد. کسی که مایل است مهاجرت به کشور استرالیا را از طریق مهاجرت و اقامت کاری استرالیا انجام دهد باید بر اساس شغل و تخصصی که دارد، برای کار در این کشور انتخاب شود.
مزایای اقامت کاری استرالیا
افرادی که قصد مهاجرت به خارج از کشور را دارند گاهی بین انتخاب کشورهای مختلف دنبال گزینه بهتر میگردند تا بتوانند مدتی خاص یا تمامی عمر خود را در بهترین کشور از نظرشان سپری کنند. آنها برای انتخاب یکی از این کشورها به دنبال دلیلی محکم هستند.
در این بخش به معرفی برخی از مزایای اقامت کاری استرالیا میپردازیم:
1- کشور استرالیا نظام کاری پیشرفتهای دارد که در آن تمامی حقوق کارفرمایان و کارگران لحاظ شده است و تحت استانداردهای سطح بالا اجرا میشود.
2- کشور استرالیا کشوری ازنظر اقتصادی قوی است که افراد پس از مهاجرت به این کشور میتوانند زندگی خوب و آرامی را داشته باشند.
3- وضعیت معیشت و سطح زندگانی فرد در کشور استرالیا در شرایط خیلی خوبی قرار دارد و تخمین زده میشود که متوسط درآمد افراد در این کشور سالانه چیزی حدود 91 هزار دلار استرالیایی باشد.
4- در این کشور پیدا کردن کار توسط مهاجران از سرتاسر دنیا و همینطور ایرانیانی که قصد اقامت کاری استرالیا دارند بهاندازه پیدا کردن کار برای افراد استرالیایی راحت است. فقط نیاز است که فرد دانش، تخصص و مهارت کافی را در زمینه رشته تحصیلی خود داشته باشد.
درباره استرالیا بیشتر بدانیم ——-> مهاجرت کاری به استرالیا
میزان حقوق دریافتی در استرالیا
هر فردی قبل از اینکه اقدام به اقامت کاری استرالیا داشته باشد از قبل میخواهد بداند که میزان حقوق دریافتی در استرالیا به چه میزان است. باید گفت که میزان حقوق دریافتی در استرالیا در استانها و شهرهای مختلف و با توجه به نوع مدرک تحصیلی و مقطعی که مدرک تحصیلی در آن مقطع اخذشده و با توجه به دیگر عوامل مختلف است. مثلاً کسی که تحصیلات زیر دیپلم دارد 17 درصد کمتر از یک فرد با مدرک دیپلم، حقوق دریافت میکند. یا مثلاً کسی که دیپلم دارد از همکارانش که دارای مدرک لیسانس هستند 24 درصد کمتر حقوق میگیرد. ولی اگر بخواهیم بهطور تخمینی مبلغی را بهعنوان میزان حقوق دریافتی در استرالیا بیان کنیم، چیزی حدود 23 تا 400 هزار دلار استرالیایی در سال را میتوانیم ذکر کنیم.
نکتهای که باید به آن توجه شود و بسیار جالب است این است که افراد پس از 10 سال کار در کشور استرالیا و داشتن 10 سال سابقه کار در این کشور میتوانند حقوقشان را به دو برابر افزایش دهند.
مشاغل موردنیاز برای اقامت کاری استرالیا
قبل از اینکه فرد بخواهد برای اقامت کاری استرالیا اقدام کند باید بررسی نماید که رشته تحصیلیاش و مهارت، تخصص و دانشی که دارد آیا در لیست مشاغل موردنیاز برای اقامت کاری استرالیا قرار دارد یا نه.
حوزههایی که کشور استرالیا در آنها اقدام به پذیرش نیروی کار میکند عبارتاند از:
_ فنی و مهندسی
_ بهداشت و سلامت
_ آموزش
_ علوم
_ مدیریت و امور مالی
_ ادبیات و هنر
_ حقوق و مشاوره
درباره استرالیا بیشتر بدانیم ——->شرایط مهاجرت کاری به استرالیا
انواع ویزای کار استرالیا
ویزای کار استرالیا دو نوع مختلف دارد که هرکدام از آنها هم دارای طبقهبندیها، شرایط و ضوابط خاص خود هستند. در این قسمت به بررسی اجمالی هرکدام از این انواع ویزای کار استرالیا میپردازیم:
1- ویزای کار موقت استرالیا
2- ویزای کار دائم استرالیا
ویزای کار موقت استرالیا
گرفتن ویزای کار موقت استرالیا یکی از راههای اخذ اقامت کاری استرالیا است. با داشتن ویزای کار موقت استرالیا فرد میتواند برای مدت محدودی به کار و زندگی در این کشور زیبا و پیشرفته بپردازد. اما نکتهای که بسیار امیدوارکننده و مهم میباشد این است که این امکان وجود دارد که تحت شرایط و ضوابط خاصی فرد بتواند اقامت کاری موقت خود را تبدیل به اقامت دائمی استرالیا کند. درنتیجه برای همیشه شهروند این کشور محسوب میشود و از امکانات زندگی در یک کشور پیشرفته لذت میبرد. ویزای کار موقت استرالیا خود دارای انواع مختلفی است که بیان میشوند:
ویزای سابکلاس 491 استرالیا
این ویزا را ویزای اسکیل ورکر استرالیا نیز مینامند. این نوع ویزا برای این منظور طراحیشده است که افرادی که اقدام به اقامت کاری استرالیا کردهاند را تشویق کنند در مناطق و استانهای کمجمعیتتر استرالیا به کار مشغول شوند و تجمع جمعیت فقط مختص شهرها و استانهای بزرگ نباشد. طول دوره این ویزا پنج سال است ولی فرد میتواند بعد از سپری کردن سه سال از طول دوره ویزای خود اقدام به درخواست اقامت دائم استرالیا کند.
ویزای سابکلاس 188 استرالیا
نام دیگر این ویزا، ویزای بیزینس استرالیا یا ویزای نوآوری و سرمایهگذاری در استرالیا است. این ویزا مختص افرادی است که قصد اقامت کاری در استرالیا را دارند و میخواهند در کشور استرالیا سرمایهگذاری کرده و کسبوکار قدیمی و یا جدیدی را در این کشور رهبری و مدیریت کنند. مدتزمان صادره برای این نوع از انواع ویزای کار استرالیا به مدت چهار سال است و فرد هم میتواند این ویزا را تمدید کند و هم میتواند برای گرفتن ویزای دائمی سرمایهگذاری اقدام کند.
شرایط اخذ ویزای سابکلاس 188 استرالیا
_ حداکثر سن فرد متقاضی برای گرفتن ویزای بیزینس استرالیا 55 سال است.
_ فرد باید حداقل به میزان 800 هزار دلار استرالیایی سرمایه و تمکن مالی داشته باشد.
_ فرد باید یک بیزینس پلن قوی و خوب داشته باشد.
_ فرد باید در سیستم اسکیل سلکت امتیاز حدنصاب را کسب کند.
ویزای سابکلاس 485 استرالیا
فردی که میخواهد اقامت کاری استرالیا را به دست بیاورد باید بداند که ویزای سابکلاس 485 استرالیا برای فارغالتحصیلان دانشگاههای کشور استرالیا است و به آنها این امکان را میدهد که حداکثر به مدت چهار سال در این کشور تحصیل و کار کنند.
خود ویزای سابکلاس 485 استرالیا هم به سه دسته تقسیم میشود:
1- ویزای post-study work stream: حداکثر مدتزمان این ویزا چهار سال است و این ویزا غیرقابل تمدید است. برای داشتن این ویزا، فرد باید از یکی از مؤسسات آموزشی و یا دانشگاههایی که مورد تایید وزارت آموزش کشور استرالیا هستند، فارغالتحصیل شده باشد.
2- ویزای second post-study work stream: در این مورد هم مانند مورد قبل فرد باید تحصیلش را در یکی از مراکز آموزشی یا دانشگاههایی که وزارت آموزش استرالیا آنها را تایید میکنند، گذرانده باشد. علاوه بر آن باید حداقل دو سال را در مناطقی که دولت استرالیا تعیین کرده است زندگی کرده باشد و حداکثر مدتزمان این ویزا دو سال است.
3- ویزای graduate work stream: یکی دیگر از ویزاهایی که افراد برای اقامت کاری استرالیا میتوانند انتخاب کنند ویزای graduate work streamاست. حداکثر مدتزمان این ویزا یک سال و نیم یا 18 ماه است. در این مورد باید مدتزمان شش ماه از فارغالتحصیلی فرد گذشته شده و وی ویزای استرالیا را هم گرفته باشد.
ویزای سابکلاس 476 استرالیا
این ویزا مختص فارغالتحصیلان دانشگاههای مورد تایید کشور استرالیا است که در رشتههای مهندسی در مقاطع کارشناسی، کارشناسی ارشد، دکتری و پست دکتری تحصیلکردهاند. افراد متقاضی اقامت کاری استرالیا با داشتن این ویزا میتوانند حداکثر به مدت 18 ماه در این کشور به کار مشغول شوند. نکتهای که باید اشاره شود این است که این ویزا بههیچعنوان تمدید نمیشود ولی فرد میتواند آن را به ویزای دیگری تبدیل کند. نکته بعدی این است که فرد فارغالتحصیل، قبل از رسیدن به سن 31 سالگی میتواند برای این ویزا اقدام کند. از ایران دانشگاههای تهران و امیرکبیر مورد تایید وزارت آموزش کشور استرالیا هستند.
لیست رشتههای مهندسی مورد تایید این ویزا عبارتاند از:
_ مهندسی تولید
_ مهندسی مکانیک
_ مهندسی سازه
_ مهندسی شیمی
_ مهندسی عمران
_ مهندسی صنایع
_ مهندسی محیطزیست
_ مهندسی معدن
_ مهندسی برق و الکترونیک
_ مهندسی مواد
اطلاعات بیشتر ——-> جاب آفر استرالیا
ویزای کار دائم استرالیا
برای گرفتن اقامت کاری استرالیا میتوان از طریق گرفتن یکی از انواع ویزای کار دائم استرالیا نیز اقدام کرد. پس از اخذ ویزای کار دائم استرالیا فرد میتواند به مدت نامحدود و برای همیشه در این کشور سکونت داشته باشد و به کار مشغول شود. در این بخش به معرفی اجمالی برخی از ساب کلاسهای ویزای کار دائم استرالیا میپردازیم:
ویزای سابکلاس 186 استرالیا
این نوع از ویزا برای کسانی به درد میخورد که زیر 45 سال سن و یک اسپانسر یا حامی در کشور استرالیا دارند. فرد با داشتن یک دعوتنامه یا پیشنهاد شغلی میتواند برای اقامت کاری استرالیا ویزای سابکلاس 186 را دریافت کند. متقاضیان داشتن این ویزا میتوانند از یکی از این سه طریق، ورود مستقیم، توافق کاری و یا تغییر اقامت موقت، ویزای سابکلاس 186 استرالیا را بگیرند. نکتهای که باید به آن توجه شود این است که برای اخذ ویزای سابکلاس 186 استرالیا و روش مستقیم، فرد متقاضی باید حداقل به مدت سه سال تجربه و سابقه کاری در زمینه موردنظر را داشته باشد تا واجد شرایط شود.
ویزای سابکلاس 187 استرالیا
داشتن این ویزا به متقاضیان اقامت کاری استرالیا این امکان را میدهد که در یک منطقه به کار مشغول شوند. افراد برای داشتن ویزای سابکلاس 187 استرالیا باید از یک کارفرمای استرالیایی یک دعوتنامه و یا پیشنهاد کاری و جاب آفر داشته باشند. از شروط دیگر گرفتن این نوع از ویزا داشتن حامی و اسپانسر مالی است.
ویزای سابکلاس 189 استرالیا
این نوع سابکلاس از ویزای کار دائم استرالیا نوعی ویزای مهارتی مستقل است که در بین تمامی ویزاهای کاری استرالیا جزء محبوبترین ویزاها محسوب میشود. افراد با داشتن مهارت و تخصص موردنظر میتوانند از طریق این سابکلاس، اقامت کاری استرالیا را به دست بیاورند. ازجمله شروط موردنیاز برای اخذ این ویزا سن کمتر از 45 سال، اخذ نمره موردقبول در سیستم اسکیل سلکت، تکمیل فرم EOI و داشتن یک پیشنهاد کاری و دعوتنامه از طرف یک کارفرمای استرالیایی است.
ویزای سابکلاس 190 استرالیا
افرادی که قصد اقامت کاری استرالیا را دارند و میخواهند بهطور دائم در این کشور مشغول به کار شوند میتوانند این ویزا را برای خود اخذ نمایند. شروطی که ویزای سابکلاس 190 استرالیا برای افراد قائل است، مانند ویزای سابکلاس 189 است و علاوه بر آن نیاز به وجود یک حامی مالی و اسپانسر نیز هست. یکی از ویژگیهای مثبت داشتن این نوع از ویزا این است که فرد میتواند جهت گرفتن ویزا و بردن اعضای خانواده خود نیز اقدام کند.
ویزای تلنت استرالیا
افراد متقاضی برای اقامت کاری استرالیا میتوانند برای گرفتن اقامت دائم این کشور برای کار و زندگی، از طریق ویزای تلنت استرالیا اقدام کنند. ولی باید در نظر داشت که این نوع خاص از ویزای کار دائم استرالیا فقط مختص افرادی است که مهارتی منحصربهفرد و خاص و موفقیت بسیار عالی در سطح جهانی در حوزههای علمی، تحصیلات آکادمیک، هنری و ورزشی داشته باشند. برای داشتن این ویزا علاوه بر اینکه فرد متقاضی برای اقامت کاری استرالیا باید یک اسپانسر داشته باشد، باید ثابت کند که این مهارت و استعداد خاص او برای کشور استرالیا ازنظرهای اقتصادی، اجتماعی، فرهنگی و غیره سودبخش است و اعتبار این کشور را در سطح بینالمللی ارتقا میدهد. نام دیگر این ویزا، ویزای نخبگان استرالیا است.
ویزای جاب آفر استرالیا
یکی دیگر از روشهای اخذ اقامت کاری استرالیا بهطور دائمی، گرفتن ویزای جاب آفر استرالیا است. در این نوع خاص از انواع ویزای کار استرالیا هم فرد متقاضی کار و هم کارفرمای استرالیایی باید یک سری شروطی را رعایت کنند.
در وهله اول کارفرمای استرالیایی باید برای جذب نیروی کار موردنظر خود در سایتها و روزنامههای کاریابی برای مدتی آگهی بدهد. اگر هیچ فرد استرالیایی برای آن کار پیدا نشد و یا واجد شرایط موردنیاز آن کار نبود، کارفرما میتواند درخواست نیروی خارجی برای شغل موردنظر را بدهد. سپس فرد متقاضی اقامت کاری استرالیا از طریق ویزای جاب آفر استرالیا باید مهارت و دانش و تخصص خود را در لیست پیشنهادی کارفرمایان استرالیایی جستجو کند و اگر مهارتش با آن لیست تطبیق داشت، اقدام به درخواست ویزای جاب آفر استرالیا کند. سپس وزارت کار استرالیا به بررسی پیشنهادها میپردازد و کارفرما باید ثابت کند که چرا این فرد استحقاق ویزای کار دائم استرالیا را دارد و مهارتش برای پیشرفت استرالیا لازم است.
مقاله پیشنهادی ——-> انواع ویزا استرالیا
نتیجه گیری
اقامت کاری استرالیا یکی از اهدافی است که خیلی از افراد در سرتاسر دنیا به آن میاندیشند و آن را راهی برای رسیدن به یک دنیای بزرگتر و زندگی و کار در یک کشور پیشرفته میدانند. اقامت کاری استرالیا از طرق مختلف و از طریق گرفتن ویزاهای مختلفی امکانپذیر است که در این مقاله به بررسی آنها پرداختیم.
سوالات متداول
1- کشور استرالیا نظام کاری پیشرفتهای دارد که در آن تمامی حقوق کارفرمایان و کارگران لحاظ شده است و تحت استانداردهای سطح بالا اجرا میشود.
2- کشور استرالیا کشوری ازنظر اقتصادی قوی است که افراد پس از مهاجرت به این کشور میتوانند زندگی خوب و آرامی را داشته باشند.
3- وضعیت معیشت و سطح زندگانی فرد در کشور استرالیا در شرایط خیلی خوبی قرار دارد و تخمین زده میشود که متوسط درآمد افراد در این کشور سالانه چیزی حدود 91 هزار دلار استرالیایی باشد.
4- در این کشور پیدا کردن کار توسط مهاجران از سرتاسر دنیا و همینطور ایرانیانی که قصد اقامت کاری استرالیا دارند بهاندازه پیدا کردن کار برای افراد استرالیایی راحت است. فقط نیاز است که فرد دانش، تخصص و مهارت کافی را در زمینه رشته تحصیلی خود داشته باشد.
بهطور تخمینی در حدود 23 تا 400 هزار دلار استرالیایی در سال است.
_ فنی و مهندسی
_ بهداشت و سلامت
_ آموزش
_ علوم
_ مدیریت و امور مالی
_ ادبیات و هنر
_ حقوق و مشاوره
1- ویزای کار موقت استرالیا
2- ویزای کار دائم استرالیا
درخواست ارزیابی
برای کسب اطلاعات بیشتر درباره این دوره درخواست ارزیابی خود را ارسال کنید و یا با ما در تماس باشید.
ارتباط با ما
اگر درباره ی این مقاله سوالی داشتید که به پاسخش نرسیدید، متخصصان ما آماده پاسخگویی به شما هستند.